علیرضا بصیری در گزارشی درباره وضعیت انجیرستانهای نیریز اظهار داشت:
- انجیرستانهای دیم نیریز از نظر کیفیت، کمیت و سالم بودن محصول در جهان دارای جایگاه ویژهای است.
- نزدیک به ۵ هزار هکتار از اراضی شهرستان به کشت این محصول اختصاص دارد که ۴ هزار هکتار آن مثمر است و به دو صورتتر (تازهخوری) و خشک به بازار عرضه میشود.
- با توجه به کاهش بارندگیهای سال زراعی جاری و خشکسالی اخیر، پیشبینی میشود با کاهش محصول مواجه باشیم و کمتر از ۲ هزار تن انجیر برداشت شود.
- عواملی، چون طغیان آفت کنه تارتن، نوسانات دمایی، وزش بادهای شدید و ایجاد اختلال در فعالیت زنبورهای گردهافشان، در عملکرد نهایی محصول تأثیرگذار است.
- انجیر نیریز به کشورهای هند، روسیه، چین، اروپای شرقی و حوزه خلیج فارس صادر میشود.
- نبود سرمایهگذاری مناسب و صنایع تبدیلی در این بخش، باعث شده است که این محصول توسط دلالان خریداری و بدون فرآوری یا بسته بندی مطلوب، از منطقه خارج شود.
به پایگاه خبری - تحلیلی هورگان خوش آمدید... هورگان یعنی محل زایش خورشید