تعداد بازدید: ۵۲۳
کد خبر: ۲۷۲۹۴
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۵ - ۲۰:۰۰ - 2026 10 October
کار زیبای عاشقان طبیعت

کاشت لاله‌های واژگون در لای‌رز

لاله‌های واژگون جمعی از کوهنوردان باشگاه پر‌سفید نی‌ریز در یک اقدام خودجوش و زیست‌محیطی، اقدام به بذرکاری و احیاء گونه ارزشمند لاله واژگون در ارتفاعات قله پر‌سفید این شهرستان کردند.
نویسنده : عابد نعمتی

کوهنوردان این باشگاه روز جمعه ۱۰ مهرماه با صعود به ارتفاعات قله پر‌سفید واقع در گردنه لای‌رز، با هدف حفظ تنوع زیستی، جلوگیری از فرسایش خاک و تکثیر این گونه گیاهی کمیاب، بذر لاله واژگون را در مناطق مستعد کوهستانی کاشتند.

حسین پوزشی مسئول باشگاه کوهنوردی پر‌سفید نی‌ریز، با تأکید بر لزوم نهادینه‌شدن فرهنگ حفاظت از طبیعت اظهار داشت: «کوه‌ها و عرصه‌های طبیعی امانت نسل‌های آینده‌اند. متأسفانه بوته‌کنی، چرای بی‌رویه و تخریب زیستگاه‌ها، حیات گونه‌های بومی منطقه به‌ویژه لاله‌های واژگون را با خطر مواجه کرده است.»

وی هدف از این پویش را افزون بر احیاء پوشش گیاهی، ترویج فرهنگ مسئولیت‌پذیری در میان کوهنوردان و طبیعت‌دوستان دانست و افزود: «تلاش ما در مجموعه پر‌سفید بر این است که صعود‌ها تنها یک فعالیت ورزشی صرف نباشد؛ بلکه به فرصتی برای ترمیم زخم‌های طبیعت تبدیل شود. امیدواریم این حرکت الگویی برای سایر گروه‌های کوهنوردی و گردشگران باشد تا به‌جای چیدن گل‌ها، در حفظ و تکثیر آنها سهیم شوند.»

پوزشی با اشاره به این که بذرکاری اصولی و به‌موقع در فصل پاییز شانس ماندگاری و جوانه‌زنی این گل‌ها در بهار آینده را دوچندان می‌کند، از عموم شهروندان و کوهنوردان خواست در فصل گل‌دهی از ریشه‌کنی و چیدن این گیاهان زینتی و باارزش اکولوژیکی خودداری کنند تا دامنه‌های قله پر‌سفید و کوه‌های منطقه بار دیگر جلوه‌ای باطراوت پیدا کنند.

نظر شما
captcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها