مواد لازم: ماهی قزل آلا: ۱عدد / گشنیز ساطوری شده: ۳۰۰گرم / پیاز: دو عدد / تمر هندی: یک چهارم بسته
شنبلیله خشک: ۱قاشق / سیر: یک حبه
دستور تهیه: ماهی را از قسمت کمر باز کرده و استخوانها را جدا کنید و کامل بشویید. آن را با کمی آب لیمو مزهدار کنید. داخل و پوست ماهی را به نمک و زردچوبه آغشته کنید و سپس پیاز نگینی شده و سیر خرد شده را داخل شکم ماهی قرار دهید و چند ساعت درون یخچال بگذارید تا مزهدار شود.
برای مواد میانی پیاز را تفت دهید و گشنیز را در آن کاملاً سرخ کنید. شنبلیله را بیفزایید و سپس سس تمر هندی، سیر، نمک و فلفل را اضافه کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
پوست ماهی را چند برش زده و مواد میانی را داخل شکم قرار دهید و لبههای آن را با خلال دندان فیکس کنید.پوست ماهی را با روغن چرب کنید و در ظرف مورد نظر بگذارید و در فر با حرارت ۲۰۰ درجه به مدت یک ساعت قرار دهید.
نکات:
- استفاده از نمک روی پوست ماهی مانع جدا شدن پوست آن حین پخت میشود.
- از پیازهایی که برای مزهدار کردن استفاده کردهاید میتوانید برای سرخ کردن مواد میانی استفاده کنید.
- استفاده از آبلیمو برای گرفتن بوی زخم ماهی است.
- در حین پخت یکی دو بار پوست ماهی را چرب کنید.
- بهتر است در سینی فر چند حلقه پیاز بگذارید تا ماهی به سینی نچسبد.
- سس تمر هندی: تمر هندی را با آب جوش مخلوط کرده و پس از باز شدن تمر، از صافی رد کنید.
نشانی پیج اینستاگرام: R.yn151