مواد لازم با گل خشک:
گل خشک: ۴۰ گرم
شکر: ۱ کیلو
آب: ۲ لیوان
گلاب: ۲ لیوان
جوهر لیمو:
نصف قاشق مرباخوری
مواد لازم با گل محمدی تازه:
برگ گل محمدی پاک شده:
۴۰۰ گرم
شکر: ۱کیلو و۲۵۰ گرم
آب: 3 لیوان
گلاب: 2 لیوان
جوهر لیمو:
نصف قاشق مرباخوری
آب مربای آلبالو یا توت فرنگی:
2 قاشق
دستور تهیه با گل تازه:
شکر و آب و گلاب را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. وقتی به جوش آمد حرارت را کم کنید و بگذارید 3 تا 4 دقیقه بجوشد.
جوهر لیمو را با یک قاشق غذاخوری آب باز کرده و به آن بیفزایید. گل محمدی شسته و آب رفته را به آن اضافه کرده به مدت 10 دقیقه بجوشد. گلها را با قاشق در شهد فشرده کنید چون گلها پف میکنند.
مربا که جا افتاد ظرف مربا را داخل ظرفی بزرگتر که پر از یخ و آب سرد است قرار دهید تا سرد شود.
نکات:
- دور قابلمه را در موقع جوشیدن با برس خیس دورگیری کنید تا مربا شکرک نزند.
- نیازی نیست درِ قابلمه موقع پخت بسته باشد.
- دلیل استفاده از ظرف یخ حفظ رنگ گل محمدی است.
- فقط از گلبرگهای صورتی استفاده کنید.
دستور تهیه با گلبرگ خشک؛
آب و شکر و گلاب را با هم مخلوط کنید و بگذارید به مدت 2 دقیقه بجوشد. جوهر لیموی حل شده در آب را به آن اضافه کنید. گلهای خشک را در دو مرحله در شهد بریزید. گلها را حتماً در شهد فشرده کنید تا کامل به آن آغشته شود. درِ ظرف را گذاشته حرارت را کاملاً کم کرده و بگذارید به مدت یک ساعت آرام بجوشد.
2 قاشق آب مربای آلبالو یا توت فرنگی را اضافه کنید تا رنگ مربا صورتی شود. از رنگ خوراکی مجاز هم میتوان استفاده کرد.
نکته:
استفاده از آب مربای آلبالو تأثیری در طعم مربا ندارد. چون طعم گلاب و گل محمدی غالب است.