تعداد بازدید: ۲۵۸
کد خبر: ۲۱۷۸۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰ - 2024 16 November
به زودی:
جلسه شورای ترافیک در هفته گذشته با موضوعات مختلفی از جمله سرویس مدارس، ادامه عملیات روگذر، دوبانده کردن گردنه چاه‌سبز، برخورد با موتورسواران متخلف، حضور دوباره کامیون‌ها در سطح شهر، تهیه دوربین و خودرو پلاک‌خوان و...  برگزار شد.
author
روزنامه نگار: عابد نعمتی

ساماندهی سرویس مدارس اصولی می‌شود

در این جلسه، علیرضا میرزایی معاون فرماندار به درخواست شهرداری نی‌ریز از پلیس راهور برای نظارت و برخورد با متخلفان اشاره کرد و گفت: «برخی اولیاء به صورت انفرادی و خارج از ضابطه شرکت‌ها کار سرویس مدارس را انجام می‌دهند و هم‌کلاسی و هم‌کوچه‌ای فرزندانشان را جابه‌جا می‌کنند. آنها بدون آرم و مجوز هستند که ممکن است پیامد‌هایی داشته باشد.»

شاهسونی شهردار نی‌ریز در این ارتباط عنوان داشت: «سرویس مدارس موضوع نوپایی است که به عهده شهرداری گذاشته شده است. سازمان شهرداری‌ها نرم‌افزاری طراحی کرده که مواردی از جمله ثبت‌نام‌ها و این که دانش‌آموز به کدام مدرسه می‌رود. این برنامه حتی قابلیت ردیابی به صورت جی‌پی‌اس برای سرویس‌ها و خانواده‌ها  را دارد تا بتوانند ببینند سرویسشان به مدرسه رسیده یا این که دارد برمی‌گردد. ضمن این که می‌توان اطلاعات را از سامانه سپند به آن لینک کرد. ما نرم‌افزار را خریداری می‌کنیم؛ فقط باید همکاری کنند تا مشخصات وارد سایت شود.»

جمالی مدیر آموزش و پرورش هم گفت: «هم‌اکنون سرویس دانش‌آموزی در استان به صورت سنتی عمل می‌شود. ما با کمک مدیران تلاش کردیم لیست و مشخصات رانندگان و دانش‌آموزانی را که سرویس‌دهی می‌شوند آماده کنیم. با سازمان حمل و نقل شهری شهرداری هم هماهنگ هستیم و می‌توانیم گوشه‌ای از کار را شروع کنیم. ما چندین سال مشکل این را داشتیم که رانندگان کرایه مصوب سرویس را رعایت نمی‌کردند؛ اما خوشبختانه امسال کرایه‌های مصوب جا افتاد و همان مبلغ را می‌گیرند.»

دوبانده کردن گردنه چاه‌سبز به سرعت پیگیری شود

در این جلسه، فرماندار از زمان‌بر شدن اقدامات برای دوبانده کردن گردنه چاه‌سبز گلایه کرد.  

خزائی رئیس اداره راه و شهرسازی هم گفت: «برای این کار قرار بود پایه‌های برق با هزینه مجتمع فولاد غدیر جابه‌جا شود. ما نامه‌نگاری کردیم، اداره برق از ادارات راهداری، محیط‌زیست، منابع طبیعی و همچنین در مورد فیبر نوری استعلام گرفته بود. اما فقط فیبر نوری جواب استعلام را داده و منابع طبیعی خسارت خواسته و گفته قبل از این که شروع به کار کنید خسارت را مشخص کنید و بپردازید. ولی ما چنین پولی نداریم. جواب استعلام محیط‌زیست و راهداری هم هنوز از استان نیامده است.»

خسروانی، اما با بیان این که قرار نبود این قدر در کار وقفه ایجاد شود، ادعای منابع طبیعی را رد کرد و گفت باید سریعتر کار پیگیری شود.  

اصلاح نشست گردنه واریانتی ۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد

معاون فرماندار در این جلسه، به نشست سال‌های قبل محور واریانتی نی‌ریز - استهبان اشاره کرد و گفت: «قرار بوده اداره راهداری در این باره مکاتبه کند و تمهیدات لازم اندیشیده شود؛ مخصوصاً در باند برگشت آن که خطرساز است و یک مرتبه عرض جاده نصف می‌شود.»

رئیس اداره راهداری گفت: «در مورد محور رانشی نی‌ریز - استهبان چندین نامه ارسال شده، اما حداقل ۵۰ میلیارد تومان بودجه می‌خواهد که باید تأمین شود. ما تابلو‌های هشدار دهنده آن را تعویض کردیم؛ اما کار اساسی از عهده اداره شهرستان خارج است. در مورد علت تاریکی آن، یکی از پست‌های برق مورد سرقت قرار گرفته و ترانس‌ها را دزد برده است. پیمانکار قرار است آن را نصب و تعمیر کند و هفته آینده  ترانس جدید خریداری می‌شود.»

رحیمی افزود: «روشنایی گردنه لای‌رز نیاز به تأمین اعتبار از طرف شهرستان دارد. باید دو کیلومتر آخر روشن شود تا تصادفات کاهش یابد و راه‌های فرار دیده شود.»

موتورسیکلت‌ها جلو مدارس توقیف می‌شوند

فرماندار نی‌ریز از مانور بی‌رویه موتورسیکلت‌ها در سطح شهر گلایه کرد.

خسروانی گفت: «موتورسواران متخلف باعث بروز تصادفات زیادی در شهر شده‌اند. برخی از آنها در پارک آزادی و پیاده‌راه‌های آن مانور می‌دهند که باعث نارضایتی مردم شده است. موتورسیکلت این افراد باید به سرعت توقیف و به پارکینگ برده شود. قرار نیست آرامش مردم در پارک هم گرفته شود. به هیچ عنوان در این زمینه کوتاه نیایید و اعمال قانون کنید.»

فرماندار نی‌ریز در جلسه قبل شورای ترافیک و در آستانه شروع مدارس هم گفته بود که استفاده دانش‌آموزان از موتورسیکلت ممنوع است و موتورسیکلت‌هایی که جلوی مدارس پارک شود، توقیف می‌شود. اما هم‌اکنون شاهد این هستیم که دانش‌آموزان همچنان برای رفت و آمد از موتورسیکلت استفاده می‌کنند.  

در همین رابطه سرگرد خادمی رئیس پلیس راهور گفت: «طرح برخورد با موتورسواران متخلف در جریان است و به مدیران مدارس هم اعلام کرده‌ایم که موتورسیکلت‌های پارک شده جلوی مدارس جمع‌آوری و توقیف می‌شود. هفته گذشته هم تعدادی از موتورسیکلت‌های کنار هنرستان شهیدباهنر جمع‌آوری شد.»

نی‌ریز دوربین و ماشین پلاک‌خوان ندارد

فرماندار نی‌ریز با بیان این که دوربین‌های سطح شهر قابلیت پلاک‌خوانی ندارد، گفت: «استانداری اعلام آمادگی کرده که دوربین پلاک‌خوان را به تعداد شهر‌ها می‌توانند در اختیار بگذارند تا نصب شود؛ به شرطی که زیرساخت‌های آن آماده باشد.»

وی افزود: «در این زمینه جلسه‌ای با شهردار داشتیم و از مدیرعامل مخابرات دعوت کردیم و به نی‌ریز آمد. آنها اعلام کردند زیرساخت‌ها برای نصب دوربین در سطح شهر مشکلی ندارد. ما باید از این فرصت استفاده کنیم تا شهرمان را به دوربین‌های مناسبی مجهز کنیم که پلاک‌خوان باشد و فضا را برای افراد قانون شکن ناامن کند.»
شهردار نی‌ریز هم در خصوص تأمین خودرو پلاک‌خوان گفت: «یک ماه قبل از طرف سازمان حمل و نقل شهری نامه‌نگاری کردیم. اما متأسفانه ایران‌خودرو و سایپا هیچ کدام به شهرداری‌ها مثل ادارات دولتی خودرو نوبتی نمی‌دهند و می‌گویند باید آزاد خریداری کنید. این باعث شد که مقداری کار ما عقب بیفتد.»

سرگرد خادمی رئیس پلیس راهور، اما گفت: «خیلی از شهر‌های کوچک مثلا کوه‌چنار و خرامه این سیستم را دارند. با این ظرفیت نی‌ریز، باید امکاناتی نظیر خودرو پلاک‌خوان و دوربین ثبت تخلفات داشته باشیم.» 

استقبال از پارکینگ کامیون‌ها کم شده است

شهردار نی‌ریز با بیان این که استقبال از پایانه خودرو‌های سنگین کمرنگ شده است، از پلیس راهور خواست تا با تردد کامیون‌ها در سطح شهر برخورد کند.
سجاد شاهسونی گفت: «موضوع تردد ماشین‌آلات سنگین در سطح شهر چندین سال است که دغدغه نی‌ریز شده است. شهرداری پارکینگ کنار ترمینال را برای آنها راه‌اندازی کرده که هم نزدیک به شهر است و هم دوربین در آن نصب شده و نگهبان ۲۴ ساعته دارد. یک سال است که شهرداری به صورت رایگان آنجا را اداره می‌کند؛ در حالی که ماهیانه ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان برای ما هزینه داشته است.»

وی افزود: «بر پایه مصوبه شورای شهر، از ماه قبل یک مبلغ حداقلی در حد ورودی ۵ هزار تومان و به ازاء هر ساعت ۱۵۰۰ تومان که در طول شبانه‌روز شاید ۵۰ هزار تومان هم نشود، دریافت می‌شود. این مبلغ فقط به اندازه تأمین هزینه نگهبان آنجا است. اما این مسئله باعث شده که تعداد کامیون‌ها در پایانه خیلی کمتر شود و روزانه ۳۰ تا ۴۰ کامیون بیشتر نباشد. در حالی که به زمستان نزدیک می‌شویم و آنها خودرو را صبح اول وقت از ساعت ۵ صبح روشن می‌کنند. باید در سطح شهر اعمال قانون شود.»

ساعت تعطیلی مدارس چهارراه جانبازان را تغییر دهید

به گفته جمالی مدیر آموزش و پرورش، از زمان انتقال مؤسسات بانکی به خیابان جانبازان، همزمانی پارک خودرو مشتریان بانک با تعطیلی مدارس ۱۵ خرداد، آزرم و فرهمندی و سرویس‌های دانش‌آموزی، ترافیک آنجا را قفل می‌کند.
خادمی رئیس پلیس راهور، اما پیشنهاد داد: «مشکل این است که هر سه مدرسه با هم تعطیل می‌شوند. باید زنگ تعطیلی آنها ۱۵ دقیقه با هم تفاوت داشته باشد تا مشکل حل شود.» 

آغاز عملیات روگذر در جاده سیرجان

عملیات ساخت سمت مقابل روگذر در جاده سیرجان آغاز می‌شود.

فرماندار نی‌ریز با تأکید بر ساماندهی بولوار امام رضا گفت: «این بولوار و ورودی شهر اصلاً شکل خوب و ایمنی ندارد. پل روگذر چالش بزرگی برای شهر و مردم شده است. من با پیمانکار و مسئول اجرایی آن تماس گرفتم و تذکر جدی دادم که باید سریع‌تر انجام شود؛ وگرنه پیمانکار را عوض می‌کنیم. نظارت هم دارد انجام می‌شود و باید سرعت پیدا کند.»

خسروانی افزود: «سال‌ها گذشته و مردم دوست دارند شهرشان زیبا و ایمن باشد؛ اما این روگذر چهره شهر را خراب کرده است.»

بعد از جلسه شورای ترافیک، مسئولان به محل اجرای پروژه روگذر رفتند.  

رئیس کارگاه شرکت سیویل تونل عنوان داشت: «عملیات تعریض سمت جاده سیرجان شروع شده و اگر مسیر را به این سمت هدایت کنیم، عملاً فنس‌کشی را در ۵ روز آینده انجام می‌دهیم. سمت رستوران گل‌سرخ قرار است با فاصله و عرض ۵ متر فنس‌کشی شود تا خودرو‌ها بتوانند عبور کنند؛ اما سمت پمپ‌بنزین فرامرزی‌نژاد فعلاً باز است.»

رضایی افزود: «عرشه قسمتی که دارد کار می‌شود، تا چند روز آینده تمام است و بتن‌ریزی آن کامل می‌شود. مشکل ما این بود که کارخانه فوم‌سازی بدقولی کرد و مصالح را دیر به دست ما رساند؛ وگرنه این مرحله ۱۰ روز قبل تمام شده بود.»

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها