تعداد بازدید: ۲۹۳
کد خبر: ۲۲۱۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰ - 2025 04 January
author
روزنامه نگار: غلامرضا شعبانپور

اخیراً فرماندارانِ تعدادی از شهرستان‌ها منصوب شده‌اند و به طور طبیعی به زودی فرماندار شهرستان نی‌ریز هم منصوب خواهد شد. تاکنون دلسوزان و فعالان سیاسی و اجتماعی نظرات خود را به استانداری منعکس کرده و گزینه‌هایی معرفی کرده‌اند. استانداری اذعان دارد که شهرستان نی‌ریز با توجه به شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که دارد نیازمند مدیری قوی به عنوان نماینده ارشد دولت است. این مسئله مورد قبول می‌باشد. امید است همین شاخص‌ها موجب ارتقاء درجه فرمانداری و تبدیل آن به فرمانداری ویژه گردد. پس از شروع به کار دولت جناب آقای دکتر پزشکیان، در سرمقاله هفته‌نامه شماره ۵۰۳ در ۱۵ مهر سال جاری نوشتم:

آنچه مهم است این که در انتصابات به محور‌های زیر توجه شود:

 - توانمندی و کارآمدی اثبات شده

 - دیدگاه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی همراه با دولت

 - داشتن تجربه کافی در حوزه مدیریت. باید کاملاً به این راهبرد - پس از گذشت ۴۶ سال از انقلاب - پای‌بند بود. زمانِ آزمایش و خطا گذشته است.

 - حذف و رد نان به نرخ روزخور‌ها و سوء استفاده کننده‌های پیرو حزب باد

 - به هیچ وجه نباید ملاک مطیع بودن باشد؛ چه این که در این صورت همه معیار‌های بالا بر باد می‌رود و ناکارآمدان بعضاً فاسد، اما مطیع، عهده‌دار امور مردم می‌شوند.

 - با داشتن شرایط بالا، نیرو‌های بومی در اولویت قرار گیرند. خوشبختانه نیرو‌های بومی و واجد شرایط خوبی برای تصدی مسئولیت‌ها وجود دارند و بجاست از آنها استفاده شود که امام علی (درود خداوند بر او باد) فرموده‌اند: عدالت، قرار دادن هر چیز در جای خودش است.»

 حالا هم تأکید همراهان فکری دولت اعم از ستاد‌های ایشان در شهرستان و جبهه هماهنگی اصلاحات، ملاک‌های بالا است. البته با تأکید بر بومی بودن. چون:

- مدیر بومی ساکن شهرستان است. مدیر توانمند ساکن به ویژه در رأس فرمانداری، در رسیدن دولت به اهداف و انجام وظایف و تکالیفی که بر عهده فرماندار است بسیار موفق‌تر خواهد بود.  

- فرمانداران غیر بومی‌ای که تاکنون تصدی فرمانداری نی ریز را عهده‌دار بوده‌اند عموماً پروازی بوده‌اند، یعنی حداکثر ۴ روز بیشتر حضور نداشته و خانواده‌شان ساکن شیراز بوده. در بعضی موارد در سال‌های دوم به بعد تصدیشان به طور میانگین کمتر از ۳ روز حضور داشته‌اند.

 - شرایط کنونی کشور نیازمند مدیری است که وقت کامل بگذارد و بر همه مسائل نظارت کند. اگر فرماندار حضور ضعیفی داشته باشد این مسئله به سایر ادارات نیز تسری می‌یابد و کارآمدی مجموعه مدیران را کاهش می‌دهد.

- مدیر غیر بومی هر میزان تجربه داشته باشد به اندازه مدیر بومی اطلاعات ندارد؛ به ویژه کسی که در استخدام وزارت کشور بوده و در این مجموعه کار کرده و با مسائل مختلف سر و کار داشته و تجربه کسب کرده است.

 انتظار این است که فرماندار جدید واجد شرایط بالا باشد.

از نماینده محترم مجلس نیز انتظار می‌رود شفاف عمل کند، اگر معتقد به تفکیک قواست - که در برخی پاسخ‌های ایشان به سؤالات مردم چنین برمی‌آید - مسئله را به استانداری محول کند و از جایگاه مجلس با فرماندار منصوب همکاری و همراهی کند تا حداقل بخشی از معضلات نفس‌گیر فعلی کاهش یابد و امیدواری مردم بالا رود. اگر معتقد به تفکیک قوا نیست، در همه امور مسئولیت بپذیرد، به ویژه نارسایی‌ها، مشکلات، پروژه‌ها و طرح‌های روی زمین مانده، آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی روز افزون، عملکرد ضعیف و مشکل ساز برخی از دستگاه‌های اجرایی در دوره نمایندگی ایشان که کم‌کم وارد ششمین سال می‌شود.

 شاد و سالم و موفق باشید

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها