کمتر از سه ماه دیگر به شروع نوروز و تعطیلات عید باقی مانده و نگاهها به وضعیت پارک آزادی و دریاچه مصنوعی دوخته شده است.
بسیاری از مردم معتقدند این دریاچه شباهت بسیار زیادی به دریاچه چیتگر تهران دارد، اما افتتاح موقت آن در اواخر تابستان نکات ضعف را به خوبی نشان داد و حالا باید از فرصت ایجاد شده تا عید استفاده کرد و مشکلات را برطرف نمود تا عیدی متفاوت با دریاچهای جدید و امکاناتی مدرن را شاهد باشیم.
اواخر مهرماه گزارشی از پارک حاشیهای کنار دریاچه آزادی گرفته شد تا نظر مردم را در اینباره جویا شویم. به دلیل ترافیک گزارشها چاپ آن به این شماره موکول شد.
***
پارک شلوغ است و پر رفت و آمد. از نیمکتها گرفته تا چمن روی زمین... از خانوادههای شلوغ و دستهجمعی ۱۵-۱۰ نفره گرفته و تا زوجهای جوان دو نفره و بر و بچههای مجرد... از کودکان یکی دو ساله گرفته تا افراد میانسال و سن و سالدار... شور و حال عجیبی دارد... پارک تازهاحداث شدهی شهیدسلیمانی یا همان آزادی سابق که به همت شرکت فولاد غدیر نیریز احداث شده و شاید یکی از علل استقبال آن دریاچهی مصنوعی این محیط باشد.
در این مورد، اما مردم پیشنهادات و نظراتی دارند.
باید قدرش را بدانیم
مریم محرابی ۴۵ ساله پارک را عالی میداند، به شرطی که مردم قدرش را بدانند تا هزینههای میلیاردی صرف شده و زحمتی که کشیده شده هدر نرود.
یک مغازه کم دارد
او که با مادر ۷۴ سالهاش به پارک آمده میگوید: تابه حال ۵ بار به پارک سر زدهام. روحیه آدم را باز میکند و با توجه به دریاچه، محیط آن عالی است. من فکر میکنم اگر فروشگاهی هم داشته باشد خیلی خوب میشود.
چرا شبانهروزی نیست
سیده پریسا- م ۱۵ ساله به همراه دو دوستش گرچه محیط پارک را دوست دارند، اما از اینکه پارک شبانهروزی نیست ناراضیاند.
میگویند: ساعت ۵ آمدیم، گفتند ۶ باز میشود. یکسره باز باشد بهتر است. برای اولین بار است آمدهایم و تا خَزَش را درنیاوریم، ول نمیکنیم! اگر ساندویچی و کافیشاپی هم در همین محوطه بزنند خیلی بهتر است.
نور کم است
آقای عبداله منوچهری ۵۸ ساله و کارمند بازنشسته منابع طبیعی است. برای بار سوم است که به پارک میآید و به گفتهی او اگر مردم در این مکان رعایت اخلاق و نظافت را کنند خیلی خوب است.
میگوید: نور پارک کم است و اگر مانند پارک آزادی درختان بیشتری بکارند، صفای دیگری دارد. همچنین خیابان بیرون از پارک هم نورپردازی بیشتری میخواهد. بعضی از معلولین و افراد سالخورده برای آمدن به پارک مشکل دارند. اگر ترتیبی داده شود که برای راحتی این افراد برخی ماشینها بتوانند به محوطه بیایند، عالیست.
دوستش عباس کاویانی ۶۰ ساله نیز میگوید:
کار خیلی خوبی انجام دادهاند. از دریاچه مصنوعی گرفته تا کاشی و چراغانی و ... نور پارک کم است، خصوصاً جلوی پلههای ورودی، و این باعث میشود افراد سالخوردهای که عصا میزنند با مشکل مواجه شوند. اگر این ایراد رفع شود، خیلی خوب است.
کپی پارک چیتگر تهران
الهه یادگار ۴۰ ساله است و مغازه دار. تا به حال ۶-۵ بار به پارک سر زده و آن را به نوعی کپی از پارک چیتگر تهران میداند. به عقیدهی او نیریز صد در صد به چنین مکانی نیاز داشت.
میگوید: کارهای متنوعی میتوانند در پارک انجام دهند. به عنوان مثال در پارک موسیقی پخش کنند. در آب رقص نور اجرا کنند. چند قایق در آب بگذارند تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند. در قسمتی از پارک، برای بچهها وسایل بازی بگذارند. وجود یک نمازخانه در چنین پارکی ضروری است. همچنین حضور پلیس تا اگر مشکلی پیش آمد، مردم به آنها مراجعه کنند. ما چند روز پیش به دستشویی رفته بودیم و مایع شستشو نداشت. ساعات استفاده از پارک را شبانهروزی کنند تا مردم بتوانند برای پیادهروی صبح هم از آن استفاده کنند.
یادگار میگوید: نیریز مکانهای تفریحی زیادی مانند بیدبخون، پارک جنگلی، آسیاب آبادزرشت دارد، اما متأسفانه مسئولین به آنها رسیدگی نمیکنند، چون ما مردم مطالبهگری نداریم.
مردم پارک را خراب نکنند
جواد کشاورز ۳۰ سال دارد و شغلش آزاد است. بار چهارم است به پارک آمده و معتقد است اگر مردم پارک را خراب نکنند، عالی است.
میگوید: بعضیها زباله میریزند و وسایل را خراب میکنند. چند روز پیش درِ دستشویی را بسته بودند و دوباره آن را باز کردند. در کل پارک خوبی است.
دوستش میگوید: اگر همان دمِ در یک قلیانخانه بزنند و چند تا قلیان بیاورند تا ما مجبور نشویم قلیان از خانه بیاوریم، کار ما را راحت میکنند!
چرا صبحها باز نیست؟
زینب قرهچاهی ۴۰ ساله از دیگر افرادی است که تا به حال دو بار به پارک سر زده. شلوغی و استقبال مردم از این پارک را گواه خوب بودن آن میداند و میگوید: چرا صبحها باز نیست؟ من و دخترم صبحها برای پیادهروی از حسینیه ثارا... تا اینجا میآییم و بعد میبینیم پارک بسته است.
دخترش میگوید: فکر میکنم بد نباشد اگر پشت حفاظهای دریاچه، شیشههایی تعبیه شود تا با این کار امنیت بچهها بیشتر شود.
شبها دوری میزنیم و میرویم
علی اتابکی ۱۸ ساله از افتتاح پارک تا الان شبی نبوده که به پارک سر نزده باشد.
میگوید: از صبح تا شب که سرکاریم. شبها میآییم یک دوری میزنیم و میرویم! برای روحیهمان خوب است. اگر چند تا مغازه در پارک بگذارند خوب است. دستشوییاش هم اکثر وقتها آب ندارد و گاهی در آن بسته است. البته میگویند میخواهند کمکم همهاش را درست کنند. سطل زبالهها را هم میبینید؟ همین دو سه روز اخیر آنها را کار گذاشتهاند.
پارکی فراتر از نیریز
مهدی جهاندارفرد ۳۹ ساله از افراد دیگری است که به پارک آمده. فضا را بسیار خوب و مناسب و حتی فراتر از نیریز میداند، به شرطی که همشهریها از آن استفاده مفید کنند.
میگوید: این مکان تشابهی نسبی با پارک چیتگر تهران دارد. البته هنوز فضاسازی آن کامل نشده و به نقطه مطلوبی که فولاد میخواسته نرسیده. در بحث نورپردازی و پارکینگ مجموعه، باید فکری اساسی شود، چون اگر بدین صورت ادامه پیدا کند نارضایتی همسایهها را در پی خواهد داشت.
تمام ایرادات برطرف میشود
در همین راستا یکی از مسئولان فولاد که تمایلی به معرفی خودش نداشت در مورد پارک احداث شده میگوید: قراردادی از طریق پیمانکار ما با یک شرکت منعقد شده که انجام برخی از عملیات آن هنوز تکمیل نشده.
پارک شامل پنج زمین ورزشی روباز شامل زمینهای بسکتبال، والیبال، بدمینتون و شطرنج است که تمام تور و تجهیزات ورزشی آن شامل حلقههای بسکتبال، میزهای کوچک شطرنج و میزهای تنیس روی میز خریداری شده و آماده نصب است.
دو برج بزرگ نوری نصب خواهد شد و مشکل نور را برطرف خواهد کرد.
مجموعه دارای دو پارکینگ است: یکی از سمت خیابان شهید جاویدی و دیگری در کنار پارک بانوان.
وسایل آبخوری، آبسردکن، نیمکت و سطلهای زباله در این قرارداد گنجانده شده تا تکمیل شود.
فاز دوم شهربازی بچهها به همراه پیست دوچرخه سواری، ایستگاه دوچرخه و زمین بازی کودکان از دیگر برنامههایی است که در پارک اجرا خواهد شد.
پمپهایی برای پارک خریداری شده که برای سیستم آبیاری فضای سبز به کار میرود، در کنار آن آب از طریق این پمپها وارد دریاچه میشود. با این کار هم زبالههای دریاچه گرفته میشود و هم سرعت آب زیاد شده و موج در دریاچه ایجاد میشود.
پارک همچنین دارای آمفیتئاتر روباز است که درحال حاضر تکمیل شده و مهدکودکها و پیشدبستانیها میتوانند از آن استفاده کنند.
پشت آمفیتئاتر کافه تریا و ۵-۴ آلاچیق تعبیه شده که مردم میتوانند از آن استفاده کنند. همراه با آن ساعت کاری پارک نیز شبانهروزی خواهد شد.
البته این در حالی است که تمام امکانات انجام شده شامل مبلمان پارک، وسایلورزشی، نیمکتها، سطلهای زباله، خاک باغچه، چمنکاری و... در تعهد شهرداری بوده و، چون شهرداری از لحاظ مالی نتوانسته تأمین اعتبار کند، خود شرکت فولاد این کار را متقبل شده است.
