تعداد بازدید: ۱۸۰
کد خبر: ۲۳۲۴۶
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۷ - 2025 18 May
در واپسین روزهای اردیبهشت و همزمان با بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و حکیم عمر خیام، انجمن بر خوان سعدی در نی‌ریز نشستی ادبی با محوریت این دو چهره ماندگار ادب فارسی برگزار کرد.

در این نشست، فاطمه قرایی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نی‌ریز، با اشاره به نام‌گذاری ۲۵ و ۲۸ اردیبهشت‌ماه به نام فردوسی و خیام در تقویم ملی ایران گفت: «برگزاری این برنامه‌ها نه تنها ادای احترام به بزرگان شعر فارسی است، بلکه فرصتی برای تقویت پیوند نسل جوان با میراث ادبی و تمدنی ایران محسوب می‌شود. این شاعر بزرگ جهانی پرچم زبان فارسی را در دنیا به اهتزاز درآورده و در ادبیات دنیا بازتاب‌های گسترده‌ای داشته است. زبان فارسی عامل وحدت ایرانیان از گذشته تا امروز بوده و باید در حفظ و اندیشیدن به این میراث ارزشمند کوشا باشیم.»

در ادامه، سید احمد موسوی مقدم مسئول انجمن بر خوان سعدی، فردوسی را احیاکننده زبان فارسی دانست و با شرح ویژگی‌هایی چون خرد و عقل در شاهنامه، تأکید کرد: فردوسی راه رستگاری ایرانیان را در دین و دانش و خردورزی می‌دانست و آن را عامل جوانی و بالندگی جامعه معرفی کرده است.

در بخش دیگری از این نشست، محمدجواد نصیرزاده شاعر آیینی از گرایش فردوسی به معتزله و عقل گرایی سخن گفت.

همچنین ولی علی‌نسب مسئول انجمن داستان‌نویسی نسیم صبا، ضمن مرور زندگی عمر خیام، همسویی فکری او با حافظ را در موضوعات جهان، انسان و فراسوی جهان با استناد به اشعار هر دو شاعر بررسی کرد.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها