تعداد بازدید: ۱۹۳۷
کد خبر: ۴۸۱۸
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹ - 2018 29 July

نی‌ریز میزبان شاعران شرق فارس

شب شعر و موسیقی و جشن زادروز حضرت علی بن موسی‌الرضا(ع) عصر پنجشنبه 4 اَمرداد همراه با آئین رونمایی از مجموعه شعر «خبر دادند میایی» مسعود غضنفری، با حضور مسئولان، هنرمندان و شاعرانی از شهرهای استهبان، داراب، فسا، جهرم و لارستان در محل سالن آمفی تئاتر نی‌ریز برگزار شد.
روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نی‌ریز: در ابتدای این مراسم که با اجرای محسن جلویز همراه بود، فاطمه قرایی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد گفت: در فرهنگ ما ایرانیان، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه می‌شود، کودک در گهواره لالایی می‌شنود و از همان آغاز با شعر انس می‌گیرد و پس از مرگ نیز آرایه مزارش شعری است که برای او می‌سرایند.

وی افزود: این آمیختگی با شعر و تأثیری که بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما می‌گذارد، ضرورت پرداختن به آن و اهمیت پاسداری از حریم این عنصر اعجاز آفرین را بیشتر روشن می‌سازد.

قرایی ادامه داد: اما گمان نمی‌کنم و فکر نکنم کسی در این واقعیت تردید داشته باشد که ادبیات معاصر ایران در سطح بین‌المللی بسیار گمنام و ناشناخته است. سالهاست که هربار در آستانه نوبل ادبیات، این سؤال مطرح می شود که چرا هیچ یک از شاعران و نویسندگان ما نتوانستند این جایزه مهم ادبی را از آن خود کنند شاید به عواملی مثل محدود بودن شعاع کاربرد زبان فارسی، تیرگی روابط ایران با جامعه جهانی، رویکرد سیاسی نوبل و یا کمبود مترجمانی که هم مسلط به زبان فارسی و هم به زبان مقصد باشند بتوان اشاره کرد.

وی به وضعیت ناخوشایند کتاب و کتابخوانی مشابه ادبیات اشاره کرد و گفت: کتابخوانی در کشورمان هیچگاه وضعی چنین پژمرده و ناخوشایند که امروز دارد نداشته است هر روز در مطبوعات از زبان شهرنشینان و روستائیان از کم آبی و بی‌آبی سخن به میان می‌آید ولی هرگز کسی نمی‌گوید که روستا و شهر ما دچار بحران کم کتابی و بی‌کتابی و کتاب نخوانی است.

در آخر ایشان با بیان اینکه برخی جوامع در پشت سرخود هیچ ندارند، نه تمدنی، نه پیشینه فرهنگی قدیمی، افزود: بر مردمان چنین کشورهایی گناهی نیست اگر رفتارهای کنونی فرهنگی آنان درخشان نباشد، اما شگفت خواهد بود مردمانی که کمر تاریخ باستان و میانه آن از سنگینی کتاب‌های فلسفه، دانش، هنر و ادبیات خمیده است با خواندن و کتاب بیگانه باشد.

دیگر سخنران این آیین دکتر فرزانه فروزانی رئیس انجمن شعر اهل قلم و عضو هیأت علمی دانشگاه هم با اشاره به اینکه غزل یعنی سخن عاشقانه گفتن گفت: غزل در ساختار ادبیات فارسی این سرزمین وجود دارد و غضنفری در شعر نی‌ریز حرفی برای گفتن دارد، غزل او سنتی و نو است، تلفیق زبان فاخر و امروزی است، عاطفه درون شعر او دیده می‌شود، تشخص زبانی دارد و تلفیقی شاعرانه و لطیف است که به جان انسان می‌نشیند.

فروزانی افزود: در غزل‌های غضنفری تشخص واژه‌ها کلام او را پر بار و زیبا کرده است، تلفیق‌های نو مثل اشک نافرمان، ابر گریه دوست و ...

وی با بیان اینکه صداقت و راستی کلام و احساس غضنفری با شنونده آن همزاد پنداری می‌کند گفت: سخن غضنفری همرنگ وجود ماست مانند غزل‌های حافظ که از زبان انسانی که نه فرشته است و نه شیطان حرف می‌زند و این موجب ماندگاری غزل او شده است.

این آیین که با شعر خوانی شعرای شهرهای شرق فارس و اجرای زیبای موسیقی دف و نی احسان جلویز و علی جوهری همراه بود، ویراستار کتاب علی واقفی از داراب هم به به سرایش شعر و روند ویراستاری غزلهای غضنفری پرداخت.

در آخر مسعود غضنفری به روند چاپ کتاب اشاره کرد و گفت:  غزلیات «خبر دادند می‌آیی» در برگیرنده 54 غزل است که وی آن را طی سالهای 93 تاکنون سروده است.

وی افزود: این کتاب در 70 صفحه و توسط انتشارات شب چله منتشر شده است.

در این مراسم که ریاست اداره فرهنگ و ارشاد استهبان، استاد پژمان، استاد کمیلی و استاد موسوی مقدم و اهالی قلم شرق فارس حضور داشتند پس از تقدیر از مسعود غضنفری، این کتاب رونمایی شد.

گفتنی است مسعود غضنفری متولد سال 1333 نی‌ریز و بازنشسته بانک ملت است که از سال 67 سرودن را آغاز کرده است  و از سال 93 با عضویت در انجمن ادبی به طور جدی در حوزه شعر به فعالیت خود ادامه می‌دهد و کتاب غزلیات «خبر دادند می‌آیی» اولین کتاب شعر اوست.


نظر شما
captcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها