با معرفی اعضای کابینه چهاردهم نمایندگان مجلس شورای اسلامی ابتدا در کمیسیونهای تخصصی و سپس در صحن مجلس سوابق و توانمندی افراد معرفی شده را بررسی و رأی اعتماد خواهند داد.
مختصری از سوابق و تحصیلات اعضای معرفی شده به قرار زیر است:
وزارت آموزش و پرورش
علیرضا کاظمی - مشهد- ۱۳۴۴
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وی پیشتر معاون پرورشی و فرهنگی و مشاور وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان دانشآموزی بودهاست.
همچنین وی از ۴ شهریور تا ۷ آذر سال ۱۴۰۰ سرپرست وزارت آموزش و پرورش در دولت سیزدهم بود.
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
سید ستار هاشمی- یاسوج - ۱۳۵۵
یک متخصص برجسته در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران است. او در سال ۱۳۵۵ در یاسوج متولد شده و تحصیلات خود را در رشته هوش مصنوعی از دانشگاه موناش استرالیا و دانشگاه علم و صنعت ایران به پایان رسانده است.
هاشمی به عنوان جوانترین استاد تمام هوش مصنوعی در ایران شناخته میشود و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز است.
او رئیس هیئت مدیره شرکت ایرانسل بوده و در سال ۱۴۰۲ به عنوان مدیر برتر قوه قضاییه شناخته شد. علاوه بر این، هاشمی در تأسیس انجمن هوش مصنوعی ایران نیز نقش داشته است.
وزارت اطلاعات
سید اسماعیل خطیب -قائنات (خراسان جنوبی) - ۱۳۴۰
سیاستمدار و روحانی است که در دولت سیزدهم سمت وزیر اطلاعات ایران را برعهده دارد.
پس از شکلگیری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خطیب از جمله پیشگامان در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سالهای ۱۳۵۹-۱۳۶۰ بود. او در سال ۱۳۷۰ ریاست اداره کل اطلاعات قم را بر عهده گرفت، سپس به عنوان رئیس حفاظت دفتر رهبر جمهوری اسلامی مستقر در قم منصوب شد، ولی با تلاش صادق آملی لاریجانی وی از دفتر رهبری به قوه قضائیه منتقل شد و با حکم وی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ با توجه به سوابق اطلاعاتی اش ریاست مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه بر عهده داشته است.
وزارت اقتصاد و دارایی
عبدالناصر همتی - کبودرآهنگ - ۱۳۳۶
سیاستمدار اصلاحطلب و اقتصاددان ایرانی است.
او هجدهمین رئیس بانک مرکزی ایران بود و هماکنون بهعنوان استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران فعالیت میکند.
همتی یکی از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۴۰۰ ایران بود. وی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ نیز ثبتنام کرد.
وی دانشآموخته دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران است و فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۵۹ در سازمان صدا و سیما آغاز کرد. ریاست بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل بانک ملی ایران را برعهده داشت. او به مدت ۵ سال در زمان ریاست جمهوری حسن روحانی عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود.
وزارت امور خارجه
عباس عراقچی- تهران- ۱۳۴۱
دیپلمات و سیاستمدار ایرانی است که از سال ۱۴۰۰ بهعنوان دبیر شورای راهبردی روابط خارجی فعّالیت میکند.
وی از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ سمت معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران را برعهده داشت.
او همچنین از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای ایران با گروه ۱+۵ بوده که در وین حضور داشته است.
وی دانشآموختهی کارشناسی روابط بینالملل از دانشکده روابط بینالملل وزارت امور خارجه، کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و همچنین دکترای اندیشههای سیاسی از دانشگاه کنت است.
وی در سال ۱۳۹۲ برای یک دوره ۴ ماهه در دولت دهم سرپرست و سخنگوی وزارت امور خارجه بود و از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۶ نیز سمت معاون حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه را برعهده داشت.
او در پی تغییر ساختار این وزارتخانه، از ۲۷ دی ۱۳۹۶ تا ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ سمت معاون سیاسی وزیر امور خارجه را برعهده داشت و در حال حاضر بهعنوان مشاور عالی وزیر امور خارجه، عضو انجمن ملی دیپلماسی و دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند.
وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
دکتر محمدرضا ظفرقندی -تهران - ۱۳۳۷
پزشک و سیاستمدار اهل ایران است.
وی از ۳ اسفند ۱۳۹۷ تا ۱۰ مهر ۱۴۰۰ در اوج اپیدمی کووید ۱۹ رئیس سازمان نظام پزشکی ایران بود.
وی فوق تخصص جراحی عروق، و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران و محل کار او بیمارستان سینا، اولین بیمارستان ایران از نظر قدمت است.
او پژوهشهایی در زمینه درمان بیماران تروما و همچنین مجروحین شیمیایی جنگ ایران و عراق انجام داده است.
ظفرقندی از زمره اصلاح طلبان فعال در جامعه پزشکی است.
وی در حال حاضر دبیر کلی انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران که یک حزب اصلاحطلب تلقی میشود، بر عهده دارد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
احمد میدری- آبادان- ۱۳۴۲
اقتصاددان ایرانی و معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده است.
او نماینده آبادان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بود.
وی دارای دکترای تخصصی اقتصاد و کارشناسی ارشد توسعه و برنامهریزی اقتصادی از دانشگاه تهران است.
میدری، سابقه تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شهید چمران اهواز را دارد و در سال ۱۳۸۲، دوره کوتاهمدت آموزشی و پژوهشی دانشگاه سازمان ملل را نیز طی کرده است.
وزارت جهاد کشاورزی
غلامرضا نوری قزلجه - بستان آباد - ۱۳۴۹
یک سیاستمدار ایرانی است که در عرصه سیاست و نمایندگی در مجلس شورای اسلامی ایران شناخته شده است.
برخی از مهمترین سوابق او عبارتند از:
نماینده مجلس شورای اسلامی: نوری قزلجه در دورههای یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم بستانآباد در استان آذربایجان شرقی فعالیت داشته است. او در این دورهها به عنوان نماینده اصلاحطلب شناخته شده و در کمیسیونهای مختلفی از جمله کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس فعالیت کرده است.
وزارت دادگستری
امینحسین رحیمی- ملایر- ۱۳۴۷
سیاستمدار ایرانی است که در دولت سیزدهم سمت وزیر دادگستری را برعهده دارد.
او معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه از خرداد ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰ بودهاست.
وی پیش از این نماینده شهرستان ملایر در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی و دادستان دیوان محاسبات کشور در مجلس نهم بود.
وی همچنین در ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ به عنوان وزیر دادگستری پیشنهادی دولت سیزدهم توسط سید ابراهیم رئیسی به مجلس معرفی شد.
تحصیلات وی کارشناس ارشد حقوق عمومی از دانشگاه تهران است. او عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس هشتم سخنگوی این کمیسیون و عضو هیئت تطبیق و بررسی مصوبات دولت با قوانین بود.
امینحسین رحیمی در تیرماه سال ۱۳۹۱ به پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و تصویب نمایندگان مجلس به عنوان دادستان دیوان محاسبات کشور انتخاب شد؛ و پس از گذشت یک سال وکلای ملت در شهریور ماه ۱۳۹۲ با ۱۷۹ رأی موافق از مجموع ۱۹۰ آرای مأخوذه، امینحسین رحیمی را به عنوان رئیس جدید دیوان محاسبات برگزیدند.
امینحسین رحیمی پیش از دادستانی دیوان محاسبات، به عنوان معاون امور مجلس قوه قضائیه در امور مجلس نهم منصوب شده بود.
او در کارنامه کاری خود سمتهایی چون: قاضی، معاون رئیس کل دادگاه انقلاب تهران و دادگاههای عمومی و عضو هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین در مجلس نهم را نیز دارد.
وزارت دفاع:
عزیز نصیرزاده - سراب- ۱۳۴۳
سرتیپ خلبان اف-۱۴ ارتش جمهوری اسلامی ایران است، که از سال ۱۴۰۰ تاکنون، بهعنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند.
وی در فاصله سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ فرمانده نیروی هوایی ارتش بود.
نصیرزاده فعالیت نظامی را از سال ۱۳۶۱ آغاز کرد و در جنگ ایران و عراق از خلبانان نیروی هوایی ارتش بود.
وی در فاصله سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۶ ریاست ستاد نهاجا (معاونت هماهنگکننده نیروی هوایی ارتش) را برعهده داشت و از ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ جانشین فرمانده نیروی هوایی ارتش بود.
وی در سال ۱۳۶۱ به استخدام نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درآمد و پس از فارغالتحصیلی از دانشکده خلبانی نیروی هوایی ارتش و طی دورههای آموزشی در ایران و پاکستان، به گردان تاکتیکی هواپیمای اف-۱۴ پیوست. او از اواسط جنگ ایران و عراق بهعنوان خلبان جنگنده اف-۱۴ در چندین مأموریت هوایی شرکت داشت.
نصیرزاده پس از جنگ در سمتهایی، چون وابسته نظامی جمهوری اسلامی ایران در ایتالیا، مدیریت جنگ الکترونیکی معاونت عملیات نهاجا، معاونت اطلاعات نیروی هوایی، معاونت طرح و برنامه نهاجا، معاونت هماهنگکننده نیروی هوایی (رئیس ستاد نیروی هوایی ارتش) و جانشینی فرمانده نیروی هوایی ارتش فعالیت داشته است. وی در سال ۱۳۹۱ درجه سرتیپی دریافت کرد.
وزارت راه و شهرسازی
فرزانه صادق مالواجرد- اصفهان- ۱۳۵۵
یک معمار و شهرساز ایرانی است که در حوزههای مدیریت شهری و سیاستگذاری مرتبط با معماری و شهرسازی فعالیت دارد.
او به عنوان دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران فعالیت میکند.
این شورا مسئول برنامهریزی و نظارت بر توسعه شهری در ایران است و نقش مهمی در تعیین سیاستهای معماری و شهرسازی در کشور ایفا میکند.
وی دارای تجربه گستردهای در حوزههای مرتبط با معماری و شهرسازی است و در پروژههای مختلف شهری و معماری نقش داشته است.
فرزانه صادق مالواجرد دارای سوابق گستردهای در حوزه معماری و شهرسازی است. برخی از مهمترین سوابق و فعالیتهای وی عبارتند از دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران و معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی.
وزارت صنعت، معدن و تجارت
سید محمد اتابک - اراک- ۱۳۳۷
او کارشناس ارشد مهندسی عمران از دانشگاه میشیگان آمریکا است. او ازسال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۰ مدیرعامل سیمان تهران بود. در کارنامه کاری وی نائب رئیسی شرکت سیمان تهران، مدیرعاملی و نایب رئیسی هیأت مدیره شرکت اکباتان، عضویت و ریاست هیأت مدیره شرکتهای مختلف از جمله سرمایهگذاری بانک مسکن، شرکت صدرا و چندین شرکت تولیدی دیگر به چشم میخورد.
او همچنین مجری طرح عظیم نواب، بیمارستانها و کارخانجات سیمان و فولاد مختلف در کشور بوده است.
وزارت علوم و تحقیقات
حسین سیمایی صراف - مشهد - ۱۳۴۷
علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس و کارشناسی حقوق دانشگاه تهران است.
از شهریور ۱۳۹۸ تا اسفند ۱۴۰۰ (دولت دوازدهم و بخشی از دولت سیزدهم)، پس از محسن حاجیمیرزایی و پیش از علی بهادری جهرمی، دبیر هیأت دولت بوده است و سوابق اجرایی متعددی در وزارت علوم بر عهده داشته است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
سید عباس صالحی - مشهد - ۱۳۴۲
سیاستمدار، فعال فرهنگی و حوزوی ایرانی است که در دولت دوازدهم سمت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را برعهده داشت. او درحال حاضر به عنوان مدیرمسئول مؤسسه و روزنامه اطلاعات و رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی فعالیت میکند.
او معاون پیشین فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران بود که به واسطه حضور در منصب معاونت فرهنگی و سرپرستی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد عرصه سیاست و رسانه شد.
عباس صالحی در ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ خورشیدی از سوی حسن روحانی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و توانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد.
وزارت کشور:
اسکندر مومنی - قائمشهر- ۱۳۴۱
سرتیپ پاسدار فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است، که از سال ۱۳۹۷ تاکنون بهعنوان مشاور رئیسجمهور و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر فعالیت میکند.
مؤمنی از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۲ فرمانده انتظامی خراسان بود، از ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۳ بهعنوان معاون انتظامی فرمانده نیروی انتظامی فعالیت میکرد، از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴ ریاست مرکز فوریتهای پلیسی ۱۱۰ را برعهده داشت و در فاصله سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ معاون عملیات نیروی انتظامی بود.
وی از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ ریاست پلیس راهنمایی و رانندگی را برعهده داشت و در فاصله سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۷ بهعنوان جانشین فرمانده نیروی انتظامی فعالیت میکرد.
وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
سیّد رضا صالحی امیری -بابل- ۱۳۴۰
سیاستمدار، مقام امنیتی سابق و رئیس سابق کمیته ملی المپیک ایران، قائممقام و معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بوده است.
او در آغاز کار دولت حسن روحانی، هفتاد روز سرپرست وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران بود.
او پیش از این در وزارت اطلاعات، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و معاونت پژوهشهای فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت کرده است.
صالحی امیری دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دکترای مدیریت دولتی از دانشگاه آزاد اسلامی (واحد علوم و تحقیقات) و دانشیار دانشگاه است.
وی در ۲۹ دی ۱۳۹۶ از سمت معاونت شهرداری تهران استعفا کرد و استعفای او توسط محمدعلی نجفی پذیرفته شد.
وزارت نفت:
محسن پاک نژاد - تهران - ۱۳۴۵
وی دانشآموخته کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
وی از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری بوده است.
وزارت نیرو:
عباس علی آبادی - اراک - ۱۳۴۱
سیاستمدار، مدیر ارشد اجرایی و استاد دانشگاه است که از سال ۱۴۰۲ تا کنون در دولت سیزدهم سمت وزیر صنعت، معدن و تجارت را برعهده دارد.
علیآبادی دانشآموخته کارشناسی و کارشناسیارشد مهندسی مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل بودهاست.
او مدرس دروس مختلف مهندسی مکانیک و مباحث مرتبط با موتورهای درونسوز (توربینهای گازی) در دانشگاههای مختلف کشور است. از جمله پیشینههای کاری و مدیریتی علیآبادی نیز میتوان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژههای نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیریتعاملی شرکت مپنا، شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره کرد. علیآبادی، وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که در ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ که با ۱۸۷ رأی موافق، ۵۸ رأی مخالف، ۸ رأی ممتنع و ۲ رأی باطله موفق به دریافت رأی اعتماد از مجلس یازدهم شد.
وزارت ورزش و جوانان
احمد دنیامالی - بندرانزلی- ۱۳۳۹
وی نماینده حوزه انتخابیه بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی و رئیس هیئت مدیره باشگاه فوتبال ملوان بندر انزلی است. وی پیشتر به عنوان رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران و معاون وزیر راه و ترابری و رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی ایران و رئیس فدراسیون قایقرانی ایران فعالیت کردهاست. او پیشتر عضو شورای شهر و رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم بود.