نوع تغذیه در کنترل دیابت نقش اساسی دارد تا جاییکه بیتوجهی به تغذیه، تمام تلاش پزشکان را از بین میبرد. اینکه بیشتر افراد دیابتی بر این باورند غذایشان باید از افراد خانواده جدا باشد، یک روش بسیار نادرست است؛ چرا که افراد دیابتی میتوانند هر نوع غذایی بخورند، اما مقدار و نحوه مصرف آن مهم است.
تنها چیزی که در بیماران دیابتی باید کنترل شود، مصرف کربوهیدرات است.
همچنین رژیم غذایی در این بیماران هرگز به معنای نخوردن غذا نیست، بلکه به
معنای کنترل میزان مواد غذایی است. بیماران دیابتی باید مصرف سبزیجات تازه
را افزایش دهند.
کاهش مصرف قندهای ساده مانند خرما، کشمش، قند، شکر و چربیهای اشباع و
کلسترول به بهبود وضعیت بیماران کمک میکند. برخی تصور میکنند خرما و کشمش
فاقد قند است، اما باید بدانند این مواد غذایی هم حاوی قند بوده و موجب
افزایش میزان قند خون میشوند.
در بیماران دیابتی دانستن این نکته که کدام مواد غذایی به چه میزان قند خون
را بالا میبرند، به کنترل قندخون آنها کمک شایانی میکند. به عنوان مثال
در میان انواع نان، نان سنگک سبوسدار دارای قند کمتری بوده و مصرف آن
برای بیماران توصیه میشود.
میزان مصرف برنج در افراد دیابتی باید کنترل شود. برنج کته در مقایسه با
برنج آبکش شده دارای قند کمتری است. همچنین دمکرده ماکارونی نسبت به مصرف
آبکش شده آن از قند کمتری برخوردار است. همچنین سیبزمینی جزو سبزیجات
نشاستهای بوده و نشاسته قندی است که در گیاهان ذخیره میشود.
مصرف دارچین در کاهش قندخون مؤثر است، که البته زمان مصرف آن بسیار مهم
است. همچنین در مورد نحوه و میزان مصرف دارچین باید با پزشک معالج مشورت
کنید. علاوه بر نقش مهم تغذیه در بیماران دیابتی، نباید از فواید فعالیت
بدنی منظم و پیادهروی در کاهش و کنترل وزن و قندخون غافل شد. بیماران
دیابتی باید غذاها را به صورت آبپز مصرف کرده، وزن خود را کنترل کنند و
مصرف غذاهای دریایی را فراموش نکنند.