تعداد بازدید: ۱۳۴
کد خبر: ۲۱۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۲ - 2024 04 December
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از شناسایی ۲۰۸۰ نفر بیمار مبتلا به HIV در فارس خبر داد و بیان کرد: ۷۷ درصد از این بیماران تحت درمان قرار دارند.

اورنگ ایلامی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان این که در دنیا ۳۹.۹ میلیون نفر مبتلا به ویروس HIV هستند، گفت: طی یک سال گذشته ۱.۳ میلیون نفر به مبتلایان این بیماری افزوده شده و از این تعداد ۶۳۰ هزار نفر در سال میلادی گذشته فوت شدند.

وی با اشاره به این که مرکز مشاوره و تست سریع HIV در شیراز در حال ارائه خدمات رایگان است، ادامه داد: در استان فارس ۲۰۸۲ نفر مبتلا به ویروس HIV شناسایی شده که از این تعداد ۱۵۹۶ نفر تحت درمان قرار دارند و ۱۱۸۸ نفر از آنها نیز درمان موفقیت‌آمیزی داشته‌اند. سرپرست حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان این که یک فرد مبتلا به بیماری HIV می‌تواند زنجیره‌ای تصاعدی ایجاد کند، اظهار کرد: دارو‌های ضدویروسی خوبی برای درمان بیماران مبتلا به HIV وجود دارد که زنجیره انتقال را متوقف می‌کند. وی بیان کرد: بیماری HIV یک بیماری نیست؛ بلکه یک طیف گسترده از انواع بیماری‌ها است و فرد مبتلا، مستعد عفونت‌ها و سرطان‌های فرصت‌طلب است.

ایلامی با بیان این که برای درمان این ویروس کشنده، درمان‌های سرکوب‌گر داریم که طول عمر را افزایش داده و راه انتقال را متوقف می‌کنند، گفت: امیدواریم در آینده با تکنولوژی هوش مصنوعی، واکسن درمان این بیماری تولید شود. وی تصریح کرد: سوءمصرف مواد مخدر تزریقی، شرکای جنسی متعدد، تاتو و خالکوبی به روش‌های غیربهداشتی و کسانی که سوابق زندان متعدد دارند، جزو افراد پرخطری محسوب می‌شوند که در معرض ابتلا به این ویروس قرار دارند.

سرپرست حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به این که اعتیاد تزریقی و تماس جنسی به ترتیب شایع‌ترین دلیل ابتلا به این بیماری در بین مبتلایان به HIV محسوب می‌شود، بیان کرد: آمار ابتلا به بیماری از طریق تماس جنسی در حال افزایش است و اکثر مبتلایان به HIV را مردان تشکیل می‌دهند. ایلامی تصریح کرد: از زمان ورود میکروب به بدن تا مثبت شدن نتیجه آزمایش، ۱۱ تا ۴۵ روز زمان می‌گذرد و این ویروس در بدو ورود به بدن، همانند یک آنفولانزا خود را نشان می‌دهد.

وی با تأکید بر این که در دنیا برخی از بیماری‌ها نوعی انگ اجتماعی محسوب می‌شود، گفت: مراجع علمی یک شاخص برای ارزیابی انگ‌های اجتماعی مشخص کرده‌اند که شامل پرسشنامه‌ای با بیش از ۴۰ سؤال است و از صفر تا ۱۰۰ شماره‌گذاری می‌شود. ایلامی با بیان این که در کشور‌های غربی حدود ۲۵ درصد از افراد به دلیل شرم، مسائل اجتماعی و نگاه مردم برای دریافت خدمات تشخیص و پیشگیری مراجعه نمی‌کنند، گفت: برنامه‌ریزی شده که این عدد در سال آینده به زیر ۱۹ درصد برسد. تلاش داریم بیماران مبتلا به این بیماری شناسایی و به درمان تشویق شوند و حداقل ۹۰ درصد از بیماران تحت درمان قرار بگیرند.

منبع: ایسنا
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها