تعداد بازدید: ۷۸
کد خبر: ۲۱۸۸۳
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰ - 2024 30 November
امسال برداشت انار و به در شهرستان نی‌ریز در حال انجام است و بنا به پیش‌بینی کارشناسان، میزان تولید انار با کاهش و «به» با افزایش روبرو خواهد بود.  
نویسنده : روابط عمومی جهاد کشاورزی نی‌ریز

پیش‌بینی برداشت ۵۵ هزار تن انار در نی‌ریز

به گفته سرپرست جهادکشاورزی نی‌ریز، پیش‌بینی می‌شود امسال حدود  ۵۵ هزار تن انار از ۳ هزار هکتار باغ این شهرستان برداشت شود که از این نظر مقام اول سطح و تولید را در استان فارس به خود اختصاص داده است.

نادر زارعی گفت: متوسط عملکرد در شرایط عادی در باغ‌های این شهرستان، ۲۰ تن در هکتار و بالاترین عملکرد بیش از ۱۵۰ تن در هکتار است که متأسفانه در سال جاری به دلیل بروز شرایط خشکسالی، تنش‌های حرارتی، اُفت کمی و کیفی آب‌های کشاورزی و وجود آفات، میزان تولید در هکتار، بیش از ۱۸ تن برآورد می‌شود.

وی افزود: به دلیل تنوع ارقام در این شهرستان، برداشت انار‌های زودرس مانند شیرین و فاروق از اواخر شهریورماه شروع  می‌شود و در مورد رقم دیررسی مانند رباب، تا اوایل آذرماه ادامه دارد. عمده‌ترین رقم انار تولیدی نی‌ریز رباب است که به دلیل ضخامت، رنگ پوست، درصد بالای فیبر و طعم مناسب میوه، بسیار بازار پسند است و شهرت جهانی دارد.

این مقام مسئول ابراز‌کرد: انار نی‌ریز علاوه بر مصارف داخلی به کشور‌های آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کره‌جنوبی، روسیه، و برخی کشور‌های اروپایی صادر می‌شود که زمینه ایجاد حدود ۳ هزار فرصت شغلی موقت را فراهم کرده است.

زارعی اظهارکرد: در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالای شهرستان، کارخانه‌های صنعتی فرآوری انار نی‌ریز مشغول فعالیت هستند و از جمله تولیدات آنها، آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار است که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.

سرپرست جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز در پایان با بیان این‌که QR code به عنوان شناسنامه محصول شناخته می‌شود و بازرگانان و فعالان اقتصادی و صادرکنندگان محصولات کشاورزی می‌توانند به استناد این گزارش که ضامن کیفیت محصولات کشاورزی است، محصول را تأمین کنند، تأکید کرد:  تولیدکنندگان انار برای صادرات محصول خود  با مراجعه به سامانه سماک ملزم به ثبت‌نام در این سامانه و دریافت کد سلامت هستند و بدون دریافت آن، صادرات محصولات کشاورزی غیر ممکن خواهد بود.

۴۵۰۰ تن بِه تولید و روانه بازار می‌شود 

به گفته سرپرست جهادکشاورزی نی‌ریز، برداشت بِه از ۴۴۰ هکتار باغ‌های این شهرستان آغاز شده که از این میزان، ۴۲۰ هکتار آن مثمر  است.

نادر زارعی با اشاره به این‌که کار برداشت بِه تا ۱۵ آذر ادامه دارد، تصریح‌کرد: با وجود خسارات ناشی از خشکسالی، تگرگ، کمبود آب و گرمازدگی، نسبت به سال گذشته با افزایش تولید مواجه بوده‌ایم و پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت، نزدیک به ۴۵۰۰ تن بِه تولید و روانه بازار شود.  

این مقام مسئول اظهار داشت: علاوه بر مصرف درون استانی، میادین استان‌های تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان، از مهمترین بازار‌های  این محصول در نی‌ریز است.

به‌گفته وی، رقم اصفهانی، شیشه‌ای، کدوئی و محلی، از مهمترین ارقام بِه کاشته شده در این شهرستان است.


نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها