تعداد بازدید: ۲۶۵
کد خبر: ۲۱۹۹۷
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰ - 2024 14 December
با ورود دادگستری مشخص شد:
در جلسه بررسی مشکلات، مسائل بهداشتی و کمبود‌های کشتارگاه نی‌ریز که در دادگستری برگزار شد، در مورد راهکار‌های کاهش بار میکروبی گوشت ذبح شده در این کشتارگاه تبادل نظر شد.
author
روزنامه نگار: عابد نعمتی

در این جلسه که دوشنبه ۱۹ آذر با حضور سازمان‌های مربوطه برگزار شد، رئیس دادگستری نی‌ریز با اشاره به بازرسی‌ها و بازدید‌های میدانی از این کشتارگاه، اظهار داشت: «این موضوع مهم با سلامت مردم در ارتباط است و اگر بتوانیم مشکلات آن را حل کنیم، کار بزرگی انجام داده‌ایم. چندین سال است که این مشکلات وجود داشته؛ اما نهاد‌های مختلف آن را متقبل نمی‌شدند و حقوق مردم تضییع می‌شد. در شأن مردم شهرستان نی‌ریز نبود که این گوشت به این شکل به دست مردم برسد. طبیعتاً وقتی گوشت از مبدأ بهداشتی نباشد، نمی‌شود توقع داشت که در توزیع آن هم مسائل بهداشتی رعایت شود.»

حسین غضنفرنژاد افزود: «این موضوع رسانه‌ای هم شد؛ ولی آن قدر باید ادامه داد تا نتیجه مطلوب حاصل شود. البته از قبل یک سری اصلاحات صورت پذیرفته؛ ولی ناتمام باقی مانده است.  ما به شهردار گفتیم باید این کار را بر عهده بگیرد؛ ولی هزینه‌های زیادی دارد و فشار زیادی به شهرداری وارد می‌شود که ممکن است کار‌های دیگری ناتمام بماند.  هر چند آقای شاهسونی خودشان دغدغه این کار را دارند و با پشتکار پیگیری می‌کنند.  ما هم گفتیم نگرانی نداشته باشید و اراده کنید؛ همه کمک می‌کنند.»

در ادامه، رئیس اداره دامپزشکی گفت: «موضوع کشتارگاه بحث امروز و دیروز نیست. چندین سال است نواقصی دارد که چندین بار هم اعلام شده است. ما در پی بازدید‌هایی که داشتیم، حدود ۲۱ نقص کشتارگاه را اعلام کردیم.»

دکتر ممتازیان افزود: «مهمترین نقص، اتاق پیش‌سرد است که ساخته شده، اما راه‌اندازی نشده است. اتاق پیش سرد در شهر‌های دیگری مثل شیراز استفاده می‌شود و در کنار آن باید از دستگاه رطوبت ساز استفاده شود تا برای گوشت مشکلی پیش نیاید.»

او تردد افراد متفرقه در کشتارگاه نی‌ریز را دلیلی بر افزایش بار میکروبی آن دانست و گفت: «این کار باعث آلودگی شدید گوشت می‌شود. در این کشتارگاه افراد با لباس‌های مختلف و کفش‌های معمولی تردد می‌کنند. لاشه گوشت باید با جرثقیل بالا کشیده شود تا روی زمین نیفتد و از دستکش استفاده شود تا بار میکروبی کمی داشته باشد. اگر روند به همین شکل و نظارت‌ها کم باشد، گوشت آلوده به دست مردم می‌رسد و سلامت مردم تهدید می‌شود.»

رئیس دامپزشکی نی‌ریز با بیان این که کمبود بعدی آب گرم در کشتارگاه است، عنوان داشت: «در کشتارگاه باید تردد افراد و ورود و خروجشان کنترل شود و آنهایی هم که آنجا مشغول به کارند، چکمه و لباس کار اختصاصی داشته باشند. آنجا یک نگهبان دارد که خودش سلاخ است، ورود و خروج کنترل نمی‌شود و قصابان به راحتی با همان لباس و کفش معمولی رفت و آمد می‌کنند. در کنار آن، افرادی مراجعه می‌کنند و آشغال گوشت را برای حیوانات می‌برند.»

وی گفت: «بهسازی در برخی قسمت‌ها از جمله قسمت کشتار دام سنگین انجام و شرایط خیلی بهتر شده، ولی مسئول فنی آنجا مستقر نیست.»
ممتازیان اضافه کرد: «هم‌اکنون مجوز تأسیس کشتارگاه تیپ ۳ و ۴ را می‌دهند که بخش خصوصی می‌تواند دریافت کند. هر چند افرادی پیش از این پروانه تأسیس کشتارگاه دام را گرفته، اما بقیه کار را انجام نداده‌اند.»
مدیر جهاد کشاورزی هم در ادامه گفت: «اگر کسی در این زمینه بخواهد فعالیت کند، زمین در اختیارش می‌گذاریم.»

در ادامه، مسئول خدمات شهری شهرداری با بیان این که شهرداری نی‌ریز ماهیانه ۳۵۰ میلیون تومان بابت کشتارگاه هزینه می‌کند، گفت: «ما در کشتارگاه ناظر شرعی و ناظر فنی داریم و بیش از دو میلیارد تومان بهسازی در این دو سال انجام شده است. اقداماتی مثل گازکشی، آسفالت محوطه، سطل و باکس زباله و سرویس بهداشتی که به‌روز شده است. لیبل زن رنگی برای دام نر و ماده انجام شده و سپتیک روزانه تخلیه می‌شود. همه نیرو‌ها نیز کارت بهداشت دارند.»

حسین دهقان با بیان این که کشتارگاه نگهبان مجزا دارد، عنوان داشت: «اگر اتاق و سوئیت نگهبانی هم ساخته شود، دیگر مشکلی از این بابت نخواهیم داشت. من از کشتارگاه صنعتی مشهد هم بازدید کردم و به این نتیجه رسیدم که وضعیت ما به مراتب بهتر است. اتاق پیش سرد با همه هزینه‌ها ساخته شده، فقط راه‌اندازی برق آن هزینه زیادی داشت که شهرداری نتوانست انجام دهد.  البته قصاب زیر بار ورود گوشت به اتاق پیش‌سرد نمی‌رود؛ چون ۲۴ ساعت باید در این اتاق بماند که افت وزن پیدا می‌کند و رنگ گوشت سیاه می‌شود.»

در ادامه، غضنفرنژاد عنوان داشت: «قرار نیست به خاطر سود دامدار سلامت مردم به خطر بیفتد. این کار باید با نظارت مستمر  انجام شود و وقتی چند بار با متخلفان برخورد شد، و کسانی که رعایت بهداشت می‌کنند تشویق شدند، فرهنگ‌سازی می‌شود.»

رئیس دادگستری با بیان این که در قسمت دام سبک دیوار‌ها باید سنگکاری و بهسازی جوی آب انجام شود، اضافه کرد: «شبکه دامپزشکی و شبکه بهداشت باید جلسات اختصاصی را با کارکنان کشتارگاه بگذارند و موارد بهداشتی را به آنها تفهیم کنند. در ضمن نظارت‌ها باید بیشتر شود و جلسات آموزشی با حضور نماینده دادگستری برگزار گردد تا موارد قانونی رعایت نکردن بهداشت به افراد تذکر داده شود.»

وی با بیان این که برای بهسازی دیوار‌های قسمت دام سبک به ۴۰۰ متر مربع سنگ نیاز است، تأمین آن را به مدیر شرکت خدماتی شهرک سنگ واگذار کرد.

بیاتی نیز که در جلسه حضور داشت، گفت: «ما هر جا که توانستیم کمک کرده‌ایم و مسئولیت اجتماعی جزو وظایف ما است. هر چند امسال به دلیل قطعی برق و کمبود شدید نیروی کار به مشکل برخورده‌ایم.»

در ادامه، مسئول بهداشت محیط شبکه بهداشت نی‌ریز اظهار داشت: «موضوع کشتارگاه از سال ۱۳۸۷ تا سال ۱۳۹۶ هر ماه در جلسات کمیته امنیت غذایی مطرح می‌شد؛ تا سال ۱۳۹۶ که اتاق پیش‌سرد آماده و این موضوع از دستور جلسه خارج شد. اما تا امروز راه‌اندازی نشده است.»

رحیمی گفت: «کارگران روی وضعیت سرویس بهداشتی آنجا اعتراض دارند و ما هم گفته‌ایم کارگران باید از چکمه، لباس فرم و دمپایی مخصوص استفاده کنند. در مورد جلوگیری از ورود مگس به‌ویژه در فصل گرم سال نیز درخواست کرده‌ایم توری نصب شود و افراد متفرقه رفت و آمد نکنند.»

شهردار نی‌ریز هم با بیان این که وضعیت کشتارگاه نی‌ریز از خیلی از شهر‌های دیگر بهتر است، گفت: «شهرداری منابع درآمدی محدودی دارد و با این همه تنوع خدمات و حقوق کارکنان، اگر همدلی و مشارکت نباشد، شاید کاری صورت نگیرد.  باید ارتباط بین سازمانی باشد تا نتیجه حاصل شود.»

غضنفرنژاد به هزینه ۷۰۰ میلیونی راه‌اندازی برق اتاق پیش‌سرد کشتارگاه نی‌ریز اشاره کرد و به رئیس اداره برق گفت که در این زمینه کمک دهد.  

مصطفی صفی نیز عنوان داشت: «من با پیمانکار صحبت می‌کنم که تخفیف دهد و با مدیرعامل استان هم صحبت و کمک می‌کنم. در این زمینه سال ۱۳۹۸ درخواست داده و سال ۱۴۰۲ هزینه انشعاب پرداخت شده است. در هزینه تجهیزات هم صد درصد کمک می‌کنیم.»

در پایان جلسه، مسئول دفتر نماینده مجلس با بیان این که نماینده می‌تواند در زمینه تسهیل برق‌رسانی حمایت کند، گفت: «در دراز مدت نیاز به کشتارگاه‌های صنعتی در زمینه دام و طیور داریم که باید در کمیته رفع موانع تولید از کسانی که مقداری پیش رفتند دعوت و مشکل کارشان بررسی شود. اگر نمی‌توانند، کنار بروند تا سرمایه‌گذار جدید بیاید. اما به دلیل زمانبر بودن این کار، می‌توانیم کشتارگاه فعلی را به بخش خصوصی واگذار کنیم. یکی از پیشنهادات این است کسانی که مجوز دارند، ملزم شوند کشتارگاه را تحویل بگیرند. با این کار صلاحیت خودشان هم محک می‌خورد.»

عباس منزه افزود: «در زمینه فرهنگ سازی و آموزش، جلسات توجیهی و الزام‌آور برای صنف قصاب و کارکنان کشتارگاه بگذارید. برخی کشتار‌ها در خانه‌ها انجام می‌شود که اگر کشتارگاه به‌روز شود و مردم همکاری کنند، هم ذبح شرعی و بهداشتی رعایت می‌شود و هم درآمدزایی بیشتری برای کشتارگاه دارد.»

نوشتنی است این جلسه دارای مصوبات ارزشمندی بود که اگر اجرایی شود، می‌تواند گام بزرگی در جهت رفع مشکلات چندین ساله شبکه دامپزشکی و کشتارگاه دام نی‌ریز به شمار رود.

این جلسه از سلسله جلسات پیشگیری از وقوع جرم است که ریاست آن را رئیس حوزه قضایی شهرستان یا همان رئیس دادگستری بر عهده دارد. به دلیل این که یک مقام قضایی مسئول آن شورا است، مصوباتی هم که تصویب می‌شود دارای ضمانت اجرایی و قانونی است و در صورت اجرا نشدن، می‌تواند برای مسئولان مربوطه مجازات انفصال از خدمت و سایر مجازات‌ها را به همراه داشته باشد.

21 نقص در کشتارگاه نی‌ریز

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها