ترشی بادمجان کبابی
مواد لازم:
۱.۵ کیلو بادمجان
۱ بوته سیر
۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم سبزی معطر
شامل: گیشنیز، ترخون، مرزه، نعنا
۱ قاشق غذاخوری زردچوبه
۱ قاشق غذاخوری نمک
۵ تا ۶ عدد فلفل سبز تند
پودرتخم گشنیز و پودر گلپر بسته به ذائقه
مقداری سیاه دانه
۲ لیوان سرکه
۱ لیوان آب تمبر یا آبغوره
مراحل تهیه:
بادمجانها را بعد از شستن روی شعله پخش کن و با شعله کم میگذاریم تا کاملاً کبابی و مغزپخت شوند. وقتی بادمجانها مغز پخت شد پوست آنها را جدا میکنیم. برای گرفتن پوست بادمجان کبابی میتوانید آنها را زیر شیر آب سرد بگیرید تا راحت پوست آن جدا شود. البته به شرطی که بادمجان شکاف نداشته باشد.
حالا در یک قابلمه بزرگ بادمجانها، سیرها، فلفل، سبزی، چاشنی و ادویهها را خوب مخلوط میکنیم.
برای این ترشی بهتراست از سبزیجات تازه استفاده شود، اما میتوان سبزیجات خشک معطر را نیز به کار برد. برای مخلوط کردن این مواد میتوان بادمجانها را با کارد آشپزخانه ساتوری کرد. سیرها را هم میشود با کارد ساتوری کرد. بانوان شمالی این مواد را با گوشت کوب له میکنند. سپس سرکه و آبغوره یا آب تمبر را کمکم اضافه میکنیم به میزانی که نه خیلی آبکی و نه سفت باشد. این ترشی تقریباً باید شبیه ترشی لیته باشد.
روز بعد به ترشی سر بزنید. اگر سرکه نداشت اضافه کنید.
این ترشی خوشمزه در همین لحظه آماده مصرف است ولی اگر یک هفته بماند، جا افتادهتر و خوشمزهتر میشود.
اگر آبغوره یا آب تمبر استفاده کردید بهتر است در یخچال نگهداری کنید.