۳۰ درصد از محصولات کشاورزی ایران هدر میرود

مسعود بختیاری در کنفرانس ملی توسعه پایدار در کشاورزی، علوم دامی و صنایع غذایی، با اشاره به ضعف نظام برنامهریزی تولید کشور گفت: «برای مثال، نابودی پیاز در جنوب کرمان پس از مازاد تولید آن رخ داد؛ در حالی که مدتی قبل کمبود آن در سطح ملی مطرح بود.»
وی افزود: «این بیبرنامگی ضرورت تصمیمگیری علمی و دقیق سازمانهای حاکمیتی در حوزه الگوی کشت و مدیریت تولید را نشان میدهد.»
بختیاری همچنین با انتقاد از نظام آموزشی فعلی کشور تأکید کرد: «آموزش نظری صرف، پاسخگوی بحران امنیت غذایی نیست و فاصله عمیق دانشگاه و صنعت و نبود مهارتمحوری همچنان پابرجاست.»
او نقش صنایع غذایی در تأمین امنیت غذایی پایدار را مهم دانست و گفت: «صنایع غذایی علاوه بر کاهش ضایعات و افزایش ماندگاری محصولات، در تأمین غذای سالم برای همه اقشار نقش اساسی دارد.»
وی با اشاره به وجود نگاههای ضد صنعت در برخی بخشهای دانشگاهی و تأثیر تفکرات چپگرایانه افزود: «برای رفع بحران امنیت غذایی، تعامل واقعی و علمی دانشگاه، صنعت و نهادهای تصمیمگیر باید تقویت شود و صرفاً شعاری باقی نماند.»