تعداد بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۱۹۶۵۸
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۴ - 2024 16 March
نویسنده : اداره آبزیان دامپزشکی استان فارس

۱- تهیه ماهی قرمز از مراکز عرضه مجاز و خودداری از خرید ماهی از دستفروشان و افراد دوره گرد.

۲- مرکز عرضه مجاز شامل واحد‌های صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی (مکان مسقف، قابل شستشو و ضدعفونی و با ظروف و لوازم مناسب).

۳- در هنگام خرید از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل ماهی خودداری شود.

۴- حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجایی ماهی از منزل استفاده شود.

۵- از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال، با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه یا زخم روی پوست خودداری شود.

توصیه‌های بهداشتی در نگهداری ماهی قرمز:

۱-پس از انتقال ماهی به منزل بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام نموده و ماهی به ظروف و آب از قبل آماده شده منتقل شده و ظرف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سر بسته قرار داده و آب حمل و آب تعویضی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه گردد.

۲- در صورت استفاده از آب شهری باید حداقل چند ساعت (بهتراست ۲۴ تا ۴۸ ساعت) آب را در جایی قرار داده تا کلر موجود در آب به طور کامل از بین برود.

۳- از ظروف دهان گشاد (جهت تبادل و حلالیت بهتر و بیشتر اکسیژن در آب) و ترجیحاً از ظروف غیر کروی (برای جهت‌یابی بهتر ماهی) استفاده شود.

۴- حداقل یک لیتر آب برای نگهداری یک قطعه ماهی استفاده شود.

۵- دمای مناسب آب برای نگهداری ماهی قرمز بین ۲۰ تا ۲۵ درجه می‌باشد و از تغییر ناگهانی دمای آب ظرف خودداری گردد.

۶- از تعویض یکباره آب خودداری نموده و هربار حدود ۲۵ درصد آب ظرف تعویض گردد.

۷- از دستکاری ماهی خودداری نموده و در صورت لزوم حتماً از دستکش استفاده شود.

تغذیه ماهی قرمز

۱- غذای ماهی قرمز به صورت آماده از فروشگاه‌های مجاز و بهداشتی موجود در بازار تهیه شده  و در صورت لزوم می‌توان از دانه کنجد، نان و سفیده تخم‌مرغ آب پز شده به صورت ریز ریز استفاده کرد.

۲- تعداد دفعات غذا دهی ۲ بار در روز  بوده و میزان غذا به اندازه مصرف ماهی باشد.

۳- غذای مصرفی برای ماهی در جای خشک و خنک و دور از نور نگهداری گردیده و پروتئین کم و کربوهیدرات زیاد داشته باشد.

ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی قرمز:

جهت ضدعفونی ظروف نگهداری ماهی می‌توان از محلول نمک طعام به مقدار ۳۰ گرم در لیتر به مدت ۱۰ دقیقه و یا ضدعفونی کننده‌های دیگری همچون ترکیبات چهارتایی آمونیوم به مقدار ۱-۰.۱ گرم در لیتر به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه و یا ترکیبات یده به مقدار ۲۰۰ میلی‌گرم در لیتر به مدت ۱۰ ثانیه استفاده کرد وسپس با آب شرب آبکشی نمود.

توصیه‌های مهم:

۱- از رها کردن ماهی‌های قرمز در رودخانه‌ها یا نهر‌ها جداً خودداری نموده و آنهارا در محل‌هایی که شهرداری‌ها تعیین نموده‌اند رها سازی کنید.

۲- از خرید حلزون تزئینی به نام حلزون سیبی به دلیل خطر انتقال بیماری آنژیوسترونژیلازیس خودداری نمایید.

۳- لاک‌پشت گوش قرمز ناقل بیماری سالمونلوز می‌باشد.

۴- بعد از هرگونه تماس با ماهی یا آب ظرف نگهداری ماهی دست‌ها را بطور کامل با آب و صابون بشوئید.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها