تعداد بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۲۳۸۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۵ - 2025 31 July

صادرات آنغوزه تلخ نی‌ریز به چین و هند

برداشت آنغوزه تلخ از اردیبهشت ماه در نی‌ریز آغاز شده و تا پایان شهریور ادامه دارد.

پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۱۰ تن صمغ آنغوزه برداشت شود؛ محصولی که علاوه بر مصرف داخلی، به کشورهایی نظیر چین و هندوستان صادر می‌شود.

به گزارش روابط‌عمومی مدیریت جهاد کشاورزی نی‌ریز، مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان اظهار داشت: نی‌ریز با داشتن ۱۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی، از دیرباز قطب تولید و رویشگاه طبیعی آنغوزه تلخ کشور بوده است. امروزه حدود هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی نی‌ریز به کشت دیم این گیاه اختصاص یافته که ۳۰۰ هکتار آن به باردهی رسیده است.

نادر زارعی در خصوص فرآیند برداشت افزود: هر غده آنغوزه به طور متوسط ۱۸ مرتبه (و در شرایط مناسب تا ۲۵ مرتبه) به صورت عرضی برش داده می‌شود و از آن، بین ۸۰ تا ۱۵۰ گرم شیرابه به دست می‌آید. این گیاه نادر هر ۵ تا ۷ سال یک‌بار باردهی دارد؛ اما با استفاده از نشاء آنغوزه، می‌توان دوره باردهی را دو سال کاهش و بهره‌وری را افزایش داد.

وی درباره ویژگی‌های گیاه اعلام کرد: آنغوزه گیاهی بوته‌ای، بزرگ، چندساله و علفی است که ساقه‌ای ضخیم و خشن دارد؛ ارتفاع آن تا ۲.۵ متر و طول برگ‌هایش تا ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه به طور عمده در ایران، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان می‌روید و مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد. گل‌های زردرنگ آن به صورت گل‌آذین چتری در انتهای ساقه قرار دارند و میوه‌هایش قهوه‌ای تیره است.

زارعی در پایان خاطرنشان کرد: شیرابه «اولئوگم رزین» حاصل از تیغ زدن ریشه یا قاعده ساقه این گیاه، علاوه بر معروفیت به نام آنغوزه، به عنوان یک خلط‌آور، ضدنفخ و ضداسپاسم روده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

صادرات آنغوزه تلخ نی‌ریز به چین و هند

غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۰۹
0
0
سلام این گیاه در کدام منطقه شهرستان نی ریز قابل کاشت است ؟!
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها