تعداد بازدید: ۲۵۶
کد خبر: ۲۱۶۹۱
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۹ - 2024 04 November
کارخانه کنسانتره انار نی‌ریز در سال ۱۳۸۳ با حضور جمعی از مقامات کشوری و محلی و همزمان با سمینار سراسری انار در نی‌ریز افتتاح شد.

به بهانه بیستمین سالگرد تأسیس این کارخانه، گفتگویی با مهندس بامداد مدیرعامل شرکت تعاونی مزرعه سبز داشتیم که در زیر می‌خوانید: 

◻ آقای بامداد، با گذشت یک دوره ۲۰ ساله، فکر می‌کنید کارخانه به اهداف خود رسیده است؟ 
بستگی دارد به اینکه اهداف خود را چگونه تعریف کنیم. اگر هدف ایجاد یک واحد تولیدی که در جهت توسعه شهرستان و همچنین تکمیل حلقه ارزش کشاورزی و باغداری باشد عملکرد را مثبت ارزیابی می‌کنیم.

این کارخانه بیست سال است که به طور مداوم در کنار باغداران است و با وجود مشکلات، تولید خود را متوقف نکرده، بلکه سال به سال کارآمدی بهتری داشته و خدمات بیشتری عرضه کرده است.

احداث این کارخانه باعث توسعه سطح زیر کشت انار، در کل منطقه گردید و اینک انار نی‌ریز در بازار‌های داخلی شناخته شده و طرفداران خود را دارد.

 وضعیت انار امسال را چگونه می‌بینید؟ 
◻ در چند ساله اخیر، کشاورزان منطقه دچار مشکلاتی شده‌اند؛ کمبود آب و شور شدن تدریجی آب‌های زیرزمینی، شرایط را برای انار مشکل کرده، و سرمای بهاره باعث ریختن گل‌های اول فصل شده. به همین دلیل انار‌های امسال ریز هستند.

گرمای تابستان و شدت تابش اشعه، باعث سوختگی انار شده و قطعی مکرر برق هم باعث به هم خوردگی برنامه آبیاری باغات گردیده. در این شرایط سخت، تأثیر وجودی این کارخانه بیشتر ملموس است. 

◻ مشکلات پیش روی شما در این ۲۰ سال چه بوده؟ 
تا دلتان بخواهد مشکلات داشته‌ایم. مثل همه واحد‌های صنعتی مشکلات ما هم فراوان است. در این گفتگوی کوتاه نمی‌خواهیم به شرح آن بپردازیم. تنها چیزی که از نظر ما مهم است مقاومت در برابر مشکلات و حل و فصل تدریجی آنهاست. شرکت مزرعه سبز یک تعاونی است که اکثر سهامداران آن ایثارگران جنگ تحمیلی هستند.

مؤسسین شرکت، طبعاً به دنبال نفع شخصی نبوده‌اند، بلکه تلاش می‌کنند که این مجموعه رو به راه باشد و بتواند سال‌های طولانی کار کند و به مردم خدمت برساند و آبروی شهر باشد. 

◻ الان آمادگی کارخانه چگونه است؟ 
کارخانه از ساعت هفت صبح تا پنج بعداز ظهر همه روزه آماده دریافت انار باغداران محترم می‌باشد.

◻ آیا کارخانه در قیمت انار تأثیر داشته؟ 
قیمت انار، تابع عرضه و تقاضاست. در گذشته صادرکنندگان می‌آمدند کمپ می‌زدند، انار درجه یک را بسته‌بندی می‌کردند و انار ۲ و ۳ را به میادین میوه و تره بار و کارخانه می‌دادند.

الان اینطور نیست. صادرات انار به دلایل مختلف دچار مشکل شده. صادرکنندگان از دور خارج شده‌اند. کارخانه فرآوری، اصولاً نقشی در تعیین قیمت محصولات سردرختی ندارد و عملاً کمتر از ۲۰ درصد انار تولیدی باغات که ارزش صادراتی و ارزش فروش در میادین میوه و تره‌بار را ندارد، جهت فرآوری به کارخانه وارد می‌شود که قیمت آن تأثیری در کل قیمت انار ندارد.

در عین‌حال ما امسال قیمت انار تحویلی کارخانه را بالا برده‌ایم به امید اینکه به همین نسبت قیمت انار درجه یک هم بالا برود.

◻ بعضی از خریداران انار، در پرداخت پول انار باغدار تأخیر می‌کنند یا چک‌هایشان پاس نمی‌شود یا دیر چک می‌دهند. نحوه پرداخت بهای انار در کارخانه چگونه است؟ 
به هر مقدار انار که وارد کارخانه شود، بهای آن نقداً به باغداران محترم پرداخت می‌شود.

◻ کارکنان کارخانه چند نفرند؟ 
درطول سال، حدود ۵۰ نفر جوان در کارخانه مشغول کارند. در فصل تولید انار، تعداد کارکنان ما به ۱۲۰ نفر می‌رسد.

◻ چه صحبتی با مردم و مسئولان دارید؟ 
ما خودمان را در آئینه مردم می‌بینیم و خدا را شکر می‌کنیم که مردم از این اقدام راضی هستند.
از مسئولان محترم شهرستان هم که بحمدا... تعالی همیشه در کنار ما، یار و یاور ما بوده‌اند، کمال تشکر و تقدیر داریم و امیدواریم این کارخانه که با صداقت و اخلاص و با نیت خدمتگزاری در این شهرستان ایجاد شده، برای سال‌های طولانی بتواند به مسیر خود ادامه دهد و مکان ثابتی برای اشتغال جوانان و پشتوانه مطمئنی برای باغداران باشد.

باغداران محترم می‌توانند برای آگاهی از قیمت روز انار با مدیریت کارخانه و یا با روابط عمومی کارخانه

(آقای ابوالقاسمی با شماره ۰۹۱۷۷۳۴۶۹۱۲) تماس حاصل فرمایند.

بیستمین سالگرد تأسیس کارخانه کنسانتره انار نی‌ریز

غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
احمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶
0
0
دست مزرعه سبز و همه تولید کنندگان دردنکند
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها