تعداد بازدید: ۱۹۶
کد خبر: ۲۲۰۵۷
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰ - 2024 21 December
به گفته مسئول واحد آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش نی‌ریز، دانش‌آموزان شهرستان در معرض جدی آسیب‌های اجتماعی هستند که مثل بمب ساعتی شده است.
author
روزنامه نگار: عابد نعمتی

به گفته مسئول واحد آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش نی‌ریز، دانش‌آموزان شهرستان در معرض جدی آسیب‌های اجتماعی هستند که مثل بمب ساعتی شده است.

محمدی که در جلسه شورای اداری شهرستان نی‌ریز سخن می‌گفت، اظهار داشت: «ما سه دسته دانش‌آموز داریم:

۱- دانش‌آموزان در معرض خطر: دانش آموزانی هستند که در شرایط ناپایدار فردی و خانوادگی و در معرض آلودگی قرار دارند؛ یعنی مبتلا به  افکار آسیبی هستند.  

۲- دانش‌آموزان پرخطر: کسانی هستند که حداقل یک بار به سمت رفتار‌های پرخطر کشیده شده‌اند. رفتار‌های پرخطر می‌تواند خودکشی، فرار از منزل و مدرسه، خشونت، استفاده از مواد مخدر و اعتیاد باشد.  

۳- عده‌ای از دانش‌آموزان نیازمند فوریت‌های روانی و اجتماعی هستند. یعنی کسانی که دست به اقدام زده‌اند، در معرض تهدید هستند و حیات آنها در معرض خطر است و نیاز است به فوریت درمان شوند. آنها مثل یک بمب ساعتی می‌مانند که هر لحظه امکان دارد بترکد. ما باید بتوانیم به این دانش‌آموزان کمک کنیم.»

وی افزود: «کمک‌های ما باید در بخش‌های جامعه محور، محله محور و دانش‌آموز محور باشد، چون آسیب‌های اجتماعی در مدرسه به وجود نمی‌آید؛ بلکه ظهور آنها در مدرسه است و در آنجا خودش را نشان می‌دهد.  

در مرحله غربالگری، ما دانش‌آموزانی را که دارای مشکل هستند شناسایی می‌کنیم. سال گذشته این کار انجام شد و امسال نیز در پایه دهم، یازدهم، هفتم و هشتم در حال اجرا است.  غربالگری پایه‌های ششم، سوم و اول ابتدایی هم در بهمن ماه شروع می‌شود.»

محمدی با بیان این که شهرستان ما در زمینه آسیب‌های اجتماعی در وضعیت نامطلوبی قرار دارد، گفت: «دانش‌آموزان زیادی داریم که نیاز به حمایت دارند. ما به کمک سایر سازمان‌ها نیاز داریم؛ به ویژه در زمینه برگزاری کلاس‌های آموزشی ویژه والدین و دانش آموزان تا بتوانیم آسیب‌ها را کاهش دهیم.»

در ادامه جلسه، مدیر آموزش و پرورش گفت: «یکی از مهمترین مشکلاتی که الان فراروی جامعه ما قرار گرفته، سبک زندگی افراد است. سبک زندگی ما از آن سبک جامعه ایرانی- اسلامی خارج شده و دانش آموزان ما از مسائل داخلی و مذهبی و دینی تقریباً بی‌خبر هستند. وقتی به مدارس می‌رویم و مسائلی را از دانش‌آموزان می‌پرسیم، بعضی از آنها می‌گویند ما اصلاً شبکه‌های ایران را نداریم و برنامه‌های آن را نمی‌بینیم.»

جمالی افزود: «کار در آموزش و پرورش و همچنین مدارس باید بیشتر شود و همه باید کمک دهند تا آسیب‌ها را کاهش دهیم. در مدرسه باید به جز مسائل آموزشی، با کمک حوزه علمیه به مسائل پرورشی هم توجه شود.»

وی عنوان داشت: «دانش‌آموزان ما تحملشان کم شده، معمولاً آستانه تحملشان پایین است و خشم را تبدیل به خشونت می‌کنند که آسیب بزرگی است.»

مدیر آموزش و پرورش نی‌ریز از میزبانی نی‌ریز در چهل و سومین دوره مسابقات ۱۴ گانه استانی قرآن کریم خبر داد و گفت: «این مسابقات در هفته اول اسفند ماه با حضور چهار شهرستان بختگان، استهبان، ارسنجان و نی‌ریز برگزار می‌شود که از ۶۰۰ دانش‌آموز قرآنی دارای رتبه‌های برتر شهرستان استقبال می‌کنیم. ۱۰۰ نفر داور و ۲۰۰ نفر مهمان دیگر نیز در این راستا در شهرستان حضور پیدا می‌کنند.»

آسیبهای اجتماعی دامن‌گیر دانش‌آموزان نی‌ریز
در ادامه، فرماندار نی‌ریز اظهار داشت: «مدیران شهرستان با همدلی و هم‌افزایی و هم‌اندیشی باید مشکلات مردم را حل کنند. حق مردم است از ما سؤال کنند و هیچ مدیری حق ندارد ناراحت شود. من در هفته‌نامه و گروه‌های مطالبه گری سؤالات مردمی و پاسخ مدیران را می‌بینم و تشکر می‌کنم. ادارات سعی کنند به موقع جواب دهند. البته بعضی ادارات و  یکی دو مورد فرمانداری جواب نداده بود که من در فرمانداری تقسیم کار می‌کنم؛ حال ممکن است فراموش شده باشد؛ اما این دیگر نباید تکرار شود. من تأکید می‌کنم که حتماً پاسخ مردم را بدهید.»
یعقوب خسروانی در مورد تغییر نام بخش پشتکوه عنوان داشت: «این تغییر نام تصویب شده، ولی هنوز ابلاغ نشده است. این مطالبه مردم و شورای شهر آنجا بود که ما و نماینده مجلس پیگیری و اصرار کردیم. در نهایت تأیید و مصوب شد؛ اما تا زمانی که رسماً از استانداری به صورت مکتوب به ما ابلاغ نکنند، نمی‌توانیم تابلو آنجا را برداریم و مکاتبات هم به همین شکل خواهد بود.»
وی افزود: «در یک سالی که ما اینجا هستیم، رئیس شبکه نداشتیم. هر مدیر کلی که بدون هماهنگی مسئولی در این شهرستان منصوب کند، یعنی شکست. مدیری که به اینجا آمد، نه دکتر طهماسبی اطلاع داشت، نه من و نه امام جمعه. ما با توجه به شرایط شهرستان که درک می‌کنیم، می‌گوییم این شخص نمی‌تواند اینجا موفق باشد. دو مدیر خودشان آمدند و خودشان هم رفتند. من از حسن انتخاب دکتر هاشمی به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز که از مدیران خوب استان و پیگیر امور شهرستان است، تشکر می‌کنم. ما در حال صحبت و پیگیری برای انتصاب رئیس شبکه هستیم. همچنین برای انتصاب رئیس اداره اوقاف و اداره تبلیغات.»

فرماندار نی ریز همچنین اظهار داشت: «از عوامل مؤثر قرار گرفتن دانش‌آموزان در معرض آسیب‌های اجتماعی، کمرنگ شدن باور‌های دینی و کم‌توجهی اولیاء آنان به تربیت صحیح و عدم روابط صمیمانه با فرزندانشان است. از همکاران فرهنگی خصوصاً مشاورین عزیز می‌خواهم تا توجه بیشتری به ترتیب صحیح دانش آموزان داشته باشند.» 

نماینده مجلس سخنران بعدی جلسه بود. فرهاد طهماسبی گفت: «در شرایطی قرار داریم که وضعیت کشور از نظر بودجه و منابع مالی و از نظر تحریم‌هایی که چندین سال است ظالمانه بر این کشور فشار وارد می‌کند، مناسب نیست. ما نیاز به همکاری و همراهی، دلسوزی، مساعدت، و حمایت از دولت داریم تا بتواند بهترین نحو خدمت و سطح خدمات را برای مردم داشته باشد. بخشی از بدنه دولت هم شما مسئولان و مدیران هستید. در بعضی فضا‌های مجازی مطالبی می‌بینیم که حق نظام نیست اینقدر منفی‌نگری و سیاه‌نمایی شود. باید مردم را امیدوار کنیم.»

وی افزود: «بی‌توجهی، کم‌توجهی، بی‌خیالی و بی‌انگیزگی ما مدیران باعث نارضایتی مردم است. امروز بر پایه عرف غلط، مجموعه خواسته‌ها را از نماینده می‌خواهند و می‌گویند چرا فلان جاده ساخته نشد. وزارتخانه، سازمان برنامه و بودجه و همه را در ذهنشان حذف کرده‌اند و می‌گویند یک نفر؛ آن هم کسی که از نظر مسئولیتی و اجرایی ارتباط مستقیمی ندارد. وقتی هم می‌خواهیم مردم را توجیه کنیم، می‌گویند مسئولان اجرایی پاسخ نمی‌دهند.»

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها