تعداد بازدید: ۲۳۲۴
کد خبر: ۳۰۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۳ - 2017 15 August
مخالفان و موافقان چه گفتند؟
رئیس جمهور، اصلاحات اقتصادی را منوط به حمایت مردم دانست و اعلام کرد: نظام ارائه خدمات عمومی تغییر می‌کند.
از اصلاحات اقتصادی تا تغییر نظام ارائه خدمات عمومی 
 
رئیس جمهور صبح سه‌شنبه به منظور دفاع از وزرای پیشنهادی برای تشکیل کابینه دوازدهم ، در صحن علنی مجلس حضور یافت.
 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۲۲:۰۷
مردم می دانند کیفیت شبکه ارتباطات در ۲ سال چه بوده و امروز به چه پیشرفتی رسیده است

وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: امروز در شرایطی هستیم و به شکلی در عرصه ارتباطات به پیشرفت رسیدیم که اگر لحظه‌ای شبکه مختل شود به جای اینکه چهار سال گذشته را به یاد بیاوریم تصور می‌کنیم که هزاران سال عقب مانده‌ایم و مردم به خوبی می‌دانند کیفیت شبکه ارتباطات در دو سال پیش به چه شکل بوده و امروز به چه پیشرفتی رسیده‌ایم.

به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی که در دفاع از برنامه‌های خود در جلسه رای اعتماد به کابینه دولت دوازدهم سخن می‌گفت، بیان کرد: اگر مسیر حرکتی ما نادرست بود چرا وقتی بنده معرفی شدم سندیکای تولید تجهیزات مخابراتی تشکر می‌کند از معرفی من به عنوان وزیر پیشنهادی؟

وی افزود: موفقیت‌ها در سال‌های اخیر کاری تیمی بوده که همه بخش‌های وزارت ارتباطات در آن شریک هستند و همه درگیر بودند که پروژه ۱۲ سال زمین مانده شبکه ملی اطلاعات را اجرا کردند و این ظلم است که بگوییم شبکه ملی اطلاعات اجرا نشده است؛ البته ما قبول داریم که در بعد محتوا و خدمات کمبود داریم.

وی تاکید کرد: اینها نشان‌دهنده عزم ملت در سال ۹۲ و وفای عهد دولت و رئیس‌جمهور در پیگیری وعده‌ای است که به مردم داده شده و بنده هم به عنوان عضو کوچکی از این خانواده تلاش کردم.

آذری جهرمی تصریح کرد: در بعد اقتصادی حجم مبادلات مالی بازار آی‌سی‌تی کشور از ۲۱ هزار میلیارد تومان به ۳۶ هزار میلیارد تومان رسید و ۱۵ هزار میلیارد تومان در این چهار سال رشد داشت. به لحاظ شاخص‌های پهنای باند به ازای هر شهروند از یک کیلوبیت در ثانیه به ۳۵ کیلوبیت در ثانیه رسیدیم و آنهایی که می‌فرمایند ما نسبت به تولید محتوای بومی بی‌تفاوتیم بدانند امروز ۴۰ درصد ظرفیت پهنای باند به تولید محتوای داخلی اختصاص دارد.

وی تاکید کرد: با افتخار اعلام می‌کنیم که بعد از چهار سال فعالیت و توسعه زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات در حوادث مهم ما یک ثانیه قطعی در شبکه‌ها نداریم و فرهنگ حاکم در جامعه عوض شده، روزی ارتباط تهدید امنیتی بود اما امروز برقرار نبودن اطلاعات تهدید امنیتی است. البته دکترین ما در عرصه فضای مجازی یک دکترین بیشتر نیست و آن دکترین مقام معظم رهبری است.

آذری جهرمی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه نگاه ما به شبکه‌های اجتماعی نگاه فرصت‌محور است، گفت: رهبری می‌گوید کسی موافق بستن نیست چراکه بستن عاقلانه نیست؛ البته تهدیدهای فضای مجازی تهدیدهای بزرگی است. البته هجوم تهدیدات آن قدر هست که ضعف ما شاید مشهود باشد اما همدلی و همکاری ضعف را جبران می‌کند و عزیزان قضاوت کنند که آیا در طول این مدت  همکاری کردیم یا چوب لای چرخ همدیگر گذاشتیم و آیا با متهم کردن یکدیگر می‌توانیم مقابل این تهدیدات بایستیم؟ البته یک محتوای مبتذل نیز برای ما زیاد است، اما برای اینکه این فضا را کنترل کنیم اولین عملکرد بستن است و آیا شبکه‌های مجازی را ببندیم و مردم را مقابل خود قرار دهیم امنیت ایجاد کرده‌ایم؟

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درخصوص برنامه‌های آتی خود در وزارت ارتباطات گفت: در کشورهای توسعه یافته براساس آمار ۱.۸۷ درصد اشتغال از فناوری اطلاعات است و در کشور ما این میزان ۰.۲ درصد بوده است. در سال ۹۱ مجموعه اشتغال در عرصه فناوری اطلاعات ۴۵ هزار شغل بوده و در سال ۹۴، ۵۰ هزار، در سال ۹۵ این آمار ۱۰۰ هزار شغل شده و اثرات آن در زندگی مردم می‌توان دید. یادمان نرفته که مکانیزم‌هایمان چه بود و چه صف‌های طویلی برای کنکور و نظام بانکی وجود داشت و اینکه شبکه ملی اطلاعات و اقدامات صورت گرفته در آن را به پیام‌رسان خلاصه کنیم انصاف نیست.

وزیر پیشنهادی ارتباطات تصریح کرد: البته ما باید موضوع پیام‌رسان را حل کنیم و این برای ما خوب نیست که یک پیام‌رسان به نماد همه موضوعات ما تبدیل شده باشد و مدیر یک پیام‌رسان برای ما تعیین‌تکلیف کند و ما ان شاءالله با کمک مجلس و براساس برنامه ششم و رهنمودهای رهبری می‌خواهیم مشکلات پیش‌روی جوانان را مرتفع کنیم و تمام برنامه‌های آن تنظیم شده است و این ظرفیت را داریم که با استفاده از توان جوانان‌مان در عرصه اشتغال ناشی از فناوری اطلاعات رشد ایجاد کنیم و بسیاری از جوانان ما امروز در شرکت‌های معتبر خارجی فعال هستند و اگر شرایط برای حضور آنها در کشور فراهم شود شاهد مهاجرت معکوس در عرصه فناوری و اطلاعات خواهیم بود.

وی ادامه داد: توسعه اقتصاد دیجیتال از برنامه‌های مهم ماست و زیربرنامه‌های آن ارائه شده و شاخص‌های بخش مخابراتی آن مشخص است اما شاخص‌های بخش فناوری آن مشخص نیست.

وزیر پیشنهادی ارتباطات در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه طبق قانون برنامه توسعه خود را موظف می‌دانم که هر شش ماه یک بار درباره عملکردم در وزارت ارتباطات به مجلس گزارش دهم، اظهار کرد: اگر توفیق داشتم که اعتماد نمایندگان مجلس را جذب کنم براساس برنامه‌هایی که به آنان ارائه کردم می‌آیم و آمار فعالیت‌هایم را در اختیارشان قرار می‌دهم.

وی با بیان اینکه ما امروز حدود ۴۰ هزار روستا را در سطح کشور دارا هستیم، اظهار کرد: از این میزان ۲۷ هزار روستا دارای شبکه اینترنت شده‌اند اما می‌دانیم که این امکانات در حال حاضر قابل استفاده نیست؛ چراکه هزینه استفاده از این امکانات برای روستاییان بالاست اما ما تعهد کرده‌ایم که نه‌تنها مشکل هزینه‌ای فراوان اینترنت را در روستاها حل کنیم بلکه مشکل تلفن را در این حوزه کاهش دهیم و با استفاده از منابع یونسکو در دولت دوازدهم بیش از ۹۰ درصد روستاها را تحت پوشش اینترنت قرار دهیم.

آذری جهرمی با تاکید بر اینکه باید با همکاری تمامی بخش‌های نظام از نهادهای امنیتی و قضایی گرفته تا سایر نهادها برای پیشبرد برنامه‌هایمان استفاده بکنیم، اظهار کرد: ما می‌کوشیم از تجارب اهل علم بهره‌گیری کنیم و ظرفیت‌های دانشگاهی را برای فکرافزاری در این بخش استفاده کنیم و بانوان کشور را نیز در زمینه ارتباطات مورد استفاده قرار دهیم.

آذری جهرمی در پایان با بیان اینکه اگر امروز من به عنوان یک جوان شهرستانی به عنوان گزینه وزارت ارتباطات مطرح شده‌ام چنین امری مدیون انقلاب است، اظهار کرد: پرواضح است که در نظام ستمشاهی هرگز چنین شرایطی فراهم نبود که جوانی شهرستانی به عنوان گزینه یک وزارتخانه مطرح شود و حال اگر نمایندگان به من اعتماد کنند من بینی و بین‌الله تمام وجودم را برای انجام وظایف محوله صرف خواهم کرد.

۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۹:۲۶
اظهارات موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات
قاضی‌پور در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات مطرح کرد

بذل و بخشش آقای جهرمی به آقازاده‌ها از بیت المال/ وزیر پیشنهادی اعتقادی به مقوله تولید ملی ندارد

نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان اینکه آقای جهرمی اعتقادی به مقوله تولید ملی ندارد، این سوال را مطرح کرد که با وجود دانشمندان و تولیدکنندگان لوازم مخابراتی آیا سزاوار است آقایان همه چیز را وارد کنند؟

وی ادامه داد: آیا انتخاب یک فرد به عنوان وزیر پیشنهادی با مدرک کارشناسی غیرمرتبط برای یک وزارتخانه تخصصی شایسته‌سالاری است؟ آیا با توجه به اینکه با وجود اینکه این رشته در دنیا با شدت خیلی زیاد در حال تغییر در محتوا و تکنولوژی است، انتخاب فردی با مدرک لیسانس برق قدرت برای تصدی این وزارتخانه مناسب است؟ 

افضلی در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات:

آذری جهرمی درد و دغدغه عرصه ارتباطات کشور را می‌شناسد

نماینده اقلید در مجلس با اشاره به اینکه نمی‌توان مدیر جوانی را یافت که سابقه چهار دوره وزارت داشته باشد، گفت: آذری جهرمی درد و دغدغه حوزه ارتباطات کشور را شناخته است و عملکرد وی را می‌توان با شاخص خط‌کش سنجید.

سبحانی‌فر در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات:

مدیریت آذری جهرمی در وزارت ارتباطات به جمع‌ شدن سیستماتیک فساد از فضای مجازی منجر شد

نماینده سبزوار در مجلس افزایش طول فیبر نوری در کشور و پهنای باند اینترنت و ارتقای سیم‌کارت‌های تلفن‌های همراه را از آثار مدیریتی آذری جهرمی در وزارت ارتباطات خواند و گفت: با مدیریت وی در عرصه فضای مجازی فساد به طور سیستماتیک جمع شد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز عده‌ای که در بیرون از قطع منافع‌شان ترس دارند دست به تخریب علیه وزیر پیشنهادی ارتباطات می‌زنند، گفت:‌ رئیس جمهوری جوانی متخصص، پرانرژی و شجاع را برای وزارت ارتباطات به مجلس معرفی کرده است که برنامه‌ای مبتنی بر اقتصاد مقاومتی،‌ایجاد فضای کسب و کار، بهره‌گیری از توان مدیران و انتقال تکنولوژی ارتباطات به ویژه به مناطق محروم ارائه کرده است.

پورمختار در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات:

وزارت ارتباطات را به وزارت اطلاعات ۲ تبدیل نکنید/ پنهانکاری ویژگی جهرمی است

محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات،اظهار داشت: ما هم به جوانگرایی اعتقاد داریم ولی بعضا قیاس می‌شود که مع‌الفارق و غیرمرتبط است.

پورمختار گفت: انجام وظایف صیانتی اجتماعی و فرهنگی یکی از وظایف آقای جهرمی بود اما چه صیانتی کرده است؟ این وضع تلگرام و فضای مجازی ماست که قتل عام فرهنگی جوانان ما در آن صورت می‌گیرد. می‌گویند نمی‌شود این شبکه‌ها را بست. چرا نمی‌شود؟ البته مخالفت ما با فساد تلگرامی است که با هدایت همین آقای جهرمی علیه نظام، مسئولین و مردم انجام می‌شود. 

محمدرضا رضایی کوچی در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات

آذری‌جهرمی برای دسترسی مردم به گردش آزاد اطلاعات هزینه داده است

رییس کمیسیون عمران مجلس گفت: آذری جهرمی هزینه‌های فراوانی برای دسترسی مردم به گردش آزاد اطلاعات و فضای مجازی داده است.

محمدرضا رضایی کوچی در موافقت با وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، کاهش نرخ سرویس‌های ارتباطی به ویژه کاهش قیمت اینترنت خانگی توسط آذری جهرمی را در خور تحسین دانست.



نماینده مردم جهرم در مجلس افزود: ایشان موفق به کاهش ۱۵ درصدی هزینه‌های غیر ضرور و افزایش ۲۰ درصدی درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت شد، اگر درآمد ۶۰۰ میلیارد تومانی این شرکت را هم به این درصد بیفزاییم درآمد شرکت ارتباطات زیرساخت ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: توجه به صیانت فرهنگی و دغدغه‌های مرتبط با فضای مجازی در برنامه‌های ایشان به خوبی گویاست.

رییس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: عملکرد ایشان در حذف رفتارهای سیستماتیک ایجاد فساد و مبارزه با قاچاقچیان ترافیک بین‌المللی بهبود فرایندهای مالی چشم گیر است. ایشان بر مواد مربوط به وزارتخانه در برنامه ششم توسعه تسلط کاملی دارد. اقدام شجاعانه رییس‌جمهور در معرفی این مدیر جوان جای تقدیر فراوان دارد.



۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۸:۲۷
پایان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش
جاسمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش:

بطحایی برنامه مشخصی برای حل معضل اقتصادی معلمان ارائه نکرده است

قاسم جاسمی نماینده مردم کرمانشاه در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش،‌با بیان اینکه یکی از معضلات، شتابزدگی در اجرای سند تحول بنیادین‌ است، گفت: این سند مادر برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در آموزش و پرورش است و به تائید مقام معظم رهبری هم رسیده اما بدون توجه به فراهم آوردن زیرساخت‌ها اجرای آن آغاز شد و ضربه‌هایی به وزارت آموزش و پرورش زد. از طرفی مردم هم اطلاع دقیقی از سند تحول ندارند و آگاه سازی پیرامون آن صورت نگرفته است.

جاسمی با بیان اینکه وزیر آینده باید به وضع معلمان و مربیان حق‌التدریس توجه داشته باشد، گفت:‌در استان ما فضای سیاسی همه را خفه کرده است و آنها که لایق بودند را بازنشست و خانه‌نشین کردند. وزیر آینده باید در این خصوص تجدیدنظر کنند و از ظرفیت افراد در آموزش و پرورش بهره ببرد. و شرایط بهتری فراهم شود که هم معلمین و هم دانش‌آموزان به جایگاه و مرتبه مورد نظر برسند.

تجری در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش:‌

اجرای دقیق سند تحول بنیادین دغدغه همه بزرگان نظام است/ «بطحایی» فردی کارآمد و باتجربه است

فرهاد تجری نماینده مردم قصرشیرین طی سخنانی به عنوان موافق «محمد بطحایی» وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اظهار داشت: کمبود اعتبارات وزارت آموزش و پرورش یکی از دغدغه های مدیران بالای این وزارتخانه است‌، همچنین نداشتن یک نقشه راه مشخص، نبود آمار واقعی از بازی‌های آموزشی کشور و ... همگی عزم ملی می‌طلبد و باید وزیری کارآمد و باتجربه در این وزارتخانه منصوب شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، گفت: آقای بطحایی کارنامه موفقی در گذشته در حوزه آموزش و پرورش داشته است،‌ساماندهی حقوق و دستمزد معلمان زمانی که آقای بطحایی مدیر مالی وزارت آموزش و پرورش بود،‌اتفاق افتاد. 

بیلگری در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش: 

وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم به عنوان دو وزارتخانه مهم و بنیادی، ابرمرد و ژنرال می‌خواهند

حسن بیگلری نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، گفت: وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم به عنوان دو وزارتخانه مهم و بنیادی، ابرمرد و ژنرال می‌خواهد.

وی ادامه داد: نگران آن هستم که بطحائی نتواند این کشتی شکسته شده را به سلامت به مقصد برساند، امروز به عنوان وکیل و نماینده مردم و نماینده قشر یک میلیونی فرهنگیان و 14 میلیونی دانش‌آموزان، زمانی که حقوق ماهیانه و وضعیت معیشت فرهنگیان که همکاران دیروزم بوده‌اند را با بسیاری از ادارات دیگر مقایسه می‌کنم، خودم را شرمنده فرهنگیان می‌دانم.

بیرانوند در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش:

تحول در وزارت آموزش و پرورش نیازمند عزم ملی است/ «بطحایی» اهل تعامل و دارای سوابق کاری درخشان است

حمید بیرانوندی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس، در سخنانی به عنوان موافق وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه تحول در آموزش و پرورش نیازمند عزم ملی است، گفت: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اهل تعامل و دارای سوابق کاری درخشان است.

داداشی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش وپرورش:

بطحایی برای ارتقای کیفی آموزش و پرورش برنامه دارد

ولی داداشی نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در موافقت با سیدمحمد بطحایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه تعهد وی برای همه آشکار است، گفت: از بعد تخصصی ایشان قائم‌مقام و سرپرست وزارتخانه بوده و من از مخالفان می‌خواهم نیم‌نگاهی به برنامه او بیندازند. 

وی با اشاره به این که وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش برای ارتقای کیفی این وزارتخانه برنامه دارد، گفت: آقای بطحایی برای ارتقای منزلت معلمان و اقتصاد و معیشت آنان برنامه دارد.

کوچکی‌نژاد در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش:

وزارت آموزش و پرورش با حضور بطحایی شاهد کمترین اشتباهات خواهد بود

جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه موافقان بطحایی در حقیقت در مقام موافقت با وی صحبت کردند، بابت معرفی وی به مجلس به عنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش از رئیس‌جمهور تشکر کرد و خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش حسا‌س‌ترین وزارتخانه کشور است و کوچکترین اشتباه در آن خسارت‌بار است چرا که با سرنوشت 17 میلیون دانش‌آموز سر کار دارد.

عضو کمیسیون آموزش مجلس با تاکید بر اینکه با حضور بطحایی در راس این وزارتخانه شاهد کمترین اشتباهات خواهیم بود،‌ گفت: برنامه ارائه شده از سوی وی نشان‌دهنده احاطه وزیر پیشنهادی به برنامه ششم و قوانین بالادستی است.


بطحائی، وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش:

از زوایای پیداوپنهان آموزش‌وپرورش شناخت کافی و لازم دارم

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش گفت: حضورم در آموزش و پرورش از معلمی تا معاونت وزیر باعث شده در شرایطی خود را در معرض انتخاب نمایندگان قرار دهم که اندوخته‌هایم سبب شده از زوایای پیدا و پنهان نظام آموزشی شناخت داشته باشم.

سیدمحمد بطحایی که به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت دوازدهم به مجلس معرفی شده است، در تشریح برنامه های خود گفت:‌ حرکت در جهت چشم اندازهای جامعه اسلامی و تحقق خواسته های مقام معظم رهبری از یک سو و کمبود منابع از سوی دیگر نیازمند قرارگرفتن نیاز آموزش و پرورش کشور در اولویت اصلی نظام است.

وی افزود:‌ علی رغم همه مشکلات ما معلمان و مدیران آموزش و پرورش به فرهنگ امید و معجزه‌ی باور عمیقا معتقدیم و عزم خود و همکارانمان را در پیمودن راهی که آینده آن روشن بوده است راسخ می دانیم. آموزش و پرورش زیربنای کلیدی توسعه پایدار و مهمترین بستر تولید سرمایه انسانی در کشور است و اجرای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و اقتصاد مقاومتی و نقشه جامع علمی کشور نیازمند آموزش و پرورش پویا و فعال است و عمیقا باور داریم معلمان صبور، نجیب و زحمت کش کلیدی ترین رکن آموزشی اند.

وی تصریح کرد: آموزش و پرورش در مواجهه با آینده در حوزه محتوا، روش و کیفیت فضای آموزشی و نظایر آن به شدت اتخاذ رویکرد آینده‌پژوهانه نیاز دارد و بر این اساس برنامه‌های خویش را با رویکرد تحولی مبتنی بر اسناد بالادستی به ویژه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شکل دادند و در پرتو آن توسعه عدالت آموزشی را محور برنامه‌های خویش ساخته‌اند. همین‌طور توسعه حرفه‌ای معلمان در کنار بهبود منزلت و معیشت به عنوان عامل کلیدی در کیفیت بخشی در اولویت است.

بطحایی ادامه داد: در این مسیر پشتوانه مهمی چون حمایت و تاییدات رهبری، پشتیبانی بی‌دریغ رییس‌جمهور و اعضای هیات دولت، توجهات مستمر نمایندگان و به ویژه برنامه ششم توسعه ظرفیت سرشاری را برای تحقق برنامه‌ها حاصل خواهد کرد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش با بیان اینکه در برنامه‌های آموزش و پرورش دولت دوازدهم، ۱۱ محور اساسی  پیش‌بینی شده است، گفت: مهمترین هدفی که در برنامه بنده مطرح است حاکم ساختن گفتمان سند تحول بنیادین و فراهم آوردن استلزامات اجرایی آن است. همین‌طور پایش و ارزیابی مستمر مراحل اجرایی سند تحول، توجه به منابع انسانی در دو بخش توانمندسازی حرفه‌ای و ارتقای معیشت، توسعه فعالیت‌های فرهنگی، پرورشی و تربیت بدنی برخی از مهمترین برنامه‌ها در آموزش و پرورش که در ذیل آن تاکید بر تربیت اسلامی دانش‌آموزان و تعمیق فرهنگ عفاف و استقرار نظام مدیریت استعدادهای علمی و ورزشی نیز از دیگر موضوعاتی است که در صورت حضور در وزارت آموزش و پرورش دنبال خواهد شد.

بطحایی ادامه داد: استقرار نظام فراگیر مشاوره در سطوح تحصیلی و توسعه عدالت آموزشی و تربیتی، طراحی و استقرار نظام سنجش و کیفیت، طراحی برنامه حمایتی برای توانمندسازی معلمان مناطق محروم، مناطق مرزی و عشایری و توسعه برنامه‌های سوادآموزی بزرگسالان و رفع موانع موجود در ذیل این هدف در دستور کار قرار دارد و در کنار اینها توسعه برنامه‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش و همکاری با مراکز علمی و آموزش دانش‌محور و حرفه‌محور به جای انباشت محفوظات از دیگر هدف‌هایی است که در برنامه پیشنهادی تقدیم حضور شد.

وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: توانمندسازی اقتصادی آموزش و پرورش و همکاری با مجلس برای حل مشکلات این‌چنینی، بهبود کیفیت فضا و تجهیزات و توجه به دانش‌آموزان دارای استعدادها و نیازهای ویژه و جلب مشارکت‌های عمومی و بهره‌مندی هوشمندانه از فضای مجازی و فناوری‌های نوین از هدف‌هایی است که در برنامه تقدیمی به مجلس به تفسیر مورد شرح و بحث قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه من به عنوان کسی که نزدیک به ۳۵ سال در حوزه آموزش و پرورش کار کرده‌ام باور و اعتقاد دارم آموزش و پرورش باید از همه ظرفیت‌های کشور استفاده کند، گفت: پرهیز از سیاست‌زدگی، سهم‌خواهی و مقوله‌های این‌چنینی که هر از چند گاهی آموزش و پرورش را گرفتار حاشیه می‌کند و از ماموریت اصلی خود باز می‌دارد باید کنار گذاشته شود و تمرکز بر ماموریت محض آموزش و پرورش که رسالت اصلی این وزارتخانه است مورد توجه بنده و همه مدیران خواهد بود و هر آنچه که موجب ایجاد حاشیه برای آموزش و پرورش شود قطعا به ضد آموزش و پرورش تبدیل خواهد شد. تعامل، هماهنگی، همراهی و ارتباط مستمر با نمایندگان شرایط را برای پیشبرد مناسب‌تر فعالیت‌ها و برنامه‌ها فراهم خواهد ساخت و این را ایمان دارم که بدون همکاری نمایندگان امکان تحقق اهداف آموزشی و پرورشی تامین نخواهد شد.

بطحایی گفت: وزیر آموزش و پرورش نماینده یک میلیون و ۷۰۰ هزار معلم شاغل و بازنشسته در دولت است و به صراحت و افتخار اعلام می‌کنم یک فرهنگی هستم که از ۱۹ سالگی تاکنون در تمامی رده‌های آموزشی، تربیتی و اداری در سطوح صف و ستاد خدمت کرده‌ام و از موانع و مشکلات و چالش‌های پیش‌روی آموزش و پرورش دقیقا اطلاع دارم و با تجربه‌ای که در سازمان برنامه و بودجه به دست آورده‌ام و راهنمایی و مساعد همکاران خوبم در این سازمان تمام تلاش خودم را برای ارتقای منزلت و جایگاه معلمان که به عنوان اصلی‌ترین عامل در تحول نظام آموزش و پرورش هستند به کار خواهم گرفت و امیدوارم شایستگی من برای مسئولیت آموزش و پرورش مورد تایید نمایندگان قرار گیرد.


۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۶:۱۴
آغازبررسی صلاحیت ۱۷ وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم
نمایندگان مجلس بعد از پایان بررسی کلیات برنامه پیشنهادی دولت دوازدهم وارد بررسی صلاحیت ۱۷ وزیر پیشنهادی شدند. وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش اولین گزینه بررسی نمایندگان مجلس است.
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۶:۱۰
نکات مهم سخنرانی جهانگیری در دفاع از دولت دوازدهم
جهانگیری پس از اظهارات موافقان و مخالفان کلیات برنامه‌های پیشنهادی دولت دوازدهم:ابتدای دولت یازدهم، وقتی به شاخص‌ها و وضع اقتصاد کشور، اوضاع مدیریتی و کارشناسی، وضعیت سیاست داخلی و نیروهای انقلاب و وضعیت سیاست خارجی و فضای بین‌الملل علیه کشور نگاهی می‌انداختیم فکر می‌کردیم وارد دوره جدیدی از مسئولیت می‌شویم و این جرأت می‌خواست. ما با اطمینان در این مسیر گام برداشتیم.
 
امروز دیگر ایران‌هراسی وجود ندارد. ما به یک توافق مهم رسیدیم. ما از فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شدیم.کشوری هستیم که رییس‌جمهورمان در سازمان ملل «جهان عاری از خشونت» را مطرح کرده و مورد اتفاق جامعه جهانی قرار گرفته است. امروز در عرصه داخلی، کسی دیگری را متهم نمی‌کند. امروز فرزندان امام و رهبری دور هم جمع شده‌اند و کشور از انسجام برخوردار است. یادمان رفته که رییس جمهور این کشور علیه رییس مجلس سی‌دی پخش کرد؟یکی از دلایل اصرار ما به پذیرش وزارت نفت از سوی آقای زنگنه این بود که هنوز نتوانسته‌ایم بسیاری محدودیت‌های حوزه نفت را به مردم بگوییم. نگفتیم چگونه ذخایر ارزی را حبس کرده‌اند.
 
امروز در پارس جنوبی، مساوی یا بیشتر از قطر برداشت می‌کنیم.ما در اوج کمبود منابع با تکیه بر خلاقیت و نوآوری بدون اتکا به بودجه دولت، طرح‌های گازرسانی به روستاها را اجرا کردیم.امروز در تمام کارهای مربوط به امنیت غذایی مردم به نقطه قابل قبولی رسیده‌ایم.بخش صنعت کشور رشد منفی ۱۰ درصد و رشد سرمایه‌گذاری منفی ۲۰ درصد شده بود که ما این بخش را به حرکت درآوردیم.چالش‌های ما که متناسب با شرایط کشور است، چالش‌های دشواری است یکی از مسائل پیش رو، مساله بیکاری است و بیکاری تحصیلکرده‌ها جدی‌تر است.
 
در این دوره تا سالی ۶۰۰ هزار شغل ایجاد کردیم ولی می‌دانیم که باید در سال‌های آینده سالی حداقل یک میلیون شغل ایجاد کنیم.ما امروز برای نقل و انتقال منابع پولی خود از طریق سیستم بانکی مشکلی نداریم.موفق شدیم هواپیمای ایرباس نو بخریم و وارد کشور کنیم. پولی که دولت پرداخت کرده حداکثر ۱۵ درصد قیمت هواپیما بوده است.خودروسازانی که با ناز می‌آمدند ایران، الان برای سرمایه‌گذاری در ایران با هم رقابت می‌کنند.دولت آینده خود را مصمم کرده که طبق قانون برنامه از منابع خارجی استفاده کند.دولت یازدهم بیشترین همت را کرد که زندگی فرهنگیان تغییر کند. در دولت دوازدهم گام‌های بلندتری برداشته خواهد شد.ما با محدودیت‌هایی که داشته‌ایم رییس‌جمهور تمام تلاش خود را کرده است.باید محدودیت‌های رییس جمهور برای انتخاب کابینه درک شود. رییس جمهور باید با چهره‌ها و شخصیت‌ها مشورت کند. چون دولت مسئول اداره کشور است.آقای دکتر روحانی امروز به عنوان شخصیت مورد اعتماد مردم ایران برای مقابله با چالش‌ها و بهبود زندگی مردم دولت تشکیل می‌دهد.اعتماد مردم امروز بزرگترین سرمایه دولت دوازدهم است.
 
شهادت می‌دهم مجموعه افراد انتخاب‌شده می‌توانند در مقابل چالش‌های پیش روی نظام با تدبیر و درایت و تیم قوی خود برنامه‌ریزی و اداره کنند.رویکرد دولت و برنامه‌های دولت تماما منطبق با وعده‌های رییس‌جمهور و اسناد بالادستی است.دلیل مشورت‌ها برای معرفی کابینه شرایط ویژه کشور بوده است. پیشرفت کشور، حل بیکاری، حل مساله آب، حل مسائل منطقه نیازمند عزم و تفاهم ملی در نظام جمهوری اسلامی است و دولت مصمم است این عزم ملی را ایجاد کند.این دولت پایبندی خود به دستورات رهبر انقلاب را در عمل نشان داده و حتی یک دستور رهبر انقلاب در این دولت زمین نمانده است.

این تیم، تیم هماهنگی است. یکی از بحث‌ها راجع به کابینه بحث انسجام است. در بخش سیاسی، جناب آقای رحمانی فضلی نه‌تنها در سیاست داخلی حتی در اجرای اقتصاد مقاومتی بازوی توانمند ما بوده‌اند.در وزارت اطلاعات و وزارت خارجه نیز عملکردها همینگونه بوده است. در بخش اقتصادی همه وزارتخانه‌ها طبق برنامه‌های دولت حرکت کرده‌اند.هم مدیران مجرب نیاز داشتیم، هم مدیران جوان. امروز ترکیب کابینه دوازدهم این چنین است.وزارت بهداشت و تعاون هم هماهنگی خوبی دارند، هم مصمم هستند طرح تحول سلامت را به خوبی به پیش ببرند.کارنامه وزرا در اجرای اقتصاد مقاومتی در دولت یازدهم و ان‌شاءالله دولت دوازدهم کارنامه روشنی است.ما از نقد منتقدین استفاده می‌کنیم. راه موفقیت، پیشرفت و توسعه کشور، تفاهم و همراهی است.ما هم قطعا اشکالات و ایراداتی داریم اما به فضل الهی به دنبال تقویت نقاط قوت و رفع نقاط ضعف هستیم. ان‌شاءالله رای بالا به کابینه، سرمایه دیگری را در اختیار دولت قرار دهد تا بتواند برنامه‌های خود را به خوبی اجرا کند. 
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۶:۰۷
پاسخ کواکبیان به مخالفان کابینه دوازدهم
بعضی از مخالفان فرمایشاتی داشتند که می خواهم جواب بدهم .فکر میکنم برخی صحبتهای عزیزان خطبه نماز جمعه است.امنیتی کردن فرهنگ را این دولت نمی خواهد.دیدین که برای توتال، خودروسازی و هواپیماها برخی در این مجلس چه کردند؟ اگر برجام ایراد داشت، همانطور که ولی فقیه گفت سند بیست سی را بردارید می گفت برجام بی برجام .رییس جمهور گفت از جانب احزاب فشاری به ایشان وارد نشده، اما در بحث وزارت زنان مگر احزاب بودند میگفتند که زنان وارد کابینه نشوند؟
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۵:۱۱
سخنان لاهوتی در دفاع از کابینه جدید
لاهوتی در موافقت با برنامه پیشنهادی دولت دوازدهم:در عرصه آموزش در منطقه، در بین ۲۰ کشور رتبه ۱۶را در اختیار داریم.در بحث بهداشت در دنیا رتبه ما ۱۹ است.جمعیت شهری ما در حال افزایش است و جمعیت روستایی کاهش پیدا می‌کند.امروز آخرین سرشماری جمعیت روستایی ما به ۲۵ درصد رسیده که خطرناک بوده که آسیب‌هایی در تولید کشاورزی به‌وجود می‌آورد.باید نگاه‌مان به واردات در کشور را کاهش دهیم و نگاه به صادرات در کشور افزایش پیدا کند.باید ظرفیت گردشگری در کشور را ۵ برابر افزایش دهند و سرمایه گذاری خارجی یکی از مشکلاتی است که در کشور داریم
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۴:۵۷
اعتراض به عدم حضور زنان در کابینه
محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس:عدم حضور زن در کابینه ایراد اساسی است
محمدرضا عارف، نماینده تهران در موافقت با کابینه حسن روحانی گفت: "عدم حضور زن در کابینه را ایراد اساسی می بینیم، اما اصل کلیدی را بپذیریم، دولت نیاز به همدلی و همفکری دارد، باید از دولت یک صدا شنیده شود، طبیعتا ترکیب فعلی دولت قابل توجیه است."او همچنین گفت: "ولویت اول دولت اصلاح ساختار بانکی و تغییر ساختار نظام مالیاتی از دیگر برنامه‌ها باشد."

۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۳:۰۵
ادامه سخنان موافقان کلیات کابینه دوازدهم
عارف: همراهی مجلس و دولت شرایط متفاوتی را نسبت به دوره قبل رقم خواهد زد.شرایط خوبی برای دولت دوم تدبیر وامید برقرار است و درکنار عملکرد خوب دولت در دوره قبل همراهی و کمک مجلس با دولت می‌تواند باعث برهم خوردن شرایط متفاوتی نسبت به دولت اول دکتر روحانی شود.
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۱۳
ادامه سخنان مخالفان کلیات کابینه دوازدهم
فلاحت‌پیشه: سهم هر وزارتخانه برای ایجاد اشتغال مشخص نیست
 
انتظار می‌رفت رییس‌جمهور در برنامه پیشنهادی‌اش فکری به حال تحزب، وضعیت بانک‌ها و جلوگیری از رانت‌ها می‌کرد.

با اکثریت وزرای پیشنهادی موافق هستم اما بحثم بر سر اصل تفکیک قوا و توافق مجلس و دولت برای اجرای تعهدات مشترک و برنامه کلان است.

دولت در برنامه پیشنهادی خود انگار به اجبار از برنامه ششم نام برده است.

اشتغال تعهد شرعی و قانونی است که انتظار می‌رود تک تک وزراتخانه‌ها برای آن برنامه داشته باشند و سهم هر وزارتخانه مشخص شود.
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۰۵
برنامه ساعات کار مجلس در روز معرفی کابینه
طبق نظر نمایندگان جلسه امروز مجلس در بخش صبح تا ساعت ۱۳ و در نوبت عصر از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۹:۳۰ برگزار می شود
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۲:۰۱
سخنان موافق کلیات کابینه دوازدهم
احمدی لاشکی،نماینده مردم نوشهر در مجلس:
 
دولت دوازدهم اولویت اصلی خود را رشد اقتصادی فراگیر، مستمر، اشتغالزا و ضد فقر قرار داده است.
تمامی برنامه‌های وزرای پیشنهادی تطبیق داده شده و هیچ مغایرتی با برنامه‌ها و اسناد بالادستی دیده نشده است و در همه آنها فصل‌الخطاب قانون قرار گرفته است.
وزرای معرفی شده به مجلس اکثرا از بدنه وزارتخانه‌ها هستند و امور را می‌شناسند.
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۵۸
سخنان مخالف کلیات کابینه دوازدهم
فولادگر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: آیا وزرای پیشنهادی توانایی حل ابرچالش‌ها را دارند؟

آیا وزرا و همکاران دولت توانایی حل این ابرچالش‌ها را دارند؟
هیات دولت و برنامه‌های اقتصادی باید برای حل ابرچالش‌ها بسیار پرتوان‌تر باشند.
ما باید تغییر گفتمان و سیاست‌زدایی از اقتصاد را از خود دولت شروع کنیم و با منتقدین مهربان‌تر باشیم.
در ایام انتخابات ایجاد اشتغال یک میلیون در سال به شعار پوپولیستی تعبیر شد البته ما امیدواریم این برنامه دولت اجرایی شود.
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۵۵
ادامه ی ماجرای ارائه لیست دارایی وزرا
رئیس مجلس در پاسخ به اخطار قاضی‌پور: وزرای آینده باید فهرست اموال خود را ارائه کنند

در ادامه نیز، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه علنی مجلس و در میان سخنان رئیس جمهور در معرفی وزرا با استناد به اصل ۱۴۲ قانون اساسی درباره اعلام دارایی رئیس جمهور، وزرا و همسران و فرزندانشان به قوه قضاییه، گفت: دو وزیر دولت یازدهم فهرست اموال خود را به قوه قضاییه ارائه نکرده‌اند.
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۵۴
تصادف وزیر کار و عدم اختلال در کار بررسی صلاحیتها
سپس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات مبنی بر اینکه چرا یک نفر از اعضای کابینه دولت دوازدهم اعلام نشده است، اظهار داشت:
 
فرض کنید رئیس‌جمهور همه وزرا را معرفی کند اما همان روز یکی از آنان در این فاصله سکته کرد و مرحوم شد، مثل آقای ربیعی که نوشته امروز من تصادف کردیم و در راه ماندم ولی اکنون در مجلس حضور دارد و خوشبختانه به خیر گذشت؛ در این صورت نمی‌توان معرفی و رأی اعتماد به وزرا را معطل نگه داشت در نتیجه معرفی وزرای پیشنهادی بدون یک نفر از آنان خلاف قانون اساسی نیست.
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۱:۵۲
اسامی وزرای پیشنهادی روحانی
کابینه دارای ۱۸ وزیر است اما حسن روحانی ۱۷ وزیر پیشنهادی‌اش را به پارلمان معرفی کرده است.وزیر علوم، تحقیقات و فناوری فعلاً به خانه ملت معرفی نشده است و گفته می‌شود احتمالاً رئیس‌جمهور تا تصمیم‌گیری نهایی درباره وزیر علوم، سرپرستی را برای این وزارتخانه تعیین خواهد کرد.

اما لیست کابینه پیشنهادی حسن روحانی رئیس‌جمهور برای دولت دوازدهم به شرح ذیل است:

۱. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات: محمدجواد آذری‌جهرمی

۲. اطلاعات: سیدمحمود علوی

۳. امور اقتصادی و دارایی: مسعود کرباسیان

۴. امور خارجه: محمدجواد ظریف

۵.آموزش و پرورش: سیدمحمد بطحایی

۶. بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی

۷. کار، تعاون و رفاه اجتماعی: علی ربیعی

۸. جهاد کشاورزی: محمود حجتی

۹. دادگستری: سیدعلیرضا آوایی

۱۰.دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح: امیر حاتمی

۱۱. راه و شهرسازی: عباس آخوندی

۱۲. صنعت، معدن و تجارت: محمد شریعتمداری

۱۳. فرهنگ و ارشاد اسلامی: سیدعباس صالحی

۱۴. کشور: عبدالرضا رحمانی‌فضلی

۱۵. نفت: بیژن نامدار زنگنه

۱۶. نیرو: حبیب‌الله بیطرف

۱۷. ورزش و جوانان: مسعود سلطانی‌فر
۱۳۹۶/۰۵/۲۴ - ۱۰:۵۱
متن سخنان روحانی در مجلس
حجت الاسلام حسن روحانی در این نشست با قدردانی مجدد از حضور آگاهانه و پرشور مردم ایران در انتخابات اردیبهشت ۹۶ تصریح کرد: مردم با این حضور آگاهانه و پرشور خود در انتخابات، از سویی امنیت ملّی را تضمین کردند و از سوی دیگر بر اعتبارِ صندوق رأی، به عنوان شاخص وحدت و راهنمای حرکتِ مدیریت در کشور، پای فشردند.

رییس جمهور اظهارداشت: همچنین از رهبری فهیم و شجاع تشکر می‌کنم که همواره با رهنمودهای خود، از استقلال کشور و آزادی مردم حراست کرده و از دولت جمهوری اسلامی، در مسیر خدمت به مردم حمایت کرده‌اند.

روحانی با تشکر از رییس مجلس ، هیات رییسه و همه نمایندگان بخاطر  میهمان‌نوازی صمیمانه مجلس شورای اسلامی در مراسم تحلیف گفت:  مراسم تحلیف نمادی از همدلی میان همۀ اَرکان نظام و نمودی از جایگاه بین‌المللی ایران بود.

رییس جمهو خاطرنشان کرد: انتخابات ۹۶ که با حضور پرشور مردم و باشکوه برگزار شد، علاوه بر تجلّی تثبیت اصل مردم‌سالاری دینی در جامعه جوان ایران، ۳۹ سال پس از پایه‌گذاری نظام جمهوری اسلامی، فرصتی را فراهم کرد که مردم در میان دیدگاه‌ها و رویکردها ، آگاهانه به داوری بنشینند و به گفتمان، اهداف و برنامه‌های رییس‌جمهور منتخب خویش، رأی دهند و اینک که ملت ایران با اکثریت قاطع، بار دیگر مسیر اعتدال را برگزیده و به برنامه رئیس‌جمهور منتخب رأی داده است، من خود را به تحقق آن برنامه‌ها متعهد می‌دانم و حراست از حقوق همه مردم ـ چه آنهایی که به من رأی دادند و چه آنها که دیگری را برگزیدند ـ وظیفه خود می‌دانم و برای تأمین «آزادی، آرامش، امنیت و پیشرفت» که اهداف اساسی برنامه چهار ساله دولت است، از همه نخبگان و صاحبنظران، مدیران و همه اقشار مردم در کشور مدد می‌جویم.

روحانی افزود: در این میان، ‌نقش و شأن نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی،‌ دارای سهمی ویژه و تعیین کننده است. رییس جمهور و نمایندگان مجلس، وظیفه‌ای مشترک برای تحقق خواست مردم دارند. این وظیفه مشترک هم در تعیین وزراء که مسئولان اجرائی کشورند تجلی می‌یابد و هم در فراهم کردن فضای حقوقی و قانونی اقدام و عمل که باید زمینه‌سازِ رشد و شکوفایی کشور شود، خواهد بود.

رییس جمهور با بیان اینکه راهی که امروز آغاز می‌کنیم، شروع یک همکاری چهارساله خواهد بود، تصریح کرد: وزیرانی که با معرفی رییس‌جمهور و رأی اعتماد نمایندگان مجلس، بار مسئولیت اداره کشور را به دوش می‌گیرند، باید اطمینان داشته باشند که در طول مسیر خدمت، از حمایت و همکاری مجلس برخوردار خواهند بود و همچنانکه رهبری معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند، مسائل اصلی کشور تنها با همدلی و همکاری سه قوه و دیگر نهادهای کشور حل خواهد شد.

روحانی گفت : امروز به لطف خداوند و همت مردم، برخی از چالش‌های سال ۹۲ را پشت سر گذاشته‌ایم و امیدوارتر و تواناتر از گذشته، آماده تدبیر و عبور از چالش‌های بزرگِ پیش‌رو هستیم.

رییس جمهور تاکید کرد: امروز، دیگر کسی نمی‌تواند از انزوای ایران و ائتلاف جهانی علیه ایران سخن بگوید؛امروز، دیگر کسی از آشفتگی در اقتصاد ایران و تورم ۴۰ ‌درصدی و کاهش تولید ملّی و توقف اشتغال‌زایی سخن نمی‌گوید. امروز، دولت، به یُمن اعتماد روزافزون مردم ـ که در رأی سیاسی و عمل اقتصادی آنان تجلی یافته است ـ می‌تواند این سرمایه اجتماعی را به پشتوانه حرکت اقتصادی و شکوفایی فرهنگی تبدیل نماید.

 رییس جمهور با بیان اینکه هنوز راه درازی تا رسیدن به زندگی شایسته برای این مردم سربلند و دستیابی به جایگاه بایسته در خانواده جهانی باقی مانده که برای طی آن نیاز به گام‌هایی بلندتر و یارانی همراه‌تر داریم، گفت: دولت تدبیر و امید، عزم آن دارد که در فرصت چهارساله دوم، بیش از پیش به اصلاح ساختارها بپردازد و در این کار، به کمک صمیمانه و صبورانه مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه نیازمند است.
 
از اصلاحات اقتصادی تا تغییر نظام ارائه خدمات عمومی
 
روحانی افزود: دولت دوازدهم برای هماهنگی هرچه بیشتر سیاست‌ها و مدیریت‌های اقتصادی، به فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری و اقدام و نظارت، سامانی نو خواهد داد و با چابک‌سازی و شفافیت دستگاه‌های دولتی، زمینه رقابت و همکاری مردم را فراهم خواهد ساخت.

رییس جمهور در ادامه سخنانش در تشریح برخی اصول مورد نظر دولت دوازدهم اظهار داشت: هفته قبل، مجموعه‌ای تحت عنوان برنامه و خط ‌مشی دولت دوازدهم به همراه معرفی وزرا و برنامه‌هایشان به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. آن‌چه در برنامه دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده، برگرفته ازهمان برنامه ارایه ‌شده در ایام انتخابات به پیشگاه ملت است که مورد تأیید مردم قرار گرفت.

روحانی درباره بند اول این اصول تصریح کرد: دولت دوازدهم بر مبنای باور به اسلام حکمت و رحمت و سیاست‌گذاری و عمل به مشی اعتدالی تشکیل می‌شود. تصمیم‌ بر مبنای خرد جمعی، بنیان نظام تصمیم‌گیری ما خواهد بود و بر همین اساس جلب مشارکت جامعه در مراحل مختلفِ تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری از اصول عمل دولت است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: بر اساس اصل دوم، دولت دوازدهم بر مبنای واقع‌بینی و لحاظ کردن ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها و کاستی‌ها و نقاط ضعف عمل خواهد کرد. دولت، شجاعانه ولی با دوراندیشی و درایت تصمیم خواهد گرفت. دوراندیشی در هر تصمیمی از محیط‌ زیست و عرصه اجتماعی تا سیاست خارجی، شرط عقل است. واقع‌بینی و تدبیر هدفمند، تصمیم‌گرفتن بر مبنای دانش و تجربه بشری و درس گرفتن از اشتباهات گذشته، بنیان عمل دولت خواهد بود.

روحانی رعایت کامل حقوق شهروندی را سومین اصل مورد نظر دولت معرفی و خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم، منشور حقوق شهروندی را به عنوان نقشه راهی برای اهتمام بیشتر به حقوق شهروندان تدوین نمودیم و در دولت دوازدهم بر رعایت کامل آن پای ‌خواهیم فشرد. دولت بر مدار استیفای حقوق ملت در قانون اساسی حرکت خواهد کرد و تحقق حقوق شهروندی، سرلوحه عملِ دولت در عرصه سیاست داخلی، خواهد بود.

رییس جمهور گفت: هدف همه اقدامات دولت، معطوف به تأمین منافع ملی همه ایرانیان و ارتقای کیفیت زندگی آنان است و اصل چهارم مورد نظر این است که دولت دوازدهم خواستار «آزادی و امنیت مردم ایران برای تحقق آرامش و پیشرفت کشور است.»

روحانی پنجمین اصل مورد نظر دولت را مقابله ریشه ای و همه جانبه با فساد برشمرد و اضافه کرد: دولت دوازدهم مقابله ریشه‌ای و همه جانبه با فساد را لازمۀ قطعی تحقق پیشرفت و عدالت اجتماعی می‌داند. همه دستگاه‌ها مکلفند برنامه‌های مشخص برای مقابله با فساد و بالاخص کاهش احتمال بروز فساد در روندهای تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و اجرا داشته باشند که البته نیازمند شفاف‌سازی و ارتقای رویه‌های سلامت اداری در همه ارکان نظام و همکاری قوای مقننه و قضائیه است.

رییس جمهور در بخش بعدی سخنانش با بیان اینکه در اینجا چند نکته صریح در زمینه برنامه اقتصادی دولت خدمت نمایندگان و ملت بزرگ ایران عرض می‌کنم، اظهار داشت: کشور ما امروز با مشکلاتی در حوزه‌هایی نظیر نظام بانکی، بودجه دولت، صندوق‌های بازنشستگی و آب و محیط زیست مواجه است. عدم توجه کافی به عمق این مسایل در مقطع کنونی می‌تواند دستاوردهای بزرگ نظام جمهوری اسلامی ایران را در حوزه‌های گوناگون با آسیب مواجه کند.

روحانی تصریح کرد: اولین ویژگی مشترک مشکلات ذکر شده به‌رغم تنوع زیاد آنها این است که همگی به تدریج و در طول زمان شکل گرفته و گسترش پیدا کرده‌اند. به عبارت دیگر، وقوع همه آنها قابل پیش‌بینی بوده است. ویژگی دوم این است که یک یک آنها، نه از خارج نظام تصمیم‌گیری، بلکه از دل تصمیمات و سیاستهای اتخاذ شده بیرون آمده‌اند. انباشت مشکلات ذکر شده، ما را به این جمع‌بندی رسانده که تغییر در شیوه‌ی اداره‌ی اقتصاد کشور، یک الزام است و البته، برای انتخاب مسیر درست اصلاحات اقتصادی، ضروری است به چرایی پایداری مشکلات اقتصادی توجه ویژه داشته باشیم.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: اولین نکته آن است که علی‌رغم تمامی اقدامات خوبی که توسط دولت‌های پیشین انجام شده، رفع مشکلات ساختاری، از سوی دولت‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته و شکاف بزرگ میان سطح رفاه مورد انتظار مردم و مشکلات ساختاری را همواره درآمدهای ناپایدار نفت پر کرده است. همین باعث شده است که نتوانیم ضعف‌های بعضاً بزرگ سیاست‌گذاری‌مان را مشاهده کرده و از آنها به خوبی درس بگیریم.

روحانی ادامه داد: ما اینک با این واقعیت مواجهیم که درآمدهای بالاتر از ۱۰۰ میلیارد دلار سال‌های نیمه دوم دهه ۸۰،  فعلاً تا چند سال دیگر، در دسترس نخواهد بود. پس اولین نکته مهم آن است که فضای جامعه و همچنین توقعات جامعه را متناسب با درآمدهای کمتر از ۵۰ میلیارد دلاری نفت، باز تنظیم کنیم.

 رییس جمهور با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم سرنوشت مردم را در حوزه‌های مهمی مانند امنیت، آموزش، بهداشت و درمان و تأمین اجتماعی که باید بیش از هر چیز دیگر از ثبات و بهبود مستمر برخوردار باشند، به بازار پرتلاطم جهانی نفت و نوسانات قیمت آن، گره بزنیم، اظهارداشت: هیچ کشوری نتوانسته است با مصرفِ بدون جایگزینی دارایی‌های طبیعی و مالی خود ،رفاه پایدار را برای مردمش به ارمغان بیاورد. نکته اصلی و مشترک در میان مشکلات متنوع ما در همین واقعیت تلخ نهفته است که دارایی‌هایمان را به جای آنکه حفظ کنیم و بر آنها بیفزاییم، مصرف کرده‌ایم و امروز بخش بزرگی از این دارایی‌ها در مرز هشدار قرار گرفته‌اند.

روحانی با اشاره به اینکه دولت دوازدهم حداقل به دو دلیل، چاره‌ای ندارد جز آنکه تغییرات بنیادی در شیوه اداره منابع کشور را به عنوان مهمترین اولویت، در دستور کار خود قرار دهد، گفت: اولین مسأله؛ میزان دارایی‌های طبیعی و مالی کشور امکان اداره مسرفانه به شیوه گذشته را نمی‌دهد و دوم اینکه منبع به ظاهر شفابخش همیشگی، یعنی درآمدهای نفتی، حداقل تا چند سال پیشِ رو به میزانی نخواهد بود که بتواند نقش مُسکّن قبلی خود را ایفا کند .

"نکته دوم آن که، باید توجه داشت اجرای موفق اصلاحات اقتصادی منوط به حمایت و پشتیبانی مردم است. گاهی ابعاد مسائل اقتصادی و بیم دولت‌ها از واکنش‌های اجتماعی سبب می‌شود تا دولت‌ها در انجام اصلاحات اقتصادی تعلل کرده و با به تعویق انداختن اصلاحات، هزینه‌های بیشتری را به نسل آینده تحمیل کند".

رییس جمهورخاطرنشان کرد: تجربه‌ نظام جمهوری اسلامی نشان داده است که مردم عزیز ما اگر بدانند و ببینند که دولت منتخب آنها، صادقانه برای اصلاح امور و بهبود زندگی خود آنها ،در پی انجام اصلاحات اقتصادی است، علی‌رغم سختی‌ها در کنار دولت خواهند بود،مردم، مصالح بلندمدت خود و فرزندانشان را به یک رفاه موقت و ناپایدار ترجیح می‌دهند این را مردم در انتخابات با زبان رأی به خوبی اعلام کردند و مردم که حرکت به سمت قله پیشرفت، صعود در مسیری دشوار و همراه با سختی‌ است.

روحانی افزود:اگر اقتصاد کشور دچار بیماری است، مردم از ما انتظار دارند درمان درد کنیم، نه کتمان بیماری.مردم از ما شفافیت و صراحت بیشتری می‌طلبند. ما دو گزینه بیشتر، پیش‌رو نداریم: یا از سر اختیار و با تدبّر و تأمل، اصلاحات اقتصادی را به اجرا درآوریم، یا با تشدید مشکلات و پس از پرداخت هزینه‌های فراوان، به صورت منفعلانه به مهار دشواری‌ها و بحران‌های ناشی از نپرداختن درست به مسایل، تن دهیم.

رییس جمهور اضافه کرد: دولت یازدهم در راستای گزینه نخست، با سختکوشی و تلاش فراوان و با دستیابی به ثبات و آرامش اقتصادی و گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی با جهان توانسته است، زمینه را برای پرداختن به مسایل اساسی و اصلاح ساختاری اقتصاد ایران فراهم نماید.

روحانی گفت: برنامه اقتصادی دولت دوازدهم، تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، یعنی دستیابی به یک اقتصاد درونزا و برونگراست. سیاست‌های دولت در جهت ارتقای درونزایی و برونگرایی اقتصاد، در برنامه دولت دوازدهم تشریح شده است.

رییس جمهور با بیان اینکه دستیابی به اقتصادی درونزا و برونگرا، نیازمند غلبه بر چالش‌های مهمی است که در شرایط کنونی، کشور با آن، مواجه است، اظهارداشت: یکی از مهمترین چالش‌های اقتصادی،عدم تعادل در بودجه دولت است.طی دهه‌های گذشته، اتکای بودجه دولت به درآمدهای نفتی و نوسان زیاد این درآمدها، همواره سبب عدم تعادل در بودجه دولت ‌شده است. داستان تکراری در اقتصاد ما آن است که هرگاه قیمت نفت افزایش پیدا کرد، مخارج دولت هم افزایش پیدا کرد، اما وقتی قیمت نفت با کاهش مواجه می‌شود دولت نمی‌تواند مخارج خود را به همان میزان کم کند و همین باعث کسری بودجه و تورم در کشور شده است. اینک پس از افت شدید قیمت نفت در سال ۹۳، توجه به این مساله اهمیت به مراتب بیشتری پیدا کرده است.

روحانی اضافه کرد: عدم تعادل در بودجه دولت در کنار عرضه گستره‌ای از خدمات عمومی از سوی دولت، در صورتی که استمرار داشته باشد، سبب خواهد شد تا از یک سو، کیفیت خدمات عمومی کاهش پیدا کند و از سوی دیگر، بدهی دولت به فعالان اقتصادی افزایش یابد که مسلماً قابل تداوم نخواهد بود. برای رفع این عدم تعادل، باید اتکای درآمدهای دولت به منابع پایدار افزایش یابد، و از این رو ما در پی انجام اصلاحات در نظام مالیاتی کشور هستیم.

رییس جمهور تصریح کرد: در دولت دوازدهم ما به سمت یک نظام جامع مالیات بر درآمد حرکت خواهیم کرد و تمرکز سیاست‌های مالیاتی به جای افزایش در نرخ مالیات، بر افزایش پوشش مالیاتی قرار خواهد گرفت. کاهش در معافیت‌های مالیاتی در کنار افزایش پوشش مالیاتی می‌تواند علاوه بر ایجاد کارایی، عدالت در مالیات‌ستانی را نیز به همراه داشته باشد.

"علاوه بر آن، دولت نیازمند آن است تا نه تنها از رشد هزینه‌های خود بکاهد، بلکه بتواند منابع خود را به صورت کارا تخصیص دهد. به همین منظور، نظام ارائه خدمات عمومی به خصوص در حوزه‌های درمان و آموزش، تغییر خواهد کرد و بخشی از خدمات دولتی توسط بخش خصوصی و به عنوان خرید خدمت ارائه خواهد گردید."

رییس جمهور خاطرنشان کرد: حضور بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری آن در ارائه خدمات عمومی، مشروط به آن است که بتوانیم با اصلاح نظام قیمت‌گذاری، انگیزه‌های اقتصادی لازم را برای حضور این بخش، ایجاد کنیم که نیازمند حمایت و پشتیبانی شما نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است.به علاوه اجرای بخـشی از طرح‌های عمـرانی نیز با مشارکت بخش خصوصی و از طریق اهرمی‌سازیِ منابع عمومی صورت خواهد گرفت؛ امری که در برنامه ششم توسعه و در قانون بودجه امسال بدان اشاره شده است.

 رییس جمهور گفت: البته مردم عزیزمان، به حق انتظار دارند که در گام اول، دولت و بلکه کل حاکمیت، بر خود سخت بگیرد و از هزینه‌های زاید مجموعه سازمان‌های بخش عمومی بکاهد. انجام اصلاحات محدود به بودجه دولت نمی‌شود، بلکه ترازنامه‌ بانک‌های کشور نیز نیازمند چنین اصلاحاتی است.

روحانی افزود: ضعف در نظارت‌ بانکی، گسترش مؤسسات مالی و پولی غیرمجاز، سیاستگذاری نادرست پولی، تأمین مالی دولت از طریق نظام بانکی، رونق کاذب در بخش مسکن و انتقال بخشی از دارایی‌های شبکه بانکی به این حوزه و هم‌چنین بنگاه‌داری بی‌ضابطه توسط شبکه بانکی در دهه‌های گذشته، سبب شده است تا امروز نظام بانکی کشور با مشکلات عدیده‌ای مواجه باشد. تجمیع این مشکلات در طول سال‌ها، امروز خود را به صورت نرخ‌های سود بالا و کاهش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها، بروز داده است.

رییس جمهور با بیان اینکه نگاه دولت و حاکمیت به نظام بانکی به عنوان محل تأمین منابع برای اجرای طرح‌های دولت و حاکمیت باید تغییر کند، اظهار داشت: برنامه دولت آن است که بودجه خود را تراز کند، اما علاوه بر آن، سیاستگذاری در مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای حاکمیتی نیز باید به گونه‌‌ای باشد که بار تأمین مالیِ کسری بودجه دولت، شهرداری‌ها و سایر نهادها بر عهده بانک‌ها نیافتد.

روحانی تصریح کرد: در دولت دوازدهم برنامه اصلاحات نظام بانکی با جدیت هر چه تمام‌تر ادامه خواهد یافت. دولت و بانک مرکزی به دنبال آن هستند تا از طریق ایجاد نظام رتبه‌بندی برای بانک‌ها و مؤسسات مالی در کشور، برنامه تجدید ساختار بانک‌ها را به اجرا درآورند و در این ارتباط، برنامه افزایش سرمایه بانک‌ها به منظور رسیدن به استانداردهای جهانی، عملیاتی خواهد شد.

رییس جمهور ادامه داد: همچنین از آنجا که بخش مهمی از ایجاد شغل در بنگاه‌های کوچک صورت می‌گیرد و با توجه به اولویت موضوع اشتغال در افق میان‌مدت، بر اساس سیاست‌های دولت دوازدهم، تأمین مالی بنگاه‌های بزرگ از نظام بانکی به بازار سرمایه منتقل خواهد شد تا نظام بانکی بتواند خدمات گسترده‌تری برای تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط فراهم کند.

روحانی خاطرنشان کرد: اصلاحات اساسی در بودجه دولت، صندوق‌های بازنشستگی، نظام بانکی، فضای کسب و کار و نظام بنگاه‌داری، از جمله محورهای اصلی برنامه اصلاحات ساختاری دولت است و انتظار می‌رود که با انجام آن، کشور در مسیر پیشرفت پایدار قرار گیرد.

رییس جمهور گفت: در زمینه مسأله فقر و توزیع درآمد، هر چند مجموعه موارد توضیح داده شده می‌تواند زمینه‌ساز تغییر در چهره فقر و توزیع درآمد در کشور شود، اما علاوه بر اقدامات فوق، ما برای دستیابی به اهداف عدالت اجتماعی، نیازمند تغییر در شیوه حمایتهای اجتماعی نیز هستیم.

روحانی اضافه کرد: دولت دوازدهم، حمایت‌های اجتماعی را از یک پوشش گسترده و بدون هدف‌گیری دقیق که به اتلاف منابع کشور انجامیده، به تمرکز بر پوشش گروه‌های نیازمند تغییر خواهد داد. از سوی دیگر، حمایت‌های اجتماعی نامشروط را به صورت حمایت‌های مشروط و زمان‌دار اصلاح می‌کند.

رییس جمهور اظهار داشت: انتظار می‌رود با انجام این اقدامات که در برنامه تشریح شده است، وضعیت معیشتی حدود ۱۰ میلیون نفر از اقشار آسیب‌پذیر تا سال ۱۳۹۹، بهبود ۵ برابری داشته باشد و ان‌شاء الله فقر مطلق ریشه‌کن شود.

روحانی تصریح کرد: در زمینه اشتغال نیز به دلیل شرایط ویژه بازار کار، دولت دوازدهم، علاوه بر تلاش در جهت افزایش رشد اقتصادی، که مهمترین مسیر ایجاد شغل پایدار و درآمدزاست، سیاست‌های فعال بازار کار را به اجرا در خواهد آورد. از این رو با اولویت‌گذاری نسبت به استان‌های محروم و استان‌های با نرخ بیکاری بالاتر از متوسط، طرح کارورزی را به اجرا می‌گذارد تا با کاهش هزینه‌های آموزش نیروی کار، انگیزه بنگاه‌ها را برای جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی افزایش دهد.

رییس جمهور افزود: دولت هم‌چنین به منظور کاهش هزینه‌های بنگا‌ه‌های اقتصادی در بکارگیری نیروی کار جوان، طرح معافیت بیمه‌ای سهم کارفرما را برای شغل اولی‌هایِ  طرح کارورزی، اجرایی خواهد کرد.

روحانی خاطرنشان کرد: در زمینه سیاست داخلی، ایران جامعه‌ای گسترده، دارای تنوع‌های زبانی، قومیتی، دینی، مذهبی و اجتماعی است. احترام نهادن به همه این تنوع‌ها، از اولویتهای‌ دولت دوازدهم خواهد بود. وزرای دولت دوازدهم و همه مدیران ارشد باید انتصاب شایسته زنان و جوانان در سمت‌های مدیریتی مختلف را مدنظر داشته باشند. استفاده از زنان و جوانان در سمت‌های معاونت و مدیرکلی وزارتخانه‌ها زمینه‌ساز درخشش بیشتر آنان در آینده خواهد شد.

رییس جمهور گفت: دولت دوازدهم بر توسعه فعالیت حزبی و تشکل‌های مردم نهاد کشور تأکید داشته و حق شهروندان را در انجام فعالیت سیاسی و اجتماعی به رسمیت شناخته و از گسترش فعالیت آنان در چارچوب قانون حمایت خواهد کرد.

روحانی اضافه کرد: دولت یازدهم با تدوین منشور حقوق شهروندی گام مهمی به سوی نهادینه کردن رعایت حقوق شهروندی برداشته و اجرای حقوق شهروندی را از دستگاه‌های تحت نظر قوه مجریه آغاز کرده و در این راستا در دولت دوازدهم برنامه‌های جدی‌تری مدنظر خواهد بود. همچنان که سایر قوا را نیز به رعایت حقوق شهروندی دعوت می‌کند.

رییس جمهور در ادامه با اشاره به اولویت‌های سیاست خارجی دولت، گفت: سیاست خارجی دولت یازدهم، تعامل گسترده با جهان و حفظ عزت و کرامت ایرانیان بوده است. در این مسیر؛ پرونده هسته‌ای ایران به عنوان یکی از پیچیده‌ترین مسائل کشور، با مذاکرات کارشناسانه و عزتمندانه و با اجماع ملی و حمایت‌های رهبری به سرانجام رسید و فصل تازه‌ای از تعاملات و همکاری‌ها با جهان گشوده شد. قطعنامه‌های تهدیدکننده امنیت ملی و تحریم‌های ظالمانه هسته‌ای شورای امنیت که تحت فصل هفتم منشور ملل متحد علیه ایران وضع شده بود، یک جا لغو گردید. سپس مناسبات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با جهان شتاب تازه‌ای گرفت و در حوزه‌های انرژی و فناوری و تجارت گام‌های بلندی برداشته شد و آنها که با فشارهای سیاسی و قطعنامه‌های تحریمی در انتظار بی‌ثباتی و ناامنی در ایران بودند، ناکام ماندند.

روحانی با بیان اینکه اکنون فصل نوینی در سیاست خارجی ایران آغاز شده ،اظهارداشت: ایران برجام را نه تهدید علیه کشورها و نه تسلیم در برابر قدرت‌ها؛ بلکه توافقی برد - برد و متوازن می داند که مسیر همکاری و اعتمادسازی را با جهان، گشوده است.

رییس جمهور تاکید کرد: علت بهانه‌جویی‌ها و عهدشکنی‌های دولت جدید آمریکا، توفیق ایران در انجام تعهدات و احقاق حقوق خود، و شکست آمریکا، در زیاده‌خواهی‌هاست. ایران به تعهدات خود پای‌بند است و هر تخلفی را از جانب دیگران به جد پیگیری خواهد کرد و به تناسب پاسخ خواهد داد. آنها که تلاش می‌کنند مجدداً به زبان تحریم و تهدید باز گردند، زندانی اوهام گذشته خود هستند و با دشمن‌تراشی و هراس‌افکنی تنها خود را از مزایای صلح محروم می‌کنند.

روحانی گفت : کسانی که در ماه‌های اخیر از پاره کردن برجام سخن ‌می‌گفتند، اخیراً به توصیه برخی مشاورین خود که چنین اقدامی را باعث انزوای آمریکا در صحنه جهانی می‌دانند، ایران را به نقض روح برجام متهم می‌کنند. این در حالی است که ۷ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجرای کامل برجام توسط ایران را تأیید کرده است.

رییس جمهور اضافه کرد: جهانیان در ماه‌های اخیر به وضوح دیده‌اند که این ایالات متحده آمریکا و به ویژه در دوران ریاست جمهوری آقای ترامپ است  که توافقات بین‌المللی را نادیده می‌گیرد و علاوه بر بدعهدی مستمر و مکرر در برجام، از توافق پاریس تا توافق با کوبا و از نفتا تا توافق مشارکت با ماوراء اقیانوس آرام را زیرپا گذاشته و به دنیا و حتی متحدین خود نشان داده است که ایالات متحده نه شریک خوبی است، و نه طرف مذاکره ای قابل اعتماد. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران در طول تاریخ پرافتخار خود به تمامی تعهدات بین‌المللی پایبند بوده و خواهد بود؛ ولی با پشتوانه حمایت و استقامت مردم بزرگ ایران در برابر بدعهدی‌ها با اعتماد به نفس و هوشمندی از حقوق ملت ایران پاسداری می‌نماید.

رییس جمهور خطاب به دولتمردان جدید آمریکا تصریح کرد: باید بدانند که تجربه شکست خورده تحریم و تحمیل، دولت‌های گذشته‌شان را در نهایت به پای میز مذاکره کشاند و اگر مایل باشند به آن تجربه‌ها برگردند، یقیناً ایران در مدت زمان کوتاهی ـ نه در مقیاس هفته و ماه، بلکه در مقیاس ساعت و روز ـ به شرایطی بسیار پیشرفته‌تر از زمان شروع مذاکرات باز خواهد گشت. برجام الگوی تفوق صلح و دیپلماسی برجنگ و یک جانبه گرایی است و اگرچه این، ترجیح جمهوری اسلامی ایران است ولی تنها گزینه کشور نبوده و نخواهد بود.

روحانی خاطرنشان کرد: منطقه پرتنش غرب آسیا به دلیل مداخلات خارجی و گسترش افراطی‌گری و خشونت در وضعیت بسیار خطرناکی بسر می برد. ایران خواستار منطقه‌ای امن، قدرتمند، باثبات و پیشرفته است و همکاری منطقه‌ای در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی را تنها راه دستیابی به اهداف مشترک و مقابله با نابسامانی‌های درونی و تحمیلی بر منطقه می‌داند.

رییس جمهور گفت: بی‌ثباتی در منطقه دو نتیجه بیشتر نخواهد داشت؛ گسترش افراطی‌گری و تشدید وابستگی. ایران خشونت گروه‌های تکفیری و تلاش برای کسب امنیت از طریق وابستگی به قدرت‌های خارجی را چالش اصلی امنیت منطقه می‌داند و با حسن نیت و عزم قاطع به دنبال ثبات و صلح در منطقه است. مشکلات منطقه فقط راه حل منطقه‌ای دارد و ایران به عنوان لنگرگاه ثبات، دست دوستی خود را به سوی کشورهای همسایه دراز می‌کند و خواستار ایجاد صلح و آرامش است.

روحانی با بیان اینکه بر همین اساس، اولویت بنیادین سیاست خارجی در دولت دوازدهم گسترش همکاری‌های دو و چندجانبه منطقه‌ای است، افزود: اولویت اصلی دیگر سیاست خارجی تقویت دیپلماسی اقتصادی در جهت پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است. دولت دوازدهم با هدف دستیابی به حضور مؤثر ایران در زنجیره ارزش جهانی، تسهیل جذب سرمایه، فناوری و گردشگر، تقویت بازارهای صادرات کالای غیرنفتی و خدمات فنی و مهندسی، زمینه‌‌سازی برای حضور مؤثر و هدفمند بخش خصوصی در بازارهای منطقه‌ای و جهانی و نیز شناسایی فرصت و مزیت‌های نسبی را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است.

رییس جمهور در تشریح اولویت‌های سیاست فرهنگی دولت دوازدهم اظهار داشت: اخلاقی زیستن، زدودن نگاه امنیتی به فرهنگ و بسط آزادی‌های قانونی و مخصوصاً دوری کردن از برخوردهای سلیقه‌ای که امروز معضل اصلی ما در بخش اجتماع و فرهنگ است، از اهم رئوس سیاست فرهنگی دولت است. موضوع بعد ، کیفیت‌گرایی در مدارس و دانشگاه‌هاست که به عنوان مهم‌ترین اقدام فرهنگی دولت خواهد بود و همچنین کارآمدی دانشجویان و دانش‌آموزان برای اینکه بتوانند در جامعه شغل و فعالیت را برعهده بگیرند.

روحانی تصریح کرد: در زمینه محیط زیست برنامه دولت اصلاح مدیریت منابع آب است که یکی از عوامل مشکلات زیست محیطی است. مقابله با فرسایش خاک بویژه در مسأله احیاء جنگل‌ها و مراتع، مقابله با آلودگی هوا مخصوصاً در کلان‌شهرها و بویژه مقابله با ریزگردها که در این زمینه با معاونت سازمان محیط زیست به طور مفصل صحبت کردم که اولویت‌های ما در این ۴ سال در زمینه محیط زیست چه خواهد بود و چه اقداماتی را باید انجام دهیم. همچنین حفظ جنگل‌ها و مراتع، مدیریت پسماندها و مدیریت فاضلاب از دیگر رئوس برنامه های دولت در این حوزه است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: در مساله اولویت‌های اجتماعی، اولین مسأله بهداشت و درمان است. طرح تحول سلامت نشان دهنده این مسأله است که دولت یازدهم برای این مقوله اهمیت فراوانی قایل بود و دولت دوازدهم نیز این مسأله را در اولویت کاری خودش خواهد داشت. اما نظام سلامت کشور، نیازمند اصلاحات ساختاری است که اصول این اصلاحات در برنامه و خط مشی دولت دوازدهم تشریح شده است.

 روحانی ادامه داد: ما به این اصلاحات نیاز داریم تا بتوانیم بر منابع پایدار متکی باشیم و همچنین مثل همه بخش‌های دولتی ما نیازمند اتکاء به مردم و کاهش تصدی‌گری هستیم.

رییس جمهور گفت: مسأله بعد بهبود سطح پوشش و کیفیت ارایه خدمات بیمه‌ها است. موضوع بعدی که بسیار مهم است و در این برنامه به شکل مفصل آمده، مسأله آسیب‌های اجتماعی است که دولت به جد این مسأله را دنبال می‌کند و بسیار خوشحالیم که در این سال‌های اخیر آسیب‌های اجتماعی مقداری کاهش پیدا کرده و این راه را ادامه می‌دهیم و نکته آخر اصلاح وضعیت صندوق‌های بازنشستگی خواهد بود.

رییس جمهور با بیان اینکه این خلاصه‌ای از برنامه دولت است که تفصیل این برنامه در خدمت نمایندگان محترم هست و تفصیل بیشتر آن در کتاب برنامه آمده است، افزود: برنامه‌ای که خدمت نمایندگان داده شده، حدود ۷۷ صفحه است و کتاب برنامه دولت دوازدهم ۲۳۲ صفحه است که اینها را نمایندگان محترم مطالعه کرده و آگاه هستند.

روحانی در قسمت دوم سخنان خود اظهار داشت: نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، بنده برای تشکیل کابینه دولت دوازدهم با توجه به رویکردها و برنامه‌های مطرح شده، پس از مشورت‌های فراوان و ارزیابی عملکردها و در نظر داشتن ملاک‌های کارآمدی و هماهنگی در مسیر اعتدال، ۱۷ نفر از مدیران ارشد کشور را با توجه به جمیع جهات و محدودیت‌های موجود انتخاب و برای تصدی مسئولیت وزارت به مجلس معرفی کردم.

رییس جمهور تصریح کرد: به همه آنها اعتماد دارم و مطمئن هستم توانمندی‌های خود را برای توسعه کشور، خدمت به مردم، تحقق آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی و تأمین منافع ملی بکار خواهند گرفت.

روحانی با اشاره به اینکه این روزها بسیار در فضای حقیقی و در فضای مجازی شایع است که بنده در معرفی وزرا تحت فشار بوده ام، خاطرنشان کرد: در معرفی این ۱۷ وزیر تحت فشار هیچ جناح، حزب و تشکلی نبودم. همه جناح‌ها و احزاب و گروه‌ها، پیشنهاداتی به بنده داشتند، اما هیچ فشاری بر رییس جمهور در این زمینه نبوده و شایعاتی مثل اینکه لیست وزرا با مقام معظم رهبری در میان گذاشته شده، شایعه درستی نبوده است.

رییس جمهور گفت: بنده در دولت دوازدهم عیناً همانگونه که در دولت یازدهم عمل کردم، کار را پیش بردم. با رهبری معظم انقلاب به عنوان رهبر، به عنوان بزرگ و به عنوان کسی که بنده ۵۰ سال است با او رفاقت دارم و به او ارادت می‌ورزم، معمولاً همه مسایل مهم را با ایشان به مشورت می‌گذارم و ایشان هم با کمال محبت، آنچه که مصلحت کشور است، تذکر می‌دهند. بنابراین معرفی وزرا کاملاً در چارچوب قانون اساسی است.

روحانی اضافه کرد: امروز رییس جمهور ۱۷ وزیر را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی معرفی می کند و ان شاء‌الله در فرصت آینده یک وزیر باقیمانده هم معرفی می شود. بنده خیلی دلم می‌خواست که با همه این ۱۷ وزیر، او را هم معرفی کنم، اما به دلایلی به تأخیر افتاد. از جمله اینکه با یک فردی که با هم صحبت کرده بودیم و قرار بود این مسئولیت را بر عهده بگیرد، در ساعات آخر که لیست آماده تقدیم به مجلس بود، ایشان اعلام انصراف کرد و دیگر در آن ساعات باقیمانده فرصت نبود که با فرد جدیدی صحبت کنیم و هماهنگی‌های لازم انجام بگیرد.

رییس جمهور اظهار داشت: به هر حال بعد از انتخاب وزرا برای این وزارتخانه سرپرست منصوب و در فرصت قانونی وزیر علوم را به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهم کرد.
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها