
استاندار فارس در سفر به نیریز، کلنگ ساخت تصفیهخانه فاضلاب را به زمین زد.
حسینعلی امیری عصر یکشنبه ۲۱ بهمن به نیریز آمد و با حضور در گلزار شهدا و قرائت فاتحه و ادای احترام به مقام شامخ شهدای والامقام، به محمودآباد رفت و کلنگ پروژه تصفیهخانه فاضلاب نیریز را به زمین زد.
وی در ادامه، با حضور در فرمانداری، پروژههای بخش قطرویه و مشکان را از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح کرد.
در حاشیه مراسم کلنگزنی تصفیهخانه فاضلاب، فرماندار نیریز گفت: «در دهه فجر امسال، ۳۱ پروژه با اعتباری بالغ بر ۴۸۲۹ میلیارد تومان در شهرستان نیریز افتتاح یا کلنگزنی میشود. یکی از این پروژهها، طرح فرآوری مس فاتح صنعت است که توسط دکتر فاطمی در بخش خصوصی قرار است اجرا شود. این پروژه که در مرحله اول اشتغالزایی برای ۵۲۰ نفر را فراهم میکند، بهزودی کلنگزنی خواهد شد. اگرچه مراحل تکمیلی آن هنوز به پایان نرسیده، انتظار میرود که تا نیمه شعبان امسال بهطور رسمی کلنگزنی شود.» یعقوب خسروانی به برخی پروژههای دیگر مهم شهرستان اشاره کرد:
پروژه تصفیهخانه فاضلاب نیریز با اعتبار ۵۶۰ میلیارد تومان.
احداث راههای روستایی برای تسهیل دسترسی روستائیان.
بهسازی مسکن روستایی برای بهبود شرایط زندگی ساکنان مناطق دورافتاده.
خرید ماشینآلات برای شهرداریها جهت تسهیل در ارائه خدمات شهری.
گازرسانی به روستاهای فاقد گاز و افتتاح ساختمان گاز قطرویه.
کلنگزنی پایگاه هلال احمر برای تقویت خدمات امدادی.
آتشنشانی و اصلاح برقرسانی در شهرکهای صنعتی.
آبرسانی روستایی و پروژههای مسکن مددجویی.
در ادامه جلسه، نماینده مجلس اظهار داشت: «این پروژهها پس از سالها انتظار و درخواست مردم، به برکت انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی، وارد مرحله اجرایی شدهاند.»
فرهاد طهماسبی به مشکلاتی که در تخصیص منابع مالی بانک توسعه اسلامی وجود داشت اشاره و تأکید کرد که مشکل تأمین برق این پروژه نیز باید به سرعت برطرف و عملیات اجرایی آن طبق برنامه انجام شود.
وی همچنین به مشکلات خشکسالی و کاهش ۶۰ درصدی بارشها در شهرستانهای نیریز، استهبان و بختگان اشاره کرد.
نماینده مجلس گفت: «منابع آبی که قبلاً به سمت دریاچه بختگان سرازیر بوده، با چند سد بسته شده و این شهرستان محروم از محل منابع آبی پایدار است. سرشاخههایی هم برای تأمین آب رودبال است که به آنجا سرازیر میشود.»
طهماسبی افزود: «فصل گرما به زودی شروع و شهر نیریز با مشکل شدید آب آشامیدنی مواجه میشود که این موضوع ناآرامی و گلایه مردم را در پی دارد. پیشنهاد من این است با بررسی کارشناسان منابع آب و با توجه به این که سطح چاهها هر ساله چندین متر افت میکند، مسئولان جانمایی دو حلقه چاه آب را برای شهر نیریز داشته باشند. چون چند چاه از مدار خارج شده و باید تأمین اعتبار شود تا هرچه سریعتر حفر گردد.»
نماینده مجلس همچنین به مشکلات راه و ترابری اشاره کرد و گفت: «پروژه جاده ارتباطی نیریز به سیرجان که سهم استان کرمان با تأمین از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکتها ساخته شده، در نیریز با سرعت کمی پیش میرود و موجب بروز تصادفات مرگبار در ماههای اخیر شده است. ما در این زمینه از محل تأمین اوراق ۱۰۰ میلیارد تومان برای پیمانکار گرفتهایم که کفایت نمیکند.»
او خواستار دستور استاندار برای تسریع در اتمام پروژه شد. همچنین در زمینه راهآهن و تأمین اعتبارات عمرانی برای آن، طهماسبی بر ضرورت حمایت بیشتر مسئولان تأکید کرد.
نماینده مجلس به مشکل زیرساخت تأمین برق شهرک سنگ و ناحیه صنعتی دهفاضل نیز اشاره کرد.
در ادامه، مدیرعامل آبفای فارس به پروژههای تصفیهخانه فاضلاب در شهرستانهای استان اشاره کرد و گفت: «این پروژه یکی از ۶ پروژه استان فارس است که از اعتبارات بانک توسعه اسلامی بهره گرفته است. هماکنون سرعت رفت و برگشتهای بانک بهتر شده و این پروژه ۹ هزار متر مکعبی و همچنین دیگر شهرستانها، با اعتباری بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان شروع و فعال شده است.»
علی شبانی افزود: «نیریز ۲۳۰ کیلومتر نیازمند شبکه توزیع است. ۱۰۱ کیلومتر شبکه از تعهدات بانک توسعه و ۳۰ کیلومتر از سهم دولت اجرا شده، اما نیازمند ۱۰۰ کیلومتر دیگر است که از اعتبارات دولت باید انجام شود. ۶۳۰ میلیارد تومان هم هزینه شده و قرار است ۱۸ ماهه کار توسط شرکت ساب نیرو تمام شود.
۳۵ هکتار زمین تصفیهخانه است که ۹ هکتار فضای فعلی است و ۱۰۰ لیتر در ثانیه خروجی آب آن خواهد بود. ۲۵۰ نفر نیرو مستقیم درگیر پروژه بوده که ۹۰ درصدشان بومی هستند. همچنین پیشبینی احداث یک نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ کیلوواتی نیز شده است.»
در پایان، استاندار فارس در سخنانی تاریخی و فرهنگی درباره شهرستان نیریز گفت: «نیریز شهرستانی با قدمت طولانی است که تاریخ آن به دوره هخامنشیان بازمیگردد.»
حسینعلی امیری به تاریخ بزرگ این شهرستان و چهرههای برجستهای همچون میرزا احمد نیریزی و میرزا محمد نیریزی اشاره کرد. وی تأکید کرد که نباید از مسیر خود منحرف شویم و باید همواره به اصول تمدنسازی و آیندهنگری توجه داشته باشیم.
امیری افزود: «شهرستان نیریز نیازمند یک دوره تمدنی جدید است. باید برنامهریزیهایی متناسب با تاریخ و هویت مردم این شهرستان انجام شود تا بتوانیم به توسعه متوازن و پایدار دست یابیم.»
او همچنین به مشکلات تورم، تحریمها و ناترازیها که کشور بهویژه در دوره جنگ و تحریمها با آنها مواجه بوده اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: «با وجود این چالشها، کشور همچنان در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارد.»
وی در پایان با اشاره به این که مدیر بی برنامه موفق نخواهد بود، از مسئولان خواست تا برای آینده شهرستان نیریز برنامهریزی کنند و افزود: «مهم نیست چه مدت طول میکشد؛ مهم این است که قدمهایی متناسب با تاریخ و هویت نیریز برداشته شود. حتی اگر ۱۰ درصد پیشرفت داشته باشیم، هر کسی بعداً بیاید، آن را ادامه میدهد.»
استاندار فارس در سخنانی به تمجید از امام جمعه فقید نیریز پرداخت و گفت: «در زمانی که آقای یونسی وزیر اطلاعات بود، کتابهایی منتشر میکرد که بخشی از آن در مورد مرحوم آیتا... سیدمحمد فقیه امام جمعه فقید نیریز است. اسنادش هست که ایشان چه نقشی در انقلاب و منطقه داشته است. نیریز چنین شخصیتها و تاریخی دارد. در سال ۱۳۰۱ که شروع به شناسنامه دادن کردند، اداره ثبت احوال که آن زمان اسمش اداره آمار بود، شناسنامهها را بر پایه شغل افراد میداد؛ نام خانوادگی فقیه هم به دلیل فقاهت اجدادشان بوده است.»
در ادامه، استاندار و مسئولان با حضور در فرمانداری، پروژههای بخش مشکان و قطرویه از جمله افتتاح ساختمان گاز قطرویه، ماشینآلات شهرداری قطرویه و راه بشنه و همچنین راه دربیدو و گاز روستای باقرآباد، ایستگاه آتش نشانی شهرک صنعتی و ... را افتتاح کردند.