موفقیت احمدعلی امیرغفران عضو هیئت علمی و فوق تخصص جراحی قلب و عروق، در ابداع روشی نو برای ساخت دریچه در عمل قلب باز در همایش انجمن جراحان قلب اروپا، جایزه نخست تکنولوژیهای پیشرفته را در سال ۲۰۲۴ میلادی به همراه داشت. این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، توانسته دریچه ریوی (پولمونری) را برای بیش از ۲۰۰ بیمار بسازد.
احمدعلی امیرغفران گفت: سال گذشته میلادی هم ساخت دریچه سه لختی (تریکوسپید) در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به کسب عنوان برترین ابداع و تکنیک نوآورانه در جراحی قلب دنیا انجامید. وی بیان کرد: استنتهای از پیش آماده شدهای طراحی و ساخته شده که بافت مورد نظر بر روی آنها در هنگام عمل جراحی نصب و همزمان در داخل قلب جایگذاری میشود. او ادامه داد: این دریچهها با هدف استفاده از بافت بدن بیمار برای ساخت دریچههای قلبی صورت میپذیرد و انتظار میرود منجر به افزایش مدت زمان کارایی و بهبود عملکرد دریچه برای بیمار شود.
امیرغفران همه مراحل ایدهسازی، طراحی، ساخت و اجرای این روش جراحی را مربوط به مراکز جراحی قلب شیراز دانست و گفت: در حال حاضر برای تعویض دریچههای قلبی از دریچههای مکانیکی که نیاز به مصرف دائمی داروهای ضد انعقادی دارند و یا دریچههای بیولوژیکی با بافت حیوانی استفاده میشود که به دلیل همخوانی نداشتن با بدن بیمار طول عمر محدودی دارند؛ در حالی که با ساخت دریچه جدید که از نظر بیولوژیکی با بدن بیمار سازگاری دارد، امید است که این مشکلات برطرف شود. او با ابراز امیدواری نسبت به کارایی این استنت و دریچه در درازمدت و حتی تا پایان عمر بیمار، موفقیت اجرای این ایده در همایش انجمن جراحان قلب اروپا و کسب عنوان برتر تکنولوژیهای پیشرفته، این رویداد علمی را موفقیتی برای جامعه پزشکی و جراحی قلب کشور و شیراز دانست و از استقبال گسترده پزشکان دنیا از این ایده خبر داد.