به گفته مدیر جهاد کشاورزی استهبان، این شهرستان با تولید ۱۵۰۰ تن انگور از ۱۸۶۰ هکتار تاکستان دیم، امسال نیز مراسم شیرهپزی را به جا آورد.
مهدی اعیانمنش گفت: امسال از هر هکتار تاکستان دیم، حدود ۸۰۰ کیلو انگور برداشت شده که ۸۰ درصد از آن به صورت سنتی به ۲۴۰ تن شیره انگور تبدیل شده است.
وی افزود: تهیه شیره انگور یکی از صنایع کهن متأثر از تولیدات کشاورزی در استهبان است که در اصطلاح محلی به مکان و عملیات شیرهگیری از انگور، کُرُش میگویند.
این مقام مسئول بیان کرد: تأمین اعتبار برای ایجاد یا مرمت جادههای دسترسی به باغهای انگور دیم شهرستان که عمدتاً در ارتفاعات و دور از جادههای آسفالت است، ضروری است و توجه بیشتر به ایجاد صنایع فرآوری، میتواند نقش مهمی در افزایش ارزش افزوده این محصول ارزشمند و ارگانیک داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی استهبان افزود: نام قدیمی شهرستان استهبان، ستهبان به معنی نگهبان انگور بوده و انگور تولید شده از باغهای دیم این شهرستان، بسیار با کیفیت و مرغوب است.
نظر شما