برای تغییرات بزرگ در زندگی، انجام کارهای بزرگ لازم نیست. بلکه تغییرات کوچک در عادتهای روزانه میتواند بزرگترین تحولات را در زندگی ما رقم بزند. با چند کار کوچک، ساده و کمهزینه، میتوانیم سطح انرژی، تمرکز، سلامتی و رضایت از زندگی خود را به طرز چشمگیری افزایش دهیم. برای تغییر کردن، به رژیمهای غذایی سخت، برنامههای ورزشی طاقتفرسا، یا تصمیمات شغلی پرمخاطره نیاز نداریم. بلکه با انجام تغییر در عادتهای کوچک و روزمره است که میتوانیم به تحولات بزرگ شخصی برسیم.
اینها نتیجهی تجربهی شخصی و عملی نویسنده هندی، Madhav Bahl، کارآفرین موفق، طراح وب، و مدرس بهبود سبک زندگیاند.
این مدرس سرشناس، این عادات را به مدت ۲۰ روز در زندگی خود امتحان کرده و نتایج شگفتانگیزش را با شاگردان خود در میان گذاشته.
۱- تنفس اقیانوسی
تنفس اقیانوسی یا «اوجایی پرانایاما» به تنفس روحی نیز معروف است. تنفس اوجایی از گروه تنفسهای صدا دار است. در این تنفس، جریان هوا را در درون فضای دهان و گلو به لطافت حس میکنیم. حس و صدایی شبیه شنیدن امواج اقیانوس از درون یک گوش ماهی بزرگ.
بنشینید، چشمان خود را به مدت ۲ دقیقه ببندید و سعی کنید تنفس اقیانوسی (یا اوجایی پرانایاما) انجام دهید. این کار را چندین بار در روز انجام دهید. اگر نمیخواهید وقت خود را برای یادگیری نحوه تنفس اقیانوسی صرف کنید، میتوانید به جای آن فقط تنفس عمیق انجام دهید. این تنفس ریهها و قلب را قویتر و ذهن را آرامتر میکند. این نوع تنفس به رفع آلرژی فصلی کمک میکند و تمرکز را بهبود میبخشد.
۲. روز خود را با قدردانی شروع کنید
فعالیت: هر روز صبح، لحظهای را به ابراز قدردانی از سه چیز در زندگی خود اختصاص دهید.
به داشتههایتان، بدنتان، سلامتیتان و به خیلی از چیزها. چیزهایی که آنقدر بدیهیاند که هیچگاه برای داشتنشان شکرگذار نبودهایم.
۳. نوشیدن یکی دو لیوان آب بعد از بیدار شدن
هر روز صبح، ۱ یا ۲ لیوان آب گرم بنوشید.
آبرسانی به بدن در اول صبح میتواند سطح انرژی شما را افزایش دهد و سموم را از بدن شما دفع کند. برخی از مطالعات همچنین بیان میکنند که نوشیدن آب در صبح با معده خالی میتواند متابولیسم شما را افزایش دهد.
Madhav Bahl میگوید بعد از ده روز نوشیدن آب ولرم ناشتا، متوجه شدم که پوست صورتم بهبود یافته و دیگر خبری از آکنه و جوش نیست.
از اضافه وزنم کاسته شد و عادت نوشیدن قهوه ناشتا به تدریج کم رنگ شد.
۴. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه مطالعه کنید
تمام عوامل حواس پرتی دیجیتالی (رسانههای اجتماعی، ایمیل و غیره) را ببندید و بروید سراغ یک کتاب؛ هر کتابی را که دوست دارید مطالعه کنید!
۳۰ تا ۴۵ دقیقه در ۱ روز زیاد به نظر نمیرسد، اما در یک هفته ۳ تا ۴.۵ ساعت و در ۶ ماه بیش از ۱۰۰ ساعت میشود.
۱۰۰ ساعت برای بهبود مهارتها واقعاً قابل توجه است!
۵. ۴ تا ۵ روز در هفته ورزش کنید
هر روز حداقل به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید (حداقل ۴ روز در هفته). میتواند به سادگی کشش یا پیادهروی باشد.
با ورزش احساس میکنید فعالتر و پرانرژیتر هستید. برخی کارشناسان حتی ورزش را در صورت داشتن یک زندگی پر استرس بهتر از درمانهای دیگر میدانند.
۶. روز خود را از قبل برنامهریزی کنید
چند دقیقه در هر شب را صرف برنامهریزی وظایف و اولویتهای خود برای روز بعد کنید.
برنامهریزی باعث افزایش بهرهوری کلی فرد میشود.
۷. مهربان باشید
کارهای کوچکی برای اطرافیان انجام دهید که حاکی از مهربانی شما است. همدلی کنید. به حرفهای کسی گوش دهید. یا چیزی را به کسی یاد دهید. کمک کنید و از آن لذت ببرید.
مهربانی باعث ایجاد مثبت گرایی و ایجاد ارتباطات معنادار میشود.
۸. مراقب خودتان باشید.حواستان به بدنتان باشد
در طول روز از وضعیت بدنی خود آگاه باشید. سعی کنید صاف بنشینید و بایستید.
وضعیت بدنی خوب میتواند اعتماد به نفس را تقویت کند، درد کمر را کاهش دهد و البته میتواند زبان بدن شما را بهبود بخشد.
مراقب چیزی که میخورید باشید. مصرف فیبر و سبزیجات و میوهجات را عادت روزانهتان کنید. از نوشیدن آب غافل نشوید. مراقب زمانی که از گوشی استفاده میکنید باشید.
۹. خوب و به اندازه کافی بخوابید
یک برنامه خواب ثابت ایجاد کنید، در یک اتاق تاریک بخوابید و یک روال آرامش بخش قبل از خواب ایجاد کنید.
خواب خوب = رفع خستگی = انرژی بیشتر
ساعت خواب منظمی داشته باشید. مصرف کافئین و نیکوتین را محدود کنید. از تختخواب فقط برای خوابیدن استفاده کنید. مصرف الکل را حذف کنید. از وسایل الکترونیکی استفاده نکنید. فضای اتاق خواب را آماده کنید. اگر خواب روزانه باعث اختلال خواب شب میشود، در طول روز نخوابید.
۱۰- با دوستان، عزیزان و افراد خانواده در ارتباط باشید
ارتباط با دوستان، عزیزان و خانواده، فراتر از یک خوش و بش ساده است. این ارتباطات، شریانهای حیاتی یک زندگی غنی و متحولکننده هستند. در دنیای پرشتاب امروز، یافتن زمانی برای برقراری ارتباط معنادار با کسانی که برایمان اهمیت دارند، میتواند تأثیر شگرفی بر سلامت روان، احساس خوشبختی و در نهایت، تحول زندگیمان داشته باشد.
فواید ارتباط مؤثر: کاهش استرس، افزایش احساس خوشبختی، تقویت سیستم ایمنی، افزایش طول عمر، بهبود سلامت روان، ایجاد حس تعلق، تقویت اعتماد به نفس، رشد شخصی.
عصر ایران؛ سواد زندگی