تعداد بازدید: ۱۹۲۵
کد خبر: ۲۴۳۳
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۶ - 2017 03 June
در حالی مسئولان سازمان خصوصی سازی از پرداخت سود سهام عدالت به سهامداران فعلی خبر داده‌اند که اخبار حاکی از آن است که این سازمان دیگر قصد ثبت نام جدید برای این سهام را ندارد.
در حالی مسئولان سازمان خصوصی سازی از پرداخت سود سهام عدالت به سهامداران فعلی خبرداده‌اند که  اخیرا اخبار حاکی از آن است که این سازمان دیگر قصد ثبت نام جدید برای این سهام را ندارد. مسئولان معتقدند که تا سود سهام مشمولین قبلی تعیین تکلیف نشود ثبت نام جدید منتفی است. چندی پیش جعفر سبحانی مشاور رییس سازمان خصوصی سازی گفته است سود سهام مشمولین قبلی‌تا نیمه اول شهریور ماه پرداخت خواهد شد.

او معتقد استکه  در این مورد فعلا مانوری نمی دهیم تا توقعی هم ایجاد نشود اما امکان دارد تا پایان سال ۹۶ تصمیمات جدیدی در این حوزه اتخاذ شود.

پیش از این رییس سازمان خصوصی‌سازی نیز گفته بود که برای ۳۱ میلیون نفر ایرانی که هنوز در طرح سهام عدالت ثبت‌نام نکرده‌اند در وقت مناسب به عنوان جامانده‌ها از این طرح، پیشنهاد برای تخصیص سهام صورت خواهد گرفت. گفتنی است که هنوز مسئولان زمان مشخصی برای این موضوع اعلام نکرده اند.  

اکنون ۱۰ سال از توزیع سهام عدالت بین مردم می‌گذرد اما با وجود گذشت سا‌ل‌ها و ماه‌ها هنوز هیچ سودی از این سهام به مردم کشور ارائه نشده است. نیمه اسفند سال گذشته نیز سامانه سهام عدالت راه‌اندازی شد تا مشمولین با مراجعه به آن از وضعیت سهام خود اطلاع پیدا کنند. پس از آن هر چندماه یکبار سازمان خصوصی‌سازی برای امیدوار نگه داشتن سهامداران دست به انتشار اخباری میزند و یا معمایی را مطرح می‌کند. به عنوان مثال چندی پیش بحث در خصوص شماره شبایی مطرح شد که مردم برای سازمان ارسال کرده بودند.

 سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که برخی از این شماره ها اشتباه بوده و مردم مشمولان باید مجددا شماره شبا ارسال کنند. اخیرا نیز موضوع تازه ای در خصوص کد ملی مشمولان طرح شده است. این سازمان چندی پیش اعلام کرد که کدملی ۲.۵ درصد سهامداران اشتباه است و افراد برای دریافت سود سهام باید نسبت به اصلاح کد ملی خود اقدام کنند. این موضوع  که صحت آن تکذیب نشده است، حالا همچون معمایی بزرگ در راستای شناسایی و توزیع سهام عدالت میان مشمولین و دهک‌های کم‌درآمد جامعه مطرح است.   

در این میان عده ای از کارشناسان اقتصادی نیز در انتقاد به این طرح ۱۰ ساله دولت دهم گفته بودند با توزیع سهام عدالت به هیچ عنوان نمی توان گفت که مردم را در فعالیت های اقتصادی مشارکت دادیم و این  افرادی که این کار را انجام دادند با مردم شوخی کرده اند. و برخی دیگر نیز معتقد بودند که پس از گذشت سال ها از اجرایی شدن سهام عدالت تاکنون مردم هیچ خیری از این طرح ندیده اند.

اما علیرغم مشکلاتی که برای این طرح به وجود آمد مسئولان ذیربط نوید دادند که در آینده نزدیک سود سهام به حساب مردم واریز شود. یکی از این مشکلات و چالش‌ها نیز خروج برخی از شرکت‌های سود ده از لیست سهام عدالت بود که کارشناسان و همچنین مجلس شورای اسلامی نیز گلایه های خود را  در پی این اقدام به دولت ابراز داشتند. 

از طرفی، یکی دیگر از چالش‌های پیش رو، آزادسازی سهام عدالت است که رخداد آن منوط به ارائه لایحه آزادسازی این سهام از دولت به مجلس و بررسی و کارشناسی طرح دولت در این زمینه است.

راجع به آزاد سازی سود سهام عدالت نیز صحبت های ضد و نقیضی بیان شد. آذر ماه سال گذشته بود که علی طیب نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی کشور از برنامه دولت برای آزادسازی سهام عدالت خبر داد و گفت: منتظر تصویب مجلس شورای اسلامی در این زمینه هستیم. تاکنون  نیز خبری در خصوص آزادسازی سهام عدالت مطرح نشده است.
 
منبع: پارسینه
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها