تولید شیرینی در شرایط فاجعهبار بهداشتی

در اقدامی مشترک توسط پلیس نظارت بر اماکن عمومی و سازمانهای نظارتی، یک کارگاه زیرزمینی و غیرمجاز تولید شیرینی در کوچه پسکوچههای جنوب شیراز کشف و پلمب شد؛ کارگاهی که شرایط بهداشتی آن به بیان شاهدان، «صفر و زیر صفر» توصیف شد.
بررسی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما از محل این کارگاه حاکی است سینیها و ظرفهایی که برای تهیه شیرینی به کار میرفتند، مملو از سوسک و مواد غذایی فاسد بودند؛ حتی سرویس بهداشتی همین واحد نیز به دلیل وضعیت نامطلوب و بوی نامطبوع آن اعتراض حاضران را برانگیخت.
در این کارگاه، انواع شیرینی توسط اتباع خارجی بدون کارت بهداشت و با مواد مصرف گذشته و افزودنیهای غیراستاندارد تولید میشد. گزارشها نشان میدهد در فرآیند تولید، از رنگهای غیرمجاز خوراکی به میزان بالا استفاده شده که به گفته کارشناسان سلامت، میتواند منجر به بیشفعالی و حتی سرطان در مصرفکنندگان شود.
طبق اعترافات صریح مالک کارگاه، محصولات این واحد روزانه پس از بستهبندی به قنادیهای سطح شهر شیراز و همچنین سایر شهرستانها ارسال میشد. اما خبرنگار در مواجهه مستقیم با این فرد پرسید: «واقعاً حاضرید از این شیرینی به خانوادهتان بدهید؟» که پاسخ با سکوت و معذرتخواهی همراه بود و او از پاسخ روشن به پرسش درباره اهمیت سلامت مردم خودداری کرد.
در جریان بازرسیها مشخص شد این کارگاه پیشتر نیز یک بار پلمپ شده، اما فعالیت غیرقانونی خود را از سر گرفته بود. مرجع قضایی درباره برخورد با این واحد متخلف اعلام کرد: «علاوه بر پلمپ، این گونه تخلفات مشمول جزای نقدی و ضبط کالا توسط شعبه تعزیرات حکومتی و بسته به مورد، بین سه ماه تا ده سال حبس برای متهمین میشود.»
نوشتنی است شهروندان در صورت مشاهده چنین کارگاههای زیرزمینی و غیرمجاز میتوانند علاوه بر تماس با پلیس ۱۱۰، موارد را به سامانه ۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی استان فارس اطلاع دهند تا از سلامت محصولات غذایی اطمینان بیشتری حاصل شود.