تعداد بازدید: ۳۲۱۱
کد خبر: ۲۹۸۸
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۱۴ - 2017 07 August
امشب حوالی ساعت 21 ماه گرفتگی جزیی آغاز شد.

اولین ماه گرفتگی سال 96 شامگاه 16 مرداد 96 رخ داد

ماه گرفتگی امروز در ایران به صورت جزیی بود .این خسوف ساعت 17:22:05 ثانیه به وقت جهانی آغاز و در ساعت 18:21:38 ثانیه به پایان رسید و ساعت خروج ماه از سایه زمین و پایان گرفتن جزئی19:18:10 ثانیه است. این زمان به ساعت ایران حوالی 21 تا 23 رخ داد. ماه گرفتگی قابل رویت بعدی در ایران در ماه بهمن رخ می دهد.

لازم به ذکر است که خواندن نماز آیات برای این ماه گرفتگی جزیی واجب است.


ماه گرفتگی یا خسوف به پدیده ای گفته می شود  که ماه، قمر زمین در سایه زمین قرار بگیرد.

برای دانستن بهتر این مساله بهتر است که تصویر زیر را در نظر بگیرید، در حالت عادی زمین به دور خورشید می گردد، و ماه هم به دور زمین می چرخد. 

 

از منظر فیزیکی هنگامی که ماه، زمین و خورشید در یک راستا قرار بگیرند، خورشید به عنوان یک جسم نورانی می تواند از زمین سایه ای بسازد.

بدلیل چرخش مداری زمین بدور خورشید، سایه زمین شکل مخروطی پیدا می کند، این سایه مخروطی می تواند ماه را در خودش قرار دهد و آن را در سیاهی فروببرد.

انواع ماه گرفتگی را بشناسید

ماه گرفتگی معمولا در سه حالت، کامل، جزیی و نیم سایه ای دیده می شود؛ کامل زمانی است که کل ماه در سایه مخروطی زمین قرار بگیرد، جزیی زمانی است که فقط بخشی از ماه از میان سایه زمین عبور کند، جالب است بدانید که ماه گرفتگی جزیی معمولا بیش از ماه گرفتگی کامل رخ می دهد. ماه گرفتگی نیم سایه ای هم زمانی رخ می دهد که ماه از قسمت نیم سایه زمین عبور کند. 

مدت زمان ماه گرفتگی چه قدر است؟

ماه گرفتگی برعکس خورشید گرفتگی که فقط در عرض چند دقیقه قابل رویت است، معمولا تا حدود یک ساعت قابل دیدن و رصد کردن است. 

ماه گرفتگی کامل را حتی می توان تا حدود دو ساعت هم مشاهده کرد. 

پاسخ به یک اشتباه مصطلح

بد نیست بدانید که در خسوف قرار نیست ماه تاریک شود، زیرا ماه همچنان بازتاب نور از ستاره خورشید را دارد، در خسوف هم ماه مرئی است ولی رنگ سطح آن نارنجی متمایل به قرمز می شود.


غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
0
1
از پدیده ماه گرفتگی صرفا به نحوه برگزاری نماز آیات پرداخته اند . هیچکدام این ماه گرفتگی که از ماهها قبل توسط مراجع علمی ذیربط پیش بینی شده را یک موضوعی علمی و قابل بررسی نشان نمی دهند و
ترجیح میدهند این موضوعات را صرفا مسایلی خوفناک و غیر قابل پیش بینی جلوه داده که می باید به خدا پناه برد و بشر در مقابل این موضوعات هیچگونه چاره و اندیشه ای جز تسلیم و تماشا ندارد
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها