تعداد بازدید: ۲۱۴۱
کد خبر: ۱۳۷۰۱
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۰ - 2022 04 June
نویسنده : بخش مکانیک خودرو هنرستان فنی و حرفه ای شهید دکتر باهنر نی ریز

 اگر دقت کنید، بعضی از رانندگان، به زدن قفل فرمان و بسته بودن درهای خودرو حساسیت زیادی نشان می‌دهند؛ اما بعضی که معمولاً خودروهای پیشرفته تری دارند، از خودرو خیلی سریع دور می‌شوند و نیازی به چک کردن بسته بودن درها نمی‌بینند. دلیل اطمینان زیادی که بعضی از رانندگان درباره امنیت خودروی o,n دارند، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر است. چنین خودروهایی، به قفل کامپیوتری‌ای مجهز هستند که تا به صورت صحیح کدخوانی نشوند، روشن نشده و حرکت نمی‌کنند.

کلید خودروهای دارای ایموبلایزر شامل دو قسمت هستند. یکی بُرد الکترونیکی مربوط به ریموت کنترل که کار باز و بسته کردن درها را بر عهده دارد و دیگری قطعه کوچکی است که در واقع نوعی چیپ محسوب می‌شود. آنتن فرستنده در زیر فرمان بر روی سوییچ نصب می‌شود که با ایجاد یک میدان مغناطیسی و دریافت امواج مغناطیسی که ریموت خودرو می‌فرستد می‌تواند تشخیص دهد که آیا ریموت برای همان خودرو است یا خیر.

هنگامی‌که راننده ریموت خودرو را در داخل سوییچ می‌کند، چیپ حافظه داخل کلید تحت حوزه مغناطیسی ترانسپوندر قرار گرفته و فعال می‌شود. از این طریق، این چیپ حافظه اطلاعاتی را به کامپیوتر مرکزی خودرو می‌فرستند و در کمتر از یک ثانیه قفل مرکزی را باز می‌کند و موجب می‌شود تا خودرو روشن شود.

سیستم ایموبلایزر با سه قسمت استارت موتور، سیستم جرقه و سیستم سوخت‌رسانی در ارتباط است و در صورتی که کسی اقدام به سرقت خودرو بکند، در صورت عدم انجام شدن مراحل بالا، خودرو به هیچ عنوان استارت نمی‌خورد.

در حال حاضر، سیستم ضد سرقت ایموبلایزر روی بیشتر خودروها نصب می‌شود. ضریب امنیتی این سیستم، بسته به نوع خودرو و فناوری به کار رفته در آن متفاوت است. 

خرابی چیپ ایموبلایزر و اختلال در عملکرد سیستم ایموبلایزر
بعضی‌ها فکر می‌کنند وقتی چیپ ایموبلایزر از کار بیفتد یا ایرادی پیدا کند، می‌توانند دوباره کدهایی را به آن اختصاص دهند و از آن استفاده کنند؛ اما این طور نیست. چنانچه چیپ ایموبلایزر ایرادی پیدا کند، باید به صورت کامل تعویض گردد.

برای ساختن سوئیچی که به سیستم ایموبلایزر مجهز است، نیاز به کد دسترسی یا همان Access code است. بعضی از خودروسازان، این کد را به صورت محرمانه نزد خود نگه می‌دارند تا در چنین مواقعی، فقط خودشان به آن دسترسی داشته باشند. بعضی از دیگر خودروسازان، این کد را در اختیار صاحب خودرو (فردی که خودرو به نام اوست) هم قرار می‌دهند.

عوامل خرابی چیپ ایموبلایزر
شکستن کلید یا مفقود شدن آن از شایع ترین عوامل خرابی چیپ ایموبلایزر است.

استفاده طولانی مدت یا نادرست از سوئیچ رمزدار هم از دیگر عوامل آسیب دیدن آن است. منظور از استفاده ناصحیح، فشار آوردن به سوئیچ و چرخاندن غیراصولی و یکباره آن داخل مغزی سوئیچ است.

بعضی از مواقع مشاهده شده که پردازش کدها با اختلال مواجه شده و به دلیل ایرادات نرم افزاری، کد سوئیچ شناخته نمی‌شود. در چنین مواقعی، از سوی ECU ارور صادر می‌شود و معمولاً کد، قابل بازخوانی نیست.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها