
رئیس شبکه بهداشت و درمان نیریز از شناسایی ۲ مورد قطعی ابتلا به سرخک در این شهرستان خبر داد.
به گفته دکتر فرزین بابایی، در این شهرستان ۲ مورد مثبت قطعی ابتلا به سرخک شناسایی شده است؛ یک کودک ۵ ساله و یک کودک ۲ ساله. همچنین، ۱۷ مورد مشکوک دیگر در شهرستان گزارش شده بود که پس از تستهای انجامشده، نتیجه آنها منفی اعلام شده است.
وی افزود: به محض شناسایی اولین مورد مثبت ابتلا، اقدامات واکسیناسیون برای کادر درمان و اطرافیان بیماران به سرعت انجام شده و از اول اردیبهشتماه تاکنون هیچ مورد مثبت جدیدی در شهرستان گزارش نشده است.
بر پایه گزارش دکتر بابایی، پوشش واکسیناسیون MMR در شهرستان نیریز بسیار مطلوب بوده و واکسیناسیون در سنین ۱۲ ماهگی و ۱۸ ماهگی، به میزان بالای ۹۷ درصد اجرا شده است. وی تأکید کرد که شبکه بهداشت همچنان در حال پیگیری موارد مشکوک و شناسایی افراد در معرض خطر است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز اعلام کرد که از مجموع ۱۴۷ مورد مشکوک در فارس، ابتلای ۲۰ نفر قطعی شده است و تمامی بیماران تحت درمان قرار دارند. اقدامات مراقبتی، پایش فعال و واکسیناسیون هدفمند از جمله تدابیر انجامشده برای جلوگیری از گسترش بیماری بوده است و در حال حاضر جای نگرانی برای مردم وجود ندارد.
دکتر اورنگ ایلامی همچنین اهمیت واکسیناسیون کودکان را در پیشگیری از بیماری بهطور ویژه برجسته کرد و گفت: پوشش کامل واکسنهای سهگانه MMR (سرخک، سرخجه و اوریون) نقش اساسی در قطع زنجیره انتقال این بیماری دارد. خانوادهها باید در تکمیل واکسنهای فرزندان خود دقت کافی داشته باشند و در صورت مشاهده علائمی مانند تب، بثورات پوستی یا مشکلات تنفسی، فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنند.
با توجه به ماهیت واگیردار بیماری سرخک، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز و رئیس شبکه بهداشت نیریز بر لزوم مراقبت و پایش دقیق موارد مشکوک تأکید کردند. واکسیناسیون تکمیلی در مناطق کمپوشش و ایزوله کردن بیماران از جمله اقدامات مهمی است که همچنان دنبال میشود تا از گسترش احتمالی بیماری جلوگیری شود.