تعداد بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۲۶۲۴۷
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۲۰:۱۹ - 2026 28 May

برداشت گل‌محمدی از کوهپایه‌های مشکان

برداشت گل‌محمدی از کوهپایه‌های مشکان دلالان و نبود صنایع تبدیلی، گلوی قطب تولید را می‌فشارد
نویسنده : سمیه نظری

📸 عکس‌ها از: محمدرضا هدایتی

رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش مشکان از آغاز عملیات برداشت گل‌محمدی از مزارع این منطقه خبر داد و پیش‌بینی کرد که امسال بیش از ۴۹ تن محصول به صورت غنچه و گلبرگ برداشت شود که این میزان تولید، با سال گذشته برابر است.

علی قرایی در گفت‌و‌گو با نی‌ریزان فارس، با بیان این که در حال حاضر ۴۱ هکتار از اراضی شهر مشکان زیر کشت گل‌محمدی قرار دارد، اظهار داشت: «برداشت گل‌محمدی در این منطقه از ۲۰ اردیبهشت‌ماه آغاز شده و تا ۲۰ خردادماه ادامه دارد. میانگین برداشت محصول در هر هکتار بین ۱ تا ۱.۵ تن (به‌طور میانگین ۱.۲ تن معادل ۱۲۰۰ کیلوگرم) است.»

وی با اشاره به بازه زمانی بسیار کوتاه برداشت این محصول گفت: «دوام گل‌محمدی پس از شکفتن حداکثر یک روز است و پس از آن، رنگ صورتی گلبرگ‌ها به سفیدی گراییده و اسانس آن از بین می‌رود. به همین دلیل، با توجه به عمر کوتاه گل‌ها، برداشت محصول در این ۴۱ هکتار نیازمند به‌کارگیری روزانه حداقل ۸۲۰ کارگر فصلی است که نشان می‌دهد توسعه کشت این گیاه دارویی، پتانسیل بالایی در اشتغال‌زایی منطقه دارد و نیازمند حمایت و توجه بیشتر سازمان‌های متولی است.»

رئیس مرکز جهاد کشاورزی مشکان، این محصول را به دلیل تحمل بالا در برابر کم‌آبی، باردهی سریع و آسانی در کاشت و نگهداری، یکی از مناسب‌ترین گونه‌های گیاهی برای این منطقه دانست و افزود: «هرچند کشت گل‌محمدی از قدیم در مزارع و خانه‌های مشکان رواج داشته، اما حدود ۱۵ سال است که به عنوان یک حرفه و منبع درآمد پایدار به آن نگاه می‌شود. با این حال، در حال حاضر قیمت پایه هر کیلوگرم گل‌محمدی برای خریدار عمده یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده که متأسفانه به دلیل نفوذ واسطه‌ها و دلالان به بازار، این محصول نه ثبات قیمت دارد و نه وجوه حاصل از فروش آن به موقع به دست کشاورزان می‌رسد.»

قرایی با تأکید بر لزوم رفع موانع پیش‌روی کشاورزان تصریح کرد: «با توجه به کیفیت ممتاز گل‌های تولیدی در مشکان، ضروری است برای فرآوری محصول و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت اقتصادی آن، تعاونی‌های محلی تشکیل یا کارگاه‌های صنعتی و خانگی گلاب‌گیری راه‌اندازی شود. در حال حاضر کمبود نیروی کارگری در فصل برداشت، خام‌فروشی و نوسانات شدید قیمت، از مهمترین مشکلات فعالان این حوزه به شمار می‌رود که همت مسئولان را برای ساماندهی می‌طلبد.»

نظر شما
captcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها