تعداد بازدید: ۱۳۷
کد خبر: ۲۳۱۷۱
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۴۹ - 2025 10 May
معاون جهاد کشاورزی: تأمین نان شهروندان اولویت است
خبرنگار: سمیه نظری

معاون جهاد کشاورزی نی‌ریز با تأکید بر لزوم خدمات‌رسانی مستمر نانوایان گفت: «تمامی نانوایی‌های شهرستان در ایام مختلف و در زمان‌های مشخص فعالیت داشته و نان مورد نیاز مردم را تولید می‌کنند. هرگونه تعطیلی بدون هماهنگی با کارگروه آرد و نان تخلف محسوب شده و با آن برخورد قانونی و جدی خواهد شد.»

خدمات‌دهی در ایام تعطیل و مدیریت کمبود

محمدحسن عنایت‌الهی در مورد مواجه شدن مردم و مسافران نوروزی با کمبود نان در تعطیلات خاص مثل نوروز و عید فطر و... گفت: «با پیگیری‌های به موقع و کنترل‌های انجام‌شده، کمبودی در این زمینه رخ نداد و نانوایی‌ها حتی در تعطیلات نیز به‌صورت شیفتی فعال بودند.»

کنترل و نظارت بر عرضه نان

عنایت‌الهی خاطرنشان کرد: «با برنامه‌ریزی کارگروه پایش گندم، آرد و نان شهرستان، هرگونه کمبود به سرعت جبران شده و سامانه «نانینو» (سامانه نظارت بر عرضه هوشمند نان) به‌طور دقیق و پیوسته فرآیند ثبت‌نام، خرید، تأمین، و توزیع آرد و پخت نان را در تمامی نانوایی‌ها رصد می‌کند. این سامانه در صورت وقوع کمترین تخلف یا سهل‌انگاری، به صورت خودکار سهمیه آرد ماه بعد نانوایی متخلف را کاهش می‌دهد و در مقابل، عملکرد مثبت منجر به افزایش سهمیه می‌شود. همچنین، در صورت مشاهده تخلف و نارضایتی مردم، واحد‌های خبازی با برخورد جدی دستگاه‌های ذیربط مواجه خواهند شد.»

سه شیفت فعالیت و دسترسی آسان به نان تازه

معاون جهاد کشاورزی تأمین نان در ساعات طولانی و دسترسی آسان مردم به نان تازه را مهم دانست و تصریح کرد: «نانوایی‌ها در سه شیفت صبح، ظهر و شب فعال هستند و مشتریان با توجه به ذائقه خود می‌توانند خرید کنند. معمولاً نان‌های حجیم مثل سنگک در صبح زود مشتری بیشتری دارند و نان‌های تافتون و بربری در زمان‌های دیگر روز طرفداران بیشتری دارند. اضافه شدن شیفت پخت در شب پیشنهاد خوبی است که در کارگروه آرد و نان مطرح شده و در دستور کار قرار دارد.»

توزیع آرد و برخورد با فروش خارج از شبکه

محمدحسن عنایت‌الهی درباره نحوه توزیع آرد در نانوایی‌ها نیز گفت: «توزیع آرد به صورت کاملاً فنی و کارشناسانه و به میزان لازم انجام می‌شود و هیچ نانوایی اجازه فروش آرد به‌صورت آزاد یا عرضه نان به فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌ها را ندارد؛ چراکه این امر از نظر بهداشتی مشکل‌ساز بوده و موجب دریافت هزینه‌های اضافی مثل بسته‌بندی می‌شود که نه قیمت مصوب دارند و نه مجوزی برای فروش. این اقدام به‌عنوان عرضه خارج از شبکه تلقی شده و با متخلفان به صورت قانونی برخورد خواهد شد. خبازان باید نان مورد نیاز مشتریان را در محل نانوایی تأمین کنند تا هیچ کس از بابت نان با مشکلی مواجه نشود. هرچند در حال حاضر نان‌های محلی با مجوز تولید و بسته‌بندی از وزارت بهداشت در سطح فروشگاه‌ها عرضه می‌شوند.»

عنایت‌الهی با تقدیر از خبازانی که وظایف خود را به‌درستی انجام می‌دهند، گفت: «مردم می‌توانند هرگونه تخلف صنفی احتمالی واحد‌های خبازی را به واحد بازرسی اتاق اصناف گزارش دهند و در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی، آن را به شبکه بهداشت و درمان شهرستان اطلاع دهند.»

نقش اتحادیه نانوایان و همکاری نانوایان آزادپز

مجتبی پورپاریزی رئیس اتحادیه صنف نانوایی‌ها نیز ضمن مقایسه نان با بنزین در روز‌های تعطیل، اشاره کرد: «همان‌طور که کمبود بنزین مشکل‌آفرین است، نبود نان نیز معضل جدی محسوب می‌شود؛ لذا با تأمین آرد لازم، در ایام تعطیل و کشیک‌های نوروزی پیش‌بینی‌های لازم انجام شد. ۱۸ نانوایی در شهر نی‌ریز در روز ۱۳ فروردین در شیفت صبح (۶ تا ۸) پخت داشتند، ظهر تعطیل بودند و در شیفت شب (۱۷ تا ۲۰) نیز فعال بودند.»

وی افزود: «در کنار نانوایی‌های دارای سهمیه دولتی، بیش از ۵ واحد آزادپز و همچنین مجتمع بزرگ تولید نان در منطقه صنعتی ده‌فاضل، به پخت نان محلی و ارائه خدمات به همشهریان در همه ایام سال به‌ویژه نوروز می‌پردازند.»

پورپاریزی توزیع نان در سوپرمارکت‌ها را مختص نانوایی‌هایی دانست که آرد آنها آزاد است و سهمیه یارانه‌ای ندارند. اما به گفته او انجام این کار هم منوط بر این است که آنها مجوز‌های لازم و قانونی را از شبکه بهداشت دریافت کرده باشند.

وی گفت: «تا به امروز این کار چندنفر متقاضی داشته و پیگیر کار هستند.»

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها