تعداد بازدید: ۱۰۵
کد خبر: ۱۶۱۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۴۴ - 2023 04 March

مرکباتی مانند پرتقال، لیمو، و گریپ‌فروت می‌‌توانند علائم رفلاکس و سوزش معده یا سردل را تشدید کنند. بنابراین، کسانی که این مشکل را دارند، باید از مصرف این میوه‌‌ها چه به‌صورت کامل و چه به‌صورت آب ‌میوه خودداری کنند. مرکبات اسید فراوانی دارند و برای مجرای گوارشی آزاردهنده هستند. اسیدیته‌ بالای مرکبات سبب شل شدن اسفنکتر مری و تشدید علائم می‌شود، به‌ویژه وقتی که با معده‌ خالی مصرف شوند.
اگر عاشق شکلات هستید و اغلب از سوزش سردل رنج می‌‌برید، وقت آن رسیده است که به یکی از لذت‌‌های شیرین و موردعلاقه‌‌تان نه بگویید.

شکلات به سه دلیل برای افرادی که از رفلاکس اسید رنج می‌‌برند مضر است. اول آن که شکلات حاوی کافئین و محرک‌‌های دیگری مانند تئوبرومین است که باعث رفلاکس یا سوزش معده می‌‌شوند. تئوبرومین نوعی متیل‌ گزانتین است که مانع تنگ شدن ماهیچه‌ اسفنکتر تحتانی می‌شود و به این ترتیب به شکل مستقیم احتمال رفلاکس شدید اسید را افزایش می‌دهد. دوم آن ‌که شکلات چربی بالایی دارد، یعنی هضم آن طولانی‌تر است و می‌تواند محرک رفلاکس یا سوزش معده باشد. و سوم آن ‌که کاکائو می‌تواند باعث شود سلول‌های روده‌ای، اسفنکتر مری را شل کنند و اجازه دهد اسید معده زیاد شود.

اگر از بیماری بازگشت اسید به مری رنج می‌برید، بهتر است از گوجه‌فرنگی و محصولات آن پرهیز کنید. گوجه‌ها سرشار از اسیدسیتریک، مالیک اسید، و آسکوربیک اسید هستند که می‌‌توانند معده و مری را بیازارند. به‌محض مصرف اینها، معده شروع به تولید اسید خیلی زیاد می‌‌کند. این اسید می‌‌تواند به داخل مری خزیده و سبب احساس سوزش ناخوشایندی در سینه شود. از گوجه و محصولات آن، مانند سس کچاپ، پیتزا با سس گوجه‌‌فرنگی، سس پاستا و سس چیلی پرهیز کنید. با این که این نوع ادویه‌جات خاصیت ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی دارند، اما می‌توانند مهاجمان سیستم‌ایمنی بدن نیز محسوب شوند؛ به‌ویژه زمانی که به موادغذایی تحریک‌کننده آنها را اضافه می‌کنید. در آن زمان این ادویه‌ها مقصران اصلی سوزش سردل هستند. ادویه‌کاری و فلفل تند از این نوع ادویه‌جات هستند.

برای کسانی که برای بازیابی قدرت و انرژی روزانه، چیزی جز نوشیدن قهوه را انتخاب نمی‌کنند، یک مشکل اساسی وجود دارد. قهوه اگرچه خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، ولی یکی از منابع اصلی کافئین است و کسانی که از سوزش سردل رنج می‌برند، باید از آن اجتناب کنند. 

کافئین باعث افزایش اسیدیته‌ معده و رفلاکس اسید می‌شود. همچنین قهوه فشار را در اسفنکتر تحتانی معده کاهش می‌‌دهد، که می‌‌تواند در افراد مستعد باعث سوزش سردل یا وخامت اوضاع شود. قهوه فرایند تخلیه‌ معده را نیز سرعت می‌بخشد که ممکن است باعث شود محتوای به شدت اسیدی آن خیلی سریع‌تر از حالت عادی وارد روده‌ کوچک شود. این امر سبب جراحت بافت روده‌ای می‌شود.

همچنین چای، نعنا و عرق نعنا باعث افزایش سوزش سر دل می‌شود.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها