تعداد بازدید: ۳۰۸۰
کد خبر: ۳۰۴
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۰ - 2016 20 July
جهانگیری:
در این جلسه آیت‌الله فقیه امام جمعه نی‌ریز و عضو مجلس خبرگان رهبری به عنوان میهمان ویژه حضور داشت.

معاون اول رئیس جمهور گفت که سفرهایش یه استان‌های مختلف در سال جاری برای حساب‌کشی درباره اقدامات انجام شده در حوزه اقتصاد مقاومتی است.


به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در جلسه شورای اداری استان فارس که با رویکرد اقتصاد مقاومتی عصر امروز در استانداری فارس برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای امسال در جلساتی که به استان‌های مختلف می روم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را پیگیری می‌کنم و به نوعی سفرهایم به استان‌ها برای حسابکشی در این رابطه است که چه کاری صورت گرفته و سیاست‌ها چقدر پیشرفت داشته است و کندی‌ها کجا بوده است. البته جلسه امروز به گونه‌ای طراحی شد که نتوانیم حساب‌کشی کنیم.

وی ادامه داد: درباره اقتصاد مقاومتی موضوع روشن است فارغ  از اینکه عده‌ای هر موضوعی که در کشور پیش می‌آید را سیاسی می‌کنند و  می خواهند رقبای سیاسی خود را ضربه فنی کنند اما در این میان یک موضوع در دعواهای سیاسی نباید گم شود و آن منافع ملی کشور است، چون هیچ چیز نمی‌تواند خط قرمز منافع ملی کشور را در معرض خطر قرار بدهد.

جهانگیری اضافه کرد: به خصوص در شرایط فعلی منطقه که اطراف کشور بسیار حساس است و وضعیت همسایگان را می بینیم. در حالی که مهمترین هدف برای مخالفان جمهوری اسلامی ایران این بود که با ایران برخورد کنند می بینیم کسانی که طراحی کردند آسیب دیدند و این کشور سربلند ایستاده است. هر چند نباید به خواب برویم و فکر کنیم چون حاشیه‌ای از لحاظ امنیتی ایجاد شده با برخی بحث‌ها می‌توانیم به منافع ملی ضربه بزنیم نباید به سرمایه اجتماعی‌مان یعنی اعتماد عمومی مردم  آسیب وارد کنیم.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: ‌ مقام معظم رهبری با تجربه‌ای که از اداره کشور داشتند و اشرافی که به مسائل کشور دارند در آن مقطع با مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند. مهم‌ترین امتیاز این سیاست‌ها این است که همه روی آن‌ها توافق و اجماع دارند و همه می‌گویند می‌خواهیم اجرا شود، چون نسخه خوب و شفابخشی برای اقتصاد ایران است.

وی افزود: ما در چند سال گذشته در سند چشم انداز افق ۴۰۴ فاصله گرفته‌ایم و عقب افتاده‌ایم و از طرفی باید بدانیم که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تنها برای دوران تحریم نیست بلکه اقتصاد باید به حدی مقاوم شود که در مقابل تکانه‌ها ضربه نبیند.

جهانگیری با بیان اینکه یکی از محورهای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی گفتمان سازی است، افزود: به همین منظور ما رئیس صدا و سیما را به عنوان رئیس کارگروه تعیین کردیم. سیاست‌های ما بلندمدت و کوتاه‌مدت هستند. برای سیاست‌های بلندمدت نیز باید از همین امروز وارد عمل شویم البته ممکن است امروز آثارش را نبینیم. به طور مثال وقتی دشمنان تصمیم گرفتند نفت ما را تحریم کنند به هدفشان رسیدند اما اگر مثل خیلی از کشورها در سایر کشورها پالایشگاه داشتیم یا شبکه بنزین‌شان را در دست می‌گرفتیم تحریم نفتی‌مان می‌توانست اثر کمتری داشته باشد.

رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: ما در دولت ستاد راهبردی اقتصاد مقاومتی را تصویب کرده بودیم که حضرت آقا فرمودند من این تعبیر را نمی‌پسندم و روی تعبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تاکید داشتند و عید هم به من فرمودند که فرمانده این ستاد باشید.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: ما ۱۲۱ طرح برای وزارت خانه‌ها تعیین کردیم که در سال ۹۵ باید طرح‌ها را انجام دهند و از هفته دیگر نیز با وزرا و معاونان آن‌ها جلسه خواهیم داشت که پیشرفت طرح‌ها چقدر به حرکت درآوردن چرخ تولید و اقتصاد کشور از وظایف اصلی ما است. به نظرم اقتصادمان روی ریل صحیحی قرار گرفته و دولت نقش خود را ایفا کرده است چون دولت مسئول اقتصاد کلان است  ومسئول بنگاه داری نیست. آن‌ها که می‌گویند دولت باید به بخش خصوصی بها بدهد پس چرا می‌پرسند چرا کارخانه‌ای تعطیل شده است؟ مگر قرار است دولت کارخانه راه بیاندازد؟ این را در نظر بگیرید که لحظه به لحظه نرخ ارز در دولت عوض نشده، قیمت‌ها لحظه‌ای تغییر نکرده، نرخ سود بانکی به صورت لحظه‌ای بالا و پایین نرفته و دولت تلاش دارد سرمایه گذاران را برای سرمایه‌گذاری مطمئن کند.

جهانگیری با بیان اینکه دولت روی تورم به عنوان یک بیماری مزمن تمرکز کرده خاطر نشان کرد: برای اولین بار تورم یک رقمی شد. از طرفی دولت مسئول بود که فضای بین‌المللی را برای اقتصاد فراهم کند و می‌بینیم دیگر صحبت‌هایی مبنی بر ایران هراسی و ناامنی ایران و گزینه‌های روی میز و از این مزخرفات نمی‌شنویم، چرا که دنیا می‌داند ایران یک قدرت است و باید با آن مذاکره کند. در مذاکرات هم پیگیری می‌کنیم تا به تمام تعهداتی که به ما داده‌اند کاملا عمل کنند.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به نقش‌های دولت در اقتصاد مقاومتی بیان کرد: ‌ یکی از نقش‌های ما به راه انداختن واحدهای تولیدی راکد است و در اینجا بانک‌ها هم باید به مسئولیتشان عمل کنند. می‌توان امسال واحدهای راکد را راه انداخت ولله وضع واحدهای صنعتی کشور خوب است البته نه اینکه مشکلی وجود نداشته باشد اما جوری حرف نزنید که انگار همه کشور تعطیل شده است. من در سرکشی‌هایی که داشته‌ام مثلا دیده‌ام جایی بوده که ۱۳۰ واحد تولیدی داشته و ۱۲۸ واحد آن کار می‌کردند. فقط بدی‌ها را نبینیم و خوبی‌ها را هم در نظر بگیریم. مثلا در بازدیدی که در هفته پیش داشته‌ایم یک کارخانه که ماشین آلاتش هم قدیمی بود ۲۷ درصد محصولات خود را صادر می‌کرد.

او ادامه داد: در کنار راه اندازی واحدهای تولیدی باید بحث صادرات و جلوگیری از قاچاق را هم جدی بگیریم. دولت چند مصوبه در زمینه جلوگیری از قاچاق داشته و برای اولین بار منهدم کردن کالاهای قاچاق به صراحت در مصوبه دولت آمده است.

جهانگیری با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر مبارزه با قاچاق کالا گفت: من به نیروهای امنیتی و ستاد قاچاق هم گفته‌ام زیبنده نیست که بالاترین مقام کشور بگوید باید جلوی قاچاق سیستمی گرفته شود، به همین دلیل موضوع قاچاق جدا در دستور کار است.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه عنوان کرد: در صادرات پیش‌بینی کرده‌ایم که نسبت به پارسال ده میلیارد دلار اضافه صادرات داشته باشیم البته دوستان اصرار می‌کردند که عدد نگذاریم اما من می‌گفتم که باید عدد قرار دهیم تا مورد بازخواست قرار بگیریم و تلاش کنیم به این عدد برسیم. طبق آماری که از گمرک گرفته‌ام تا ۲۷ تیر، نه میلیون تن به ارزش ۱۲ میلیارد ۱۰۰ میلیون دلار واردات داشته‌ایم که این رقم در سال ۹۴ یازده میلیون تن به ارزش ۱۷/۵ میلیارد دلار بوده یعنی از نظر وزنی ۱۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷ درصد کاهش واردات داشته‌ایم. در صادرات نیز در سال ۹۵ تا ۲۷ تیر، ۴۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن به ارزش ۱۷ میلیارد و ۲۰۸میلیون دلار صادرات داشته‌ایم که  این رقم در سال ۹۴، ۲۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تن به ارزش ۱۳ میلیارد و ۱۵۱ میلیون دلار بوده یعنی از نظر وزنی ۵۳ سطح و از نظر ارزشی ۳۱ درصد افزایش صادرات داشته‌ایم که این تا الان دستاورد خوبی است.

وی اضافه کرد: پارسال وقتی میزان صادرات بدون نفت نسبت به واردات ۹۰۰ میلیون بیشتر بود توفیق خوبی به حساب می‌آمد و امسال تاکنون ۴ میلیارد دلار مازاد داشتیم که البته این رقم تا پایان سال بالا و پایین می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه تاکید کرد: ‌اگر در سه موضوع راه اندازی واحدهای تولیدی، مبارزه با قاچاق و افزایش صادرات مردانه به صحنه بیاییم و موضوعی که رهبری ملت و دولت خواسته‌اند پیش ببریم موفق خواهیم شد. بگذارید اگر می‌خواهند با ما برخورد هم بکنند بگویند در تصمیماتی که برای حل مشکلات مردم گرفته‌اند اشتباه وجود داشته است. این طرح‌های عمرانی نیمه تمام تا ۲۰، ۳۰ سال آینده تمام نمی‌شود چرا که بالای ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد و ما در بهترین سال‌ها بیش از ۳۰هزار میلیارد نتوانسته‌ایم به طرح‌های عمرانی بدهیم. بنابراین باید این مسأله را به بخش خصوصی بسپاریم که ادامه دهند.

جهانگیری در بخش دیگری ازصحبت‌های به ظرفیت‌های استان فارس و مشکلات این استان اشاره کرد و گفت: ‌در بخش انرژی، استان فارس یکی از استان‌های مهم ایران است که از نظر گاز دومین ذخایر را در کشور دارد. البته تا زمانی که میادین مشترک هستند نباید به سراغ میادین دیگر برویم و فعلا تمرکز روی پارس جنوبی و میادین مشترک با عراق است و برای این میادین و البته برای سایر میادین هم برنامه ریزی داشته باشیم.

وی ادامه داد: ۴ سرمایه‌گذاری برای ۴ پتروشیمی استان فارس هستند باید فعالیتشان مورد بررسی قرار گیرد که آیا می‌توانند به تعهداتشان عمل کنند یا خیر و البته وزارت نفت هم تعهداتی در قبال آن دارد. از نظر گاز رسانی به گفته استاندار در این دو سال انقلابی صورت گرفته و بحث پالایشگاه دوم هم قرار است انجام شود که باید مشکلات محیط زیستی آن حل شود.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در بحث آب، ‌مسأله استان فارس جدی است. مهم‌ترین اتفاق داخل استان خشکسالی است و مردم باید بپذیرند که به هر دلیلی شرایط آب استان به سمت بحرانی شدن پیش می‌رود. قرار شد آقای چیت چیان برنامه کاملی را دراین زمینه تهیه کنند و در جلسه شورای عالی آب باید بحث برای آینده صورت گیرد و ببینیم آیا می‌توان برخی منابع را احیا کرد یا نه. در بحث آبرسانی از نظر دولت آب شرب اولویت اول است و تنها جایی که در دولت از صندوق توسعه ملی پول برداشتیم آب رسانی به روستاها بوده است.

جهانگیری اضافه کرد: ‌در کشاورزی نیز باید از روش‌های استفاده کنیم که بهره وری را بالا ببرد البته در آب‌یاری‌های نوین، استان فارس خوب پیش رفته اما در بخش گلخانه که مهم‌ترین روش صرفه جویی است خیلی پیشرفت نداشته.

معاون اول رئیس جمهور در پایان تصریح کرد: می‌خواستم در این جلسه درباره مباحث دیگری از جمله فیش‌های حقوقی هم صحبت کنم که وقت نیست، اما قطعا در آینده در این زمینه و برخی اجحاف‌هایی صورت می‌گیرد حرف می‌زنم چرا که مردم باید روشن شوند.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه آیت الله ایمانی نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز طی سخنانی اظهار کرد: امیدوارم نمایندگان استان مصوبات سفر را پیگیری کنند و مسئولین به خصوص آن‌ها که در بخش آب و انرژی مسئولیت دارند مسیر را تعقیب کنند. هم‌چنین آیت‌الله دستغیب تولیت آستان مقدس حضرت شاهچراغ در صحبت‌هایی گفت: تجربه نشان داده هر زمان به رهنمودهای امام و رهبری عمل کردیم موفق بوده‌ایم و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز در راستای بیانات مقام معظم رهبری است.

در این جلسه کرم‌پور رئیس مجمع نمایندگان فارس نیز بیان کرد: این سیاست‌های اقتصاد مقاومتی استراتژی مقطعی و یکساله نیست بلکه باید یک هدف بلند مدت در حوزه اقتصاد ایران باشد. پیش از صحبت‌های جهانگیری نیز سید محمد علی افشانی استاندار فارس به ارائه گزارشی از وضعیت استان فارس و هم‌چنین اقدامات انجام شده در استان در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی پرداخت.

عکس‌ها: امیر صادقیان

کانال تلگرام هورگان

کانال اینستاگرام هورگان


نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها