تعداد بازدید: ۱۷۱۶
کد خبر: ۲۴۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۴ - 2017 05 June
سرمقاله
امین رجبی سردبیر

در مسائل روزمره، وقتی تکلیف آدم مشخص است که از این راه برود یا آن راه، بالاخره یکی را انتخاب می‌کند و جلو می‌رود. ولی وقتی همه‌چیز در هاله‌ای از ابهام باشد و مسیرها وهم‌آلود، سردرگم می‌شود که بالاخره کدام راه بهتر است!


در کشور ما از این دست مسائل کم نیست. از مسائل کلان ملی گرفته تا جزئیات روزمره زندگی.


چند سال پیش که تازه واتساپ در حال فراگیر شدن بود، تصمیم گرفتیم برای نی‌ریزان فارس یک راه ارتباطی از طریق واتساپ راه‌اندازی کنیم تا مردم بتوانند پیام‌ها، تصاویر و فیلم‌های خود را راحت‌تر به هفته‌نامه ارسال کنند. همان زمان در سطح کشور، بحث این که واتساپ خوب است یا بد؟ باید فیلتر شود یا نه؟ و بالاخره این که مجاز است یا غیرمجاز؟ بالا بود. ما نمی‌دانستیم چه کنیم! آیا راه‌اندازی واتساپ برای یک نشریه مجوزدار مجاز بود؟ و آیا بعداً تبعاتی برای نشریه در پی نداشت؟!


بالاخره با ادارات مربوطه در نی‌ریز تماس گرفتیم و جواب روشنی نگرفتیم و کارمان در استان هم به جایی نرسید و تکلیف معلوم نشد! در ادامه به چند روزنامه معتبر در تهران تلفن کردیم و جالب این که آنها هم مثل ما سردرگم بودند و جرأت! راه‌اندازی واتساپ را نداشتند. آخر سر با وزارت ارشاد تماس گرفتیم و بعد از این که چند بار از این مسئول به آن مسئول و از پایین با بالا پاسکاری شدیم، یکی از مسئولان وزارتخانه دلسوزانه گفت: «والله نمی‌دانم»!!


این حکایت در خیلی امور دیگر هم جریان دارد و سردرگمی و بلاتکلیفی آن تمام‌نشدنی است.


در همین جریان هسته‌ای و برجام، هنوز برای برخی مردم معلوم نشده که دکتر محمدجواد ظریف و تیمش، قهرمان ملی هستند یا خائن به وطن! و شاید خود آنها هم از این بلاتکلیفی بیرون نیامده‌اند که باید سرشان را بالا بگیرند یا پایین بیاندازند!!


و یا در موضوع ممنوع‌التصویری آقای ... [رئیس دولت اصلاحات] که در بین مسئولین رده‌بالای کشور بحث است. یکی می‌گوید ایشان ممنوع‌التصویر است و دیگری آن را رد می‌کند. یکی می‌گوید مصوبه شورای امنیت ملی است و دیگری می‌گوید نیست. در این بین برخی مطبوعات به راحتی نام و تصویر او را چاپ می‌کنند (مانند روزنامه اطلاعات) و بقیه در سه‌در‌چهاریِ «چه کنیم» مانده‌اند.


یکی دیگر هم بحث موسیقی است. انگار خودِ مسئولین نظام هم نمی‌دانند که بالاخره موسیقی خوب است یا بد! در پایتخت کشور که بزرگان نظام جمع‌اند، همه نوع موسیقی و کنسرتی اجرا می‌شود؛ ولی در استان خراسان، اجرای کنسرت منع است؛ و در میانه‌ی همین دعواها حتی وزیر مجبور به استعفا می‌شود!!


در دیگر جاهای کشور هم وضع به همین منوال است و وزارت ارشاد مجوز کنسرت می‌دهد، ولی عده‌‌ای می‌آیند و جلو آن را می‌گیرند. و در این میانه، بر عوام‌الناس معلوم نمی‌شود که بالاخره موسیقی حلال است یا حرام! شاید بد نباشد راه سومی برای آن در نظر بگیرند و نام آن را بگذارند «حلام»!


در شماره‌ بعدی این موضوع را پی می‌گیرم.


نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها