
در این گفتگو، محسن رحیمی از وضعیت پیشین جاده، اقدامات ایمنسازی اخیر و راهحلهای در دست اجرا صحبت کرد.
رحیمی در ابتدا به وضعیت پیچ خطرناک واقع در کیلومتر ۲۵ جاده قطرویه - سیرجان اشاره کرد و توضیح داد که در سالهای اخیر شانهسازی و تعریض این مسیر انجام شده است.
وی گفت: «قبل از این اقدامات، پس از پیچ، پرتگاهی وجود داشت که باعث میشد اگر کسی از پیچ خارج شود، خودرواش واژگون شود و خطر تصادفات شدید افزایش یابد. اما اکنون با وجود شانهای مناسب، دیگر خودروها پس از خروج از پیچ میتوانند به راحتی توقف کنند و از تصادفهای شدید جلوگیری شود.»
رحیمی افزود که پس از انجام این تغییرات، حادثه منجر به فوت به علت واژگونی در این پیچ رخ نداده؛ هر چند همچنان تصادفات رخ به رخ به وقوع میپیوندد.
وی همچنین از ادامه اقدامات برای افزایش ایمنی در این جاده خبر داد و گفت که امسال در کیلومتر ۲۵ اقداماتی مانند نصب گل میخ و استوانههای جداکننده انجام شده است: «این تغییرات باعث کاهش تصادفات رخ به رخ در این مناطق شده است و از عید امسال تا کنون، در کیلومتر ۲۵ دیگر تصادف رخ به رخ نیز گزارش نشده است. اگر هم اتفاقاتی رخ داده، در ۱۰ پیچ دیگر این مسیر رخ داده است. هر چند بنا داریم به تدریج پیچهای باقیمانده را هم با گلمیخ و استوانهای، جداسازی آن را انجام دهیم.»
وی در عین حال گفت که عبور کامیونها از روی جداکنندههای استوانهای، باعث کنده شدن آنها میشود و باید مرتب به روز شوند.
رحیمی در ادامه با بیان این که شانهسازی ۱۱ پیچ به طور همزمان انجام شده، گفت: «راه حل اصلی، حذف همه پیچها و احداث راه جایگزین است. اما به دلیل هزینههای بالا و عدم تأمین اعتبار، تاکنون این کار آغاز نشده است.»
نوشتنی است باند دوم جاده قطرویه - سیرجان که مدتها است بدون پیشرفت خاصی باقی مانده، راه حل اصلی کاهش تصادفات این جاده مرگ است. جاده قطرویه - سیرجان حدود ۱۱۵ کیلومتر است که بیشتر آن در حوزه شهرستان نیریز قرار دارد. آن چه در حوزه شهرستان سیرجان است، با کمک گرفتن از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای بزرگ تا حدود زیادی انجام شده؛ اما در حوزه نیریز، مدتی است عملیات ۱۰ کیلومتر اول این مسیر توسط شرکت سیویل تونل کلید خورده است.
هر چند به گفته رئیس اداره راه و شهرسازی نیریز برای همان دو کیلومتر اول بعد از قطرویه، معارضینی در حوزه کشاورزی پیدا شده و کار را متوقف کرده است.