چهار زن جوان کُرد
عکس از سِوریوگین - ۱۸۸۱ میلادی / موزه ملی هلند
عکسی مشهور
زن جوانی که از بمباران اتمی ناکازاکی جان سالم به در برده، اوت ۱۹۴۵ این عکس البته خیلی مشهور است و خیلیها آن را بارها دیدهاند
وقتی برای انتقام من بیایند
در ۸ فوریه ۱۹۴۳، نازی ها لپا رادیچ ۱۷ ساله را به دلیل اینکه در طول جنگ جهانی دوم پارتیزان یوگسلاوی بود، اعدام کردند. هنگامی که از او نام یارانش را پرسیدند، او پاسخ داد: «وقتی برای انتقام من بیایند، آنها را خواهید شناخت.»
شیوۀ عجیب کار چاقوسازهای فرانسوی؛ ۱۲۰ سال قبل
فرادید: در شهر تییِرز که به قلب تولید کارد و چنگال فرانسوی مشهور است، چاقوسازها از یک روش عجیب و کاربردی برای تحمل عوارض فیزیکی کارشان استفاده میکردند: آنها حین کار با سنگ چرخندۀ چاقوتیزکنی روی شکم خود دراز میکشیدند.
این وضعیت غیرعادی به آنها اجازه میداد از کمرشان کار زیادی نکشند و خودشان را از قوزی شدن و درد کمر که معمولاً کارکنان مشاغل دیگر را آزار میداد در امان نگه دارند.
معمولاً یک سگ وفادار هم روی پاهای آنها مینشست و منبع گرما و آرامش روزهای سرد زمستان میشد. با مرور این عکسهای کمیاب قدیمی، با زندگی این صنعتگران ماهر آشنا میشویم.
دارایی سرنوشتساز شهر، رودخانه دوورُل بود، رودخانهای سریع که انرژی کارگاههای کارد و چنگال را تأمین میکرد.
منظره ناهموار شهر نیز در رونق این صنعت نقش داشت. ساکنان شهر به کار روی زمینهای صخرهای و شیبدار عادت داشتند، در تابستان در مزارع کار میکردند و در زمستان چاقو میساختند و این ارادهی آنها بود که موجب رونق این صنعت شده بود.
امروزه، این صنعت که زمانی انرژی آن را آب تأمین میکرد با برق کار میکند، با این حال تییِرز و مناطق اطراف آن هنوز ۷۰ تا ۸۰ درصد چاقوهای فرانسه را تولید میکنند.
غش کردن پدر ۳ قلوها - سال ۱۹۴۶
نورنگار: آن زمان سونوگرافی معمول نشده بود و در اینجا پدری وقتی متوجه میشود که همسرش سهقلو به دنیا آورده، اینگونه از حال رفته!
آجرچین، آگوست ساندر، ۱۹۲۸
نورنگار: مشهورترین پرتره ساندر، از یک آجرچی در کلن، آلمان، عکس زیبایی است که یک آجرچی را نشان میدهد. پیام این تصویر واضح است: گرچه کار کارگر مستلزم زحمت و عرق ریختن است، اما باید به خود افتخار کند و سر را بالا بگیرد.
هیتلر در تجمع حزب نازی، هاینریش هافمن، ۱۹۳۴
نورنگار: هاینریش هافمن نقش مهمی در برپایی حکومت قدرتمند هیتلر داشت. هافمن که در سال ۱۹۲۰ به این حزب پیوست، عکاس و محرم شخصی هیتلر شد و این تصویر را ثبت کرد. او با این قاب که یکی از معروفترین عکسهای تاریخ است، قصد داشت نوعی حالت مقدس و رهبر معنوی به هیتلر بدهد که سربازها او را پرستش میکنند.
عکسی کمیاب از آدولف هیتلر در ۳۵ سالگی
عصر ایران: در این عکس، آدولف هیتلر ۳۵ ساله را میبینیم که در ۲۰ دسامبر ۱۹۲۴ میلادی پس از آزادی از زندان لاندسبرگ به تصویر کشیده شده است. هیتلر به دلیل شرکت در کودتای ناموفق مونیخ در سال ۱۹۲۳ با هدف برپایی یک حکومت نازیستی به زندان افتاد. وی در سال ۱۹۳۳ صدراعظم آلمان شد و از سال ۱۹۳۴ تا ۱۹۴۵ به عنوان پیشوای آلمان بر این کشور حکومت کرد. حکومت نازی او به جنگ جهانی دوم و یکی از تاریکترین دورههای تاریخ بشریت انجامید.