کلهجوش از غذاهای سنتی خوشمزه، مقوی و فوری ایرانی است که در مناطق مختلف کشور آن را به روشهای گوناگون تهیه میکنند و طرفداران زیادی دارد. از جمله: اصفهانی، کرمانی، ترکی و غیره. در این شماره شیوه پخت کلهجوش با بادمجان را میخوانید. این نوع کله جوش از لذیذترین نمونههای کله جوش است و تفاوت آن در داشتن بادمجان است.
مواد لازم: (۴ نفر)
کشک: ۱ پیمانه
مغز گردوی خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد
سیر: ۴ حبه
بادمجان: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۱ عدد
نعناع خشک: ۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل سیاه: به مقدار لازم
شیوه پخت:
ابتدا بادمجانها را پوست گرفته، برش زده و نمک بزنید.
۲۰ دقیقه زمان دهید تا تلخی آن از بین برود.
اگر از کشک محلی استفاده میکنید بهتر است آن را ۲۰ دقیقه بجوشانید.
پیاز را شسته و نگینی خرد کنید. درون یک تابه با روغن داغ شده بریزید تا طلایی رنگ شود.
حالا زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید.
گردوهای ریز شده را به بقیه مواد اضافه کنید.
گردو که کمی تغییر رنگ داد سیر پوره یا رنده شده را به آن اضافه کنید.
نعناع خشک را روی آنها بریزید و ۳۰ ثانیه تفت دهید. دقت داشته باشید زیاد تفت دادن سیر و نعناع باعث تلخی کله جوش میشود.
نصف پیمانه آب را با کشک مخلوط کرده، روی بقیه مواد بریزید و هم بزنید. در قابلمه را ببندید و زمان دهید تا کله جوش به غلظت دلخواه برسد.
بادمجانها را در یک تابه دیگر سرخ کنید.
سپس گوجهها را سرخ کنید.
کله جوش را در یک کاسه سرو کنید. بر روی آن از بادمجان و گوجه بگذارید و همراه با نان خشک میل کنید.
چند نکته:
- اضافه یا حذف سیر سلیقهای است.
- هر نمونه کشک شوری متفاوتی دارد. به همین دلیل قبل از اضافه کردن نمک به کله جوش آن را بچشید و در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.
- نعناع و سیر سریع میسوزند و مزه غذا را تلخ میکنند.
- انرژی کله جوش با توجه به مواد اولیه آن بین ۱۰۵ تا ۲۵۰ کیلوکالری متفاوت است.