تعداد بازدید: ۲۹۴۵
کد خبر: ۸۹۳
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵ - 2016 14 December
در شرایطی که فرونشست چهار میلیمتری زمین در سال را باید شرایط بحرانی اعلام کرد اما این پدیده در استان فارس در دشت بین فسا و جهرم به 54 سانتیمتر یعنی 140 برابر شرایط بحرانی مواجه هستیم که این یک فاجعه بزرگ است.
محمد درویش، در نخستین همایش بحران آب و راهکارهای مدیریتی در شیراز افزود: متاسفانه امروز نه تنها در استان‌های کویری کشور مانند یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان شاهد فرونشست زمین هستیم بلکه در استان‌های فارس، اصفهان، خراسان، سمنان، تهران، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان و حتی اردبیل هم این پدیده قابل مشاهده است.

او ادامه داد: در شرایطی که فرونشست چهار میلیمتری زمین در سال را باید شرایط بحرانی اعلام کرد اما این پدیده در تهران به 36 سانتیمتر یعنی 90 برابر شرایط بحرانی رسیده و در استان فارس در دشت بین فسا و جهرم به 54 سانتیمتر یعنی 140 برابر شرایط بحرانی مواجه هستیم که این یک فاجعه بزرگ است.

وی، فارس را رکورددار فرونشست زمین و فروچاله‌ها دانست و اظهار کرد: این استان دارای پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بسیار خوبی است و سزاوار نیست که چنین بلایی بر سرش بیاید.
* خبر خوب، بد و بدتر
درویش گفت: اما در این بین خبر خوب این است که این مشکلات قابل حل است اما خبر بد هم این است که نشانه ای از تلاش مردم و حاکمیت برای حل آن وجود ندارد و خبر بدتر هم اینکه امروز و در این شرایط هنوز جشن خودکفایی تولید گندم برپا می کنیم.
مدیر کل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور افزود: در کشور ما چیزی حدود 90 درصد آب قابل استخراج برداشت می‌شود در صورتی که این رقم در بهترین حالت نباید از 40 درصد فزونی یابد که این نشان می‌دهد فاجعه و بحران آب در ایران بسیار جدی است.
او اضافه کرد: وضعیت بحران آب کشور به مراتب جدی تر از آلودگی هواست چرا که آلودگی هوا را می توان با تمهیداتی در مدت زمان کوتاهی برطرف کرد، تجربه‌ای که در بسیاری از کشورهای دنیا اتفاق افتاده و نشان داده که آلودگی هوا قابل درمان است اما کشوری که با بحران آب و فرونشست زمین مواجه می شود دیگر به سادگی نمی‌توان از آن بحران عبور کرد. / خبرجنوب
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها