تعداد بازدید: ۲۳۱۳
کد خبر: ۱۰۴۷
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۶ - 2017 02 January
روحانی در گفتگوی تلویزیونی
حسن روحانی در گفتگوی تلویزیونی خود با مردم به مسائل اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی پرداخت.
  حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در گفتگوی تلویزیونی خود با مردم به مسائل اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی پرداخت.

وی در ابتدای برنامه ضمن تبریک آغاز سال نو میلادی به هموطنان مسیحی اظهار کرد: فاصله برنامه زنده ای که در گذشته با مردم داشتم تا امروز بسیار طولانی شد که باید قضا و کفاره آن را می دادم.

رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موضوع اشتغال در کشور بسیار مهم است و متاسفانه جوانان بیکار در جامعه افزایش یافته اند در این راستا توضیح دهید که دولت چه اقداماتی کرده است گفت: اشتغال مهمترین مسئله کشور است چرا که بیکاری می تواند معضلی بزرگ برای کشور باشد.

روحانی با بیا ن اینکه معضل بیکاری بسیارر نگران کننده است، گفت: اینکه یک یا دو جوان بیکار داشته باشیم و یا جوانی که به سن 25سال رسیده و توانی برای شروع زندگی ندارد، بسیار ناراحت کننده است.

وی با تاکید بر اینکه در جلسات اقتصادی اش به موضوع اشتغال پرداخته است، گفت: همیشه یکی از مسائل مورد بحث ما اشتغال جوانان بود که امروز شاهدیم بسیاری جوانان به سوی دانشگاهها سرازیر می شوند و امروز حدود 4 میلیون و 800 هزار نفر در دانشگاهها تحصیل و سالانه فارغ التحصیل می شوند و نیازمند شغل اند.

روحانی افزود: اگر از سالهای 85 تا 90 به امار اشتغال نگاه کنیم مشخص است که تقریبا اشتغال خالص ما ثابت است و سالانه حدود 14 هزار شغل خالص ایجاد شده است و در طول دو سال گذشته آمار نسبتا مناسبی برای اشتغال داریم.

**نسبت به دو سال گذشته شرایط اشتغال در کشور بهتر شده است

رئیس جمهور گفت: اگر به نمودارهای شاخص اشتغال توجه کنید نشان می دهد که در سال 92 ، 21 میلیون 300 هزار اشتغال ایجاد کرده ایم که البته امروز نسبت به سال گذشته شرایط اشتغال بهتر شده و امروز کل شاغلین 23 میلیون نفر هستند البته این را هم باید گفت که به رقم بیکاری هم اضافه شده است.

وی تاکید کرد: متقاضیان اشتغال در تابستان امسال 1 میلیون و 200 هزار نفر بودند و در طول امسال در مقایسه با تابستان سال گذشته حدود 700 هزار شغل ایجاد کردیم که این رقم بسیار بالایی است و برای اینکه مردم به این مهم توجه کنند باید بدانند برخی کشورها در طول 10 سال گذشته به طور متوسط بالای 600 هزار شغل در سال ایجاد می کنند.

روحانی با بیان اینکه ایجاد 700 هزار شغل خالص است اظهار کرد: وضعیت اشتغال ما خوب بوده اما نسبت به تقاضاهایی که می شود فاصله داریم و حداقل اشتغال ما باید بالای یک میلیون باشد. بر این اساس باید همگی دست به دست دهیم تا این معضل برطرف شود و یکی از راهکارهای حل این معضل توجه کردن به کار آفرینان و سرمایه گذاری دراین عرصه است.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: یکی از راههای دیگر برای استغال سرمایه است که باید فضای مناسبی برای فعالیت جوانان ایجاد کرد که یکی از این موارد فضای مجازی است که مردم می توانند در آن شغل مناسبی داشته باشند.

وی افزود: بر همین اساس وزارت ارتباطات اعلام کرد که در یکساال گذشته 100 هزار شغل در حوزه آی تی سی به وجود اورده است البته باید این فشاهای مجازی مناسب باشند و پهنای باند نیز باید برای ارتباط گیری آماده باشد همچنین باید در  شبکه های اجتماعی سخت گیری ها را کاهش داد.

وی با تاکید بر اینکه زندگی مردم با شبکه های اجتماعی در ارتباط است، گفت : اگر کسی در جذب سرمایه اخلال ایجاد کند به موضوع اشتغال صدمه زده است همچنین اگر قوای دیگر در این زمینه فعالیت کمتری داشته باشند باز هم در این زمینه اشتغال صدمه می بیند.

روحانی تصریح کرد: هدف مهم امروز ما رشد پایدار اشتغال زایی است که باید با محیط زیست پایدار باشد و شغل مناسبی برای جامعه به وجود آید بر این اساس فعالیتهای اقتصادی را باید در فضای کسب و کار آماده تر کنیم.


**وجود 300 هزار بیکار در کشور برایم بسیار نگران کننده است

روحانی با بیان اینکه نسبت به گذشته از حرکت به سمت ایجاد اشتغال خوشحالم اظهار کرد: اما متاسفانه به علت فاصله ای که برای افراد جویای کار ایجاد شده نگرانم چرا که اگر در سال 300 هزار نفر بدون شغل بمانند از گذشته نیز نگران کننده تر است اما باید بگویم رشد ما در  اشتغال خوب بوده اما متاسفانه بیکاری افزایش یافته است و اقتصاد به اندازه کافی نتوانسته همه افراد جویای کار را جذب بازار کار کند.

در ادامه روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کارشناسان شرایط اقتصادی امروز کشور را به شرایط رکود شبیه سازی می کنند و همواره می گویند تولید متوقف شده و نرخ رشد اقتصادی از سوی دولت مطرح می شود با مرکز آمار همخوانی ندارد ارزیابی شما چیست؟ آیا ما به سمت پیشرفت حرکت می کنیم، اظهار کرد: دو مرکز آمار و بانک مرکزی مکلفند که رشد اقتصادی را بررسی کنند از ابتدای سال در پیام نوروزی به مردم گفتم امسال سالی است که در جهت رشد 5 درصدی اقتصاد حرکت خواهیم کرد و در جهت افزایش رشد اقتصادی هدف گذاری کرده ایم اما برخی به بنده گفتند که بسیار زود این آمار را اعلام کردید اما از ماههای اولیه مشخص بود که ما  به سمت رشد اقتصادی می رویم ودر بخش تولیدات نفت، گاز و میعانات رسد مناسبی داشتیم.

وی افزود: در بخش کشاورزی مخصوصا در محصول استراتژیک گندم رشد خوبی داشتیم و ستاد اقتصاد مقاومتی از طریق وام به صنایع کوچک  تلاش کرد تا تسهیلات بانکها را در اختیار آنها قرار دهد.

روحانی گفت: در 3 ماهه نخست امسال شاهد رشد اقتصادی بودیم، البته رشد سه ماهه نخست طبق آمارهای مرکز آمار 4.5 بود و ما انتظار داشتیم که در سه ماهه دوم رشد بیشتری داشته باشیم.

**رشد اقتصادی کشور در 6 ماهه اول به 6.4 درصد رسیده است

وی ادامه داد: ما امروز رشد 6 ماهه را هم در اختیار داریم که نسبت به 6 ماهه سال گذشته طبق محاسبه بانک مرکزی، به 7.4 درصد و طبق محاسبه مرکز آمار به 6.4 درصد رسیده است.

روحانی درباره دلیل این اختلاف گفت: معمولا سال پایه این ها متفاوت است. سال پایه یکی سال 76 و سال پایه دیگری سال 83 است. اگر سال پایه این ها را یکی کنیم، این اختلافات کمتر می‌شود. تا پایان امسال، بانک مرکزی و مرکز آمار یک سال پایه را قرار خواهند داد.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: وقتی این رشد 6.4 درصد به بخش های نفتی و غیر نفتی تقسیم می‌شود، در شش ماهه نخست طبق مرکز آمار، 5.9 درصد رشد داشته ایم. این رشد اقتصادی در بخش کشاورزی ملموس است. 

روحانی ادامه داد: ما امسال برای گندم رقمی حدود 15 هزار میلیارد تومان - 11.5 میلیون تن- خریداری کردیم. کشاورزانی که گندم کار بودند، این رشد را در بخش خود مشاهده کردند. 

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به رشد اقتصادی در بخش گردشگری گفت: بعضی از هتل های ما بیش از نصف اتاق هاشان خالی بودند اما اکنون برای ماه ها جا ندارند و از قبل رزرو شده است. آن ها کاملا این رشد را احساس می‌کنند.

وی گفت: در بخش تولیدات صنعتی البته نه به اندازه بخش کشاورزی، رشد اقتصادی مناسب بوده است، رشد اقتصادی در بخش های صنعتی، خدماتی و نفت به ترتیب 4.1، 4.8 و 2.1 درصد بوده است. 

روحانی با بیان اینکه طبق مرکز آمار، رشد اقتصادی ما در مجموع 6.4 درصد بوده است، گفت: این رشد اقتصادی با توجه به شرایط منطقه ای بسیار خوب است. پیش بینی بانک جهانی هم رشد بالای 6 درصد بوده است. 

وی افزود: بنابراین رشد امسال ما بیش از آنچه در پایان سال گذشته هدف گذاری کرده بودیم که 5 درصد بود، حتما تا پایان سال بیشتر خواهد بود.

**ما باید سرمایه را جذب و فضای کار را مناسب کنیم

رئیس جمهور با اشاره به مسئله تداوم رشد اقتصادی با بیان اینکه من به تداوم رشد معتقدم گفت: اینکه سال آینده هم رشد اقتصادی 6 درصد، کمتر یا بیشتر خواهد بود، به تلاش و کار بیشتری نیاز داریم. ما باید سرمایه را جذب و فضای کار را مناسب کنیم. 

وی ادامه داد: چراکه رشدی که امسال ما در نفت داشتیم، سال آینده که ادامه ندارد؛ البته کار بزرگی در نفت انجام شده است. من می‌بینم که می‌گویند رشد اقتصادی مرهون نفت است؛ خب رشد نفت مرهون کیست؟ رشد نفت مرهون مهندسین، کارگران و تلاش =گران این حوزه است. نفتی که چاه هایش بسته شده، باز کردنش آسان نیست. 

روحانی با بیان اینکه صادرات نفت در اواخر سال گذشته - مثلا دی ماه - 1 میلیون بوده است گفت: اینکه از دی ماه که برجام اجرایی شد، بتوانیم چاه ها را باز کرده و رشد تولید نفت داشته باشیم، سرمایه گذاری بزرگی می خواهد. 

وی افزود: حدود 1 میلیارد دلار برای بازگشت تولید نفت و فعال شدن چاه ها خرج کردیم. کارگران صنعت نفت ماه ها تلاش کردند که چنین شرایطی ایجاد شود. امسال به جای 1.1، صادرات نفت خام به 2.2 الی 2.3 رسیده و با میعانات به 2.7 میرسد.

روحانی با بیان اینکه با محاسبات و پیش بینی های صورت گرفت، ادامه رشد اقتصادی قطعی است، اظهار داشت: مردم در صحنه هستند و قوای دیگر، مجلس و قوه قضاییه حتما به ما کمک می‌کنند و نیروهای مسلح که امنیت خوبی داریم، این امنیت ادامه دارد. باید تلاش کنیم که این رشد در سال آینده مناسب باشد. 

وی ادامه داد: رشد ما در سال گذشته به دلیل فشارهای اقتصادی مناسب نبود. به هر حال اولین سالی که توانستیم رشد را در این دولت محاسبه کنیم، سال 93 بود. بعد از انکه رشد در سال 91 به -6.8 رسید - که البته در سال 92 هم منفی بودیم- در سال 93 رشد به 3 درصد رسید که رشد خوبی بود.  

**صادرات نفتی و غیر نفتی در فضای پس از برجام افزایش داشته است 

روحانی ادامه داد: در سال ۹۴ رشد داشتیم که البته کم بود. در سال 95 پس از فضای برجام، صادرات نفتی و غیر نفتی کاملا مناسب شده است. صادرات غیر نفتی ما در 6 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، بسیار بهتر بوده است. 

وی گفت: صادرات غیرنفتی در 9 ماهه نخست امسال حدود 31 میلیارد دلار است که نسبت به سال گذشته، 9 الی 10درصد رشد داریم. به همین دلیل من به شرایط آینده اقتصادی کشور بسیار خوش بین هستم.

روحانی با اشاره به قیمت ارز گفت: قیمت ارز فراز و نشیبی دارد اما مردم مطمئن باشند که قیمت ارز به سمت افزایش نخواهد بود.

رئیس جمهور درباره این شائبه که گفته می شود دولت از عمد به افزایش قیمت ارز در بازار دست می زند، گفت: اصلا این طور نیست. در این دولت شاهد بودید که رشد نرخ ارز حدود 4 تا 5 درصد بوده است و همیشه این قیمت را در بازار نگه داشتیم تا مردم نسبت به آینده اطمینان داشته باشند. 

**تلاشمان حفظ نرخ تک رقمی تا پایان سال است 

وی افزود : دلار در ماه های گذشته نسبت به پوند، 15 درصد افزایش داشته است. به طور متوسط دلار از ابتدای سال تاکنون در برابر ارزهای دیگر، 6.2 درصد رشد داشته است. در این فصل هم معمولا در سال های گذشته این رشد را داشتیم. 

رئیس جمهور با اعلام اینکه نرخ ارز متعادل می‌شود، تاکید کرد: نرخی که در روزهای اخیر شاهد آن بودیم، به نرخ متعادل باز می گردد. مردم می توانند نسبت به مساله تورم اطمینان داشته باشند که کاهش نرخ تورم ادامه دارد. همه تلاش مان این است که تا پایان امسال و سال آینده، نرخ تورم یک رقمی باقی بماند.

**تا سالروز اجرایی شدن برجام آخرین تعهدات خود را در فردو انجام می‌دهیم

روحانی  گفت: چند روز آینده سالروز اجرای برجام خواهد بود، در فردو که یک بخشی تعهداتی دادیم که هنوز انجام نشده و در حال انجام است چون قول ما یک ساله است یعنی تا پایان سال 27 دی‌ماه امسال اجرایی می‌شود، امیدواریم طرف مقابل به همه تعهدات خودشان در برجام عمل کنند چرا که نتیجه برجام برد برد بوده و به نفع همه است.

وی درباره دعوای وزرای اقتصادی دولت اظهار داشت: دعوا میان وزرا وجود ندارد اما ممکن است رسانه ها آن را دعوا تلقی کنند همانطور که می دانید همواره اختلاف کارشناسی وجود داشته اما اگر اختلافی وجود داشته باشد بنده به عنوان رئیس جمهور حتما مداخله می کنم چرا که جز وظایف بنده است اما به طور کلی باید گفت اختلاف نظر کارشناسی طبیعی است و دعوا نداریم.

**نرخ ارز کاهش می یابد/ثبات نرخ ارز برای دولت حائز اهمیت است 

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نرخ دلار در بودجه سال آینده چگونه است متذکر شد:نرخ دلار بر مبنای 3300 تومان است بنابراین نرخ ارز نرخ فعلی نخواهد بود میزان ان کاهش می یابد باید اعلام کنم دولت مایل به افزایش نرخ ارز نبوده  بلکه ثبات نرخ ارز برای دولت حائز اهمیت است.

وی ادامه داد : مهمتر از درآمد ریالی، ثبات ارز وقطعیت اقتصاد و اعتماد مردم است.

روحانی گفت: نرخ ارز بر مبنای روندی است که در سالهای گذشته بوده است، دلار و ارزهای وابسته به آن طی 8 و 9 ماه گذشته روند رو به رشدی داشت اما باید اعلام کنم که رشد فعلی آن دوام ندارد.

**نقد در جامعه دموکراتیک طبیعی است 

رئیس جمهور با اشاره به دستاورد برجام برای کشورمان گفت: برجام کار بزرگ ملت ایران است و نقد در جامعه دموکراتیک طبیعی است، برجام دستاوردی بود که مردم در سال 92حماسه آفریدند و فضای جهان را برای مذاکره آماده کردند.

وی افزود: حتی مخالفان و دشمنان برجام اعلام می کنند ایران سرطرف را کلاه گذاشته که البته ما مخالف این نظر هستیم چرا که برجام توافثی برد برد بود اما دراین میان برخی معتقدند که ایران در موضوع برجام ضرر کرده است.

**نتایج برجام در صادرات نفتی و غیرنفتی مشهود است 

روحانی با اشاره به آثار و دستاورهای برجام یاد آور شد: نتایج برجام در صادرات نفتی و غیر نفتی مشهود است. همانطور که می دانید اگر برجام نبود در سال 95 صادرات نفت به 250 بشکه در روز می رسید و درآمد کشور از نصف هم کمتر می شد در این شرایط تنها می‌توانستیم حقوق کارمندان را پرداخت کنیم.

رئیس جمهور ادامه داد : امیدواریم در بودجه عمرانی بیش از 30 هزار میلیارد تومان مصرف و بسیاری از بدهی های فرهنگیان، کشاورزان و ایثارگران را هم پرداخت کنیم.

وی تصریح کرد: 8 هزار میلیارد تومان به بیمه ها پرداخت شد و 11 میلیون نفر هم تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. همانطور که می دانید بیش از 11 میلیون حاشیه نشین وجود دارد که برای آنها بیمه و خدمات درمانی در نظر گرفت هشده است.

روحانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: بخشی از صادرات غیر نفتی مربوط به نفت است همچنین در زمینه نفت و گاز ، حمل و نقل ، بیمه  و مسائل هسته ای برجام اجرا شده به طوریکه بیش از 200 تن کیک زرد وارد شده و می توانیم 120 تن دیگر هم وارد کنیم.

** با اجرایی شدن برجام قرارداد 200 فروند هواپیما بسته شده است 

رئیس جمهور اظهار داشت : قرار داد 200 فروند هواپیما بسته شده است اما اگر برجام نبود هیچ یک از این اتفاقات رخ نمی داد همانطور که می دانید حدودا 4 میلیارد دلار بابت خرید بلیط از شرکتهای خارجی پرداخت می شود که البته شرایط باید به گونه ای فراهم شود که این مبلغ به خودمان باز گردد، لذا امیدواریم تا پایان سال هواپیماهای مورد نظر وارد کشور شوند بدون اینکه بودجه آنها بر بودجه عمومی کشور و نفت تحمیل شود.

وی یاد آور شد: هواپیماها به شرط اجاره بر تملیک خریداری می شود و شرکت ایران ایر متعهد پرداخت آن است. قرار داد ما با شرکتهای دیگر در این زمینه 18 ساله بوده و این به معنای اعتماد دنیا به ایران و اعتماد دنیا به برجام است.

** در برجام ایران هراسی به شکست کشیده شد

روحانی با اشاره به مهمترین دستاورد برجام اظهار داشت: در برجام ایران هراسی به شکست کشیده شد، مخالفان ما ایران هراسی را بر کرسی نشاندند و ایران را تهدیدی علیه دنیا و منطقه اعلام کردند همچنین در شورای امنیت فعالیتهای ایران بر خلاف صلح جهانی شناخته شد اما اکنون این موضوع معنایی ندارد و دنیا معتقد است ایران نفش مثبت و سازنده برای مبارزه با تروریست در منطقه دارد.

روحانی گفت: در شورای امنیت برای نخستین بار طی 50 سال گذشته قطعنامه ای به محکومیت  اسرائیل صادر شد که آمریکا هم آن را وتو نکرد و نشان داده شد کشوری که در منطقه تجاوز گر بوده اسرائیل است نه ایران. علت عصبانیت اسرائیل هم از برجام این بود که ایران از لیست تهدید جهانی خارج شده است.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها