ممتازیان رئیس اداره دامپزشکی، اما با این موضوع موافق نیست. ارزش غذایی گوشت و مرغهای گرم و منجمد را یکی میداند و میگوید: «این یک اشتباه رایج است که در افکار عمومی رواج یافته؛ وگرنه از لحاظ ارزش غذایی، گوشت منجمد هیچ تفاوتی با گوشت گرم ندارد و حتی به نوعی از لحاظ نگهداری و بهداشتی، قابلقبولتر است. به هرحال ما مقداری از گوشت گرم خریداری شده را هم در فریزر نگه میداریم؛ اما این فریز با آن فریز متفاوت است.»
وی اضافه میکند: «در کشتارگاهها همه چیز استریل و بهداشتی است. آنجا به سرعت گوشت را به دمای انجماد میرسانند تا کیفیت و طعم و مزه آن فرق نکند و همه شرایط دمایی، رطوبتی و... در آن رعایت میشود. حال آن که فریز کردن گوشت در خانه متفاوت و حتی شرایط آن بدتر است. گوشتی که در کشتارگاه ذبح میشود، شرایط رطوبتی و دمایی یکسانی ندارد. همزمان با انتقال آن از کشتارگاه تا مغازه، داخل مغازه و از مغازه به خانه، بار میکروبی میگیرد. از این نظر شرایط مرغ و گوشت گرم تا لحظهای که در فریزر خانه منجمد میشود، حتی بدتر است و گوشت منجمد از نظر شرایط نگهدای و بهداشتی حتی قابل قبولتر است.»
همچنین برای تهیه این گوشتها در خارج کشور، اکیپهای دامپزشکی از طرف ایران به آنجا میروند. به عنوان مثال، ایران به کشوری مانند برزیل درخواست میدهد و میخواهد هزار تن گوشت بیاورد. از طرف ایران دامپزشکان و حتی روحانیون به برزیل اعزام میشوند و روی کشتار، سردخانهها، نوع و سلامت دام بازدید و نظارت میکنند و بعد اجازه کشتار میدهند. به این صورت نیست که بدون هیچ نظارتی از طرف ایران، گوشت منجمد را برای ما بفرستند. بعد هم در ماشینهای مخصوص پلمب و به ایران ارسال میشود.»
مجید کاویانی رئیس اتحادیه اغذیه، تربار و خواربار نیریز، ارزش غذایی این گوشت و مرغهای منجمد را با گوشت و مرغهای گرم یکسان و حتی بهتر و بهداشتیتر از گوشتو مرغهای گرم میداند.
به عقیده او زمانی که دام یا مرغ ذبح میشود، بلافاصله به تونل انجماد میرود و اگر از لحظه انجماد گوشت تا زمانی که به دست مصرفکننده میرسد فرآیند انجماد به خوبی انجام شود و خللی در این پروسه اتفاق نیفتد، حتی از گوشت و مرغ گرم بهتر و بهداشتیتر است.
میگوید: «این گوشت و مرغها بلافاصله منجمد شده و هیچ باکتری و میکروبی وارد آن نمیشود. مسلماً گوشتهایی هم که به دست ما میرسد این پروسه را طی میکند و صد در صد تحت نظارت است. این در حالی است که مرغ گرم باید در دمای چهار - پنج درجه به مرغفروشی بیاید، تا ۷۲ ساعت در یخچال معمولی بماند و حتی ممکن است در این بازه زمانی اتفاقاتی هم برای آن بیفتد و تغییر طعم دهد؛ اما کیفیت جنسی که بلافاصله در کشتارگاه منجمد میشود، تغییر نمیکند.»
به پایگاه خبری - تحلیلی هورگان خوش آمدید... هورگان یعنی محل زایش خورشید