تعداد بازدید: ۵۴
کد خبر: ۲۳۲۰۱
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۴ - 2025 16 May
بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت از تسریع در روند توزیع و واگذاری ثروتش خبر داد و هوش مصنوعی را به عنوان ابزار و راه‌حلی انقلابی برای بهبود سلامت عمومی و نجات جان انسان‌ها در سراسر جهان ستود.
نویسنده : یورونیوز فارسی


بنیاد گیتس بدین ترتیب طبق یک جدول زمانی تازه قرار است طی ۲۰ سال آینده بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار هزینه کند و در سال ۲۰۴۵ به فعالیت خود پایان خواهد داد.

این در حالیست که سازمان تأسیس شده توسط بیل گیتس در ابتدا به موجب طرحی اولیه بنا بود دست کم۲۰ سال پس از مرگ وی تعطیل شود.

طرح جدید مایکروسافت در حالی رسانه‌ای شده است که بیل گیتس همزمان با برنامه‌های بشردوستانه خود، انتقادات تندی را متوجه ایلان ماسک، دیگر میلیاردر حوزه فناوری کرده است.

بیل گیتس در اظهارنظری که به نظر می‌رسد کنایه‌ای به سبک زندگی ایلان ماسک باشد، به نیویورک تایمز گفت که مدیرعامل تسلا کاهش‌های شدیدی را بر بودجه آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده اعمال کرده است. گیتس (به طعنه) دلیل این اقدام ماسک را اینطور بیان کرد که او «آن آخر هفته به یک مهمانی نرفته بود.

گیتس که با ۱۱۲.۶ میلیارد دلار دارایی در رتبه سیزدهم فهرست لحظه‌ای فوربس قرار دارد، نموداری منتشر کرد که نشان می‌دهد ارزش خالص دارایی او طی ۲۰ سال آینده ۹۹ درصد کاهش خواهد یافت. او در یادداشتی نوشت: «مردم پس از مرگم حرف‌های زیادی درباره من خواهند زد، اما مصمم هستم که جمله «او ثروتمند مُرد» یکی از آنها نباشد.»

بنیاد بیل و ملیندا گیتس در سال ۲۰۰۰، همزمان با کناره‌گیری بیل گیتس از سمت مدیرعاملی مایکروسافت تأسیس شد. ملیندا فرنچ گیتس سال ۲۰۲۴، سه سال پس از طلاق این زوج، بنیاد را ترک کرد.

این بنیاد که اواخر سال ۲۰۲۳ بیش از ۷۱ میلیارد دلار دارایی داشت، نقش کلیدی در تحول سلامت جهانی ایفا کرده است. بنیاد بیل‌گیتس در همین راستا از زمان آغاز فعالیتش، ۵۳.۸ میلیارد دلار صرف پروژه‌های بهداشت عمومی، آموزش و توسعه کرده است

این بنیاد علاوه بر دفاتری در ایالات متحده، اروپا، چین، هند و خاورمیانه، پنج دفتر در سراسر آفریقا دارد و نقش مهمی در مبارزه با فلج اطفال و توسعه واکسن روتاویروس داشته که مرگ‌ومیر ناشی از اسهال را تا ۷۵ درصد کاهش داده است.

بنیانگذار مایکروسافت اعلام کرد که مستقل از بنیاد گیتس، قصد دارد به تأمین مالی طرح‌هایی با هدف گسترش دسترسی به انرژی مقرون‌به‌صرفه و انجام تحقیقات پیشگامانه در مورد بیماری آلزایمر ادامه دهد.

او در یادداشتی تأکید کرد که برخلاف بنیاد‌های سنتی مانند بنیاد اندرو کارنگی، قصد ندارد یک بنیاد «ابدی» با «میراثی عجیب» به جا بگذارد، بلکه ترجیح می‌دهد میلیارد‌ها دلار دیگر را برای بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور به میدان بیاورد.

گیتس در گفتگو با نیویورک تایمز درباره هوش مصنوعی گفت: «ابزار‌ها واقعاً فوق‌العاده‌اند. تمام هوشمندی در آینده در هوش مصنوعی خواهد بود و هر کسی می‌تواند پزشکی شخصی داشته باشد که حتی از پزشک اختصاصی در کشور‌های ثروتمند هم بهتر است.»

با وجود نقش مهم بنیاد‌های خصوصی، گیتس نقش دولت‌ها را حیاتی دانست و از کاهش شدید بودجه‌های کمکی آمریکا، بریتانیا، فرانسه و دیگر کشور‌ها انتقاد کرد. او نوشت: «مشخص نیست که ثروتمندترین کشور‌های جهان همچنان از فقیرترین جمعیت‌ها حمایت خواهند کرد، اما یک چیز قطعی است: بنیاد گیتس در تمام اقدامات خود از تلاش‌ها برای خارج کردن مردم و کشور‌ها از فقر حمایت خواهد کرد.»

گیتس در گفتگو با فایننشال تایمز، کاهش بودجه آژانس توسعه جهانی ایالات متحده توسط ماسک را «حیرت‌آور» خواند و به لغزش او درباره اشتباه گرفتن غزه موزامبیک با غزه خاورمیانه طعنه زد و گفت: «تصویر ثروتمندترین مرد جهان که فقیرترین کودکان جهان را می‌کشد، زیبا نیست.»

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها