تعداد بازدید: ۵۷
کد خبر: ۲۳۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۳ - 2025 03 July

۳۰ درصد از محصولات کشاورزی ایران هدر می‌رود

ایرنا - رئیس انجمن صنایع غذایی اصفهان اعلام کرد: بیش از ۳۰ درصد محصولات کشاورزی ایران به هدر می‌رود؛ در حالی‌که توسعه صنایع تبدیلی می‌تواند این اتلاف را به‌ویژه در شرایط کمبود آب و خاک، کاهش دهد.

مسعود بختیاری در کنفرانس ملی توسعه پایدار در کشاورزی، علوم دامی و صنایع غذایی، با اشاره به ضعف نظام برنامه‌ریزی تولید کشور گفت: «برای مثال، نابودی پیاز در جنوب کرمان پس از مازاد تولید آن رخ داد؛ در حالی که مدتی قبل کمبود آن در سطح ملی مطرح بود.» 

وی افزود: «این بی‌برنامگی ضرورت تصمیم‌گیری علمی و دقیق سازمانهای حاکمیتی در حوزه الگوی کشت و مدیریت تولید را نشان می‌دهد.»

بختیاری همچنین با انتقاد از نظام آموزشی فعلی کشور تأکید کرد: «آموزش نظری صرف، پاسخگوی بحران امنیت غذایی نیست و فاصله عمیق دانشگاه و صنعت و نبود مهارت‌محوری همچنان پابرجاست.» 

او نقش صنایع غذایی در تأمین امنیت غذایی پایدار را مهم دانست و گفت: «صنایع غذایی علاوه بر کاهش ضایعات و افزایش ماندگاری محصولات، در تأمین غذای سالم برای همه اقشار نقش اساسی دارد.»

وی با اشاره به وجود نگاه‌های ضد صنعت در برخی بخش‌های دانشگاهی و تأثیر تفکرات چپ‌گرایانه افزود: «برای رفع بحران امنیت غذایی، تعامل واقعی و علمی دانشگاه، صنعت و نهادهای تصمیم‌گیر باید تقویت شود و صرفاً شعاری باقی نماند.»

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها