تعداد بازدید: ۲۶۷
کد خبر: ۱۹۶۹۸
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۱ - 2024 21 March
این راهکارها تنها برای گیاهانی مناسب هستند که به آب دهی روزانه نیاز دارند. گیاهانی مانند ساکولنت ها که برنامه ی آب دهی خاصی دارند حتماً ترجیح می دهند در مدتی که در سفر هستید، مزاحم شان نشوید!

هنگامی که در حال تدارک و برنامه ریزی برای یک سفر لذت بخش هستید ممکن است نگران خراب شدن گیاهان و گلدان‌های خودتان باشید. در این مطلب ما ۴ روش برای آبیاری گلدان‌ها معرفی کنیم تا این مشکل شما را برطرف کنیم.

مسافرت با همه‌ی لذت هایش، می‌تواند اضطراب آور هم باشد، به خصوص اگر مقصد خیلی دور باشد یا همسفرهایتان کسانی باشند که با آن‌ها چندان راحت نیستید.

وقتی بالاخره همه‌ی ملزومات سفر را آماده کردید، احتمالاً تازه یادتان می‌افتد که گلدان‌های عزیزتان که زحمت زیادی هم برایشان کشیده اید، در نبود شما بی آب خواهند ماند.

اما نگران نباشید چرا که در ادامه چند راهکار ساده و فوری به شما یاد خواهیم داد که با استفاده از آن‌ها گلدان هایتان در نبود شما اذیت نخواهند شد و می‌توانید پیش از راهی شدن برای سفر ترتیب آب دهی آن‌ها در این مدت را بدهید.

توجه: این راهکار‌ها تنها برای گیاهانی مناسب هستند که به آب دهی روزانه نیاز دارند. گیاهانی مانند ساکولنت‌ها که برنامه‌ی آب دهی خاصی دارند حتماً ترجیح می‌دهند در مدتی که در سفر هستید، مزاحم شان نشوید!

روش شماره ۱

برای این روش به یک ظرف آب بزرگ (مثل گلدان یا سطل) و مقداری طناب نخی نیاز دارید.

یک تکه از طناب نخی را ببُرید. طول طناب باید آنقدری باشد که از کف ظرف آب تا داخل خاک گلدان برسد.

یک سر طناب را به اندازه‌ی چند سانتیمتر داخل خاک گلدان، نزدیک به گیاه فرو کنید. مراقب باشید به ریشه‌های گیاه صدمه نزنید.

سر دیگر طناب را کف ظرف آب بگذارید و آن را پر از آب کنید. مطمئن شوید که سر طناب کف ظرف را لمس می‌کند.

طناب نخی آب را به خود جذب می‌کند و به تدریج از ظرف به داخل گلدان می‌کشاند. با این روش رطوبت خاک به میزان ثابتی حفظ می‌شود.

روش شماره ۲

این روز‌ها گوی‌هایی شیشه‌ای کوچکی مخصوص آب دهی به گلدان تولید شده که به یک لوله‌ی باریک شیشه‌ای متصل هستند. برای استفاده از این گوی‌ها کافی است آن‌ها را از آب پر کنید و آن‌ها را از قسمت لوله در خاک فرو کنید.

اما واقعاً نیازی به خرید این گوی‌ها نیست، چون شما می‌توانید یک مدل از آن‌ها را برای خود بسازید.

برای شروع یک بطری پلاستیکی تمیز و خالی پیدا کنید. برای یک گلدان کوچک تا بزرگ، یک بطری آب معدنی کفایت می‌کند. نزدیک دهانه‌ی بطری چند سوراخ ایجاد کنید.

پیش از آنکه راهی سفر شوید، گلدان تان را مثل همیشه آب دهید. بطری پلاستیکی را از آب پر کنید و آن را سریع برگردانید و به اندازه‌ی چند سانتیمتر درون خاک گلدان فرو کنید. مطمئن شوید که بطری خیلی نزدیک گیاه نیست و آنقدری درون خاک فرو رفته که سوراخ هایش بیرون نمانده باشند.

به این ترتیب، آب به تدریج از بطری به درون خاک می‌ریزد.

برای گلدان‌های بزرگ‌تر می‌توانید از بطری نوشابه خانواده استفاده کنید. بطری را از آب پر کنید، انگشت شست تان را روی دهانه‌ی بطری بگذارید، سپس آن را برگردانید و داخل خاک فرو کنید.

روش شماره ۳

برای گلدان‌هایی که سوراخ مناسبی در کف خود دارند می‌توانید برای آن‌ها چیزی شبیه به وان درست کنید.

روشویی دستشویی را به اندازه‌ی چند سانتیمتر با آب پر کنید و برای آنکه گلدان آسیبی به روشویی نزند، یک حوله کف آن پهن کنید. گلدان خود را درون روشویی قرار دهید و بگذارید تا زمان بازگشت از سفر، همانجا بماند. خاک گلدان خود آب را جذب می‌کند و به ریشه‌های گیاه می‌رساند. با این روش گلدان تان حداکثر یک هفته آب خواهد داشت.

وضعیت نور دستشویی تان را هم در نظر داشته باشید. اگر گیاه تان به نور طبیعی زیادی نیاز دارد، بنابراین دستشویی کم نور خانه تان جای مناسبی برای آن نیست.

روش شماره ۴

این روش شاید نامتعارف به نظر برسد، اما برای سفر‌های طولانی‌تر مناسب است.

یک کیسه پلاستیکی شفاف بردارید. کیسه باید آنقدری بزرگ باشد که گیاه و گلدان را بپوشاند. چند میله‌ی چوبی داخل خاک گلدان بگذارید تا وقتی کیسه را روی گلدان می‌کشید، به گیاه نچسبد. بعضی می‌گویند کیسه قطعاً نباید تماسی با برگ‌ها داشته باشد، اما تماس اندک هم ایرادی ندارد.

گلدان خود را مثل همیشه آب دهید و مطمئن شوید که آن را غرق آب نمی‌کنید.

گلدان را داخل کیسه بگذارید و کیسه را روی گیاه و دور آن بکشید. قبل از بستن کیسه، یک فوت در کیسه کنید تا باد کند و دور گیاه یک بالن کیسه‌ای شکل بگیرد. برای اطمینان بیشتر این کار را می‌کنیم تا مبادا کیسه به برگ‌ها فشار آورد.

گلدان را جایی بگذارید که نور غیر مستقیم به آن می‌تابد (نور مستقیم باعث داغ کردن کیسه و بالا رفتن احتمال از بین رفتن گیاه تان می‌شود). این گلخانه‌ی کوچک، آب حاصل از بخار را در خود نگه می‌دارد و قطره قطره به گیاه بازمی گرداند.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها