
عنایتالهی معاون جهاد کشاورزی نیریز با بیان این که ذائقه نیریزیها به برنج پاکستانی نزدیکتر است، گفت: «نیمه دوم آبانماه واردات برنجهای پاکستانی و هندی به کشور آزاد خواهد شد. البته در شهر برنج هندی هم هست؛ اما گرایش بیشتر نیریزیها به برنج پاکستانی باعث شده تا با کمبود این برنج روبرو شویم. البته مثل سالهای گذشته، از نیمه دوم آبانماه واردات برنجهای پاکستانی و هندی به کشور آزاد و این مشکل رفع خواهد شد.
خوشبختانه با نظارت ما بر انبارها، احتکاری هم در این مورد صورت نگرفته است.» کاویانی رئیس اتحادیه اغذیه، تربار و خواربار نیریز هم با بیان این که فروش برنج خارجی ممنوع نیست، گفت: «ذائقه مردم نیریز بیشتر به سمت برنجهای پاکستانی و دانهبلند است تا برنجهای ایرانی؛ هر چند تا حدود ۲۰ سال پیش این ذائقه متمایل به برنج محلی مثل کامفیروزی و نورآبادی بود.
البته در سالهای قبل هم تا نیمه دوم آبانماه واردات برنج خارجی ممنوع بوده، اما امسال این برنامه را بسیار محکم گرفتهاند و به همین خاطر با کمبود برنج خارجی مواجه شدهایم.» وی با بیان این که در نیریز با نظارت اداره تعزیرات، جهادکشاورزی و صمت کسی نتوانسته برنج احتکار کند، گفت: «البته در انبارهای شهرهای بزرگی مثل اصفهان و تهران، برنج خارجی فراوان است که اگر بخواهیم بیاوریم، از قیمت مصوب بیشتر میشود. حتی به اداره صمت گفتهایم اجازه دهند با قیمت بیشتری برنجها را بیاوریم که با توجه به افزایش قیمت، ماندهایم این کار را انجام بدهیم یا نه.» کاویانی افزود: «به نظر من بهتر است مردم سعی کنند ذائقه خود را به سمت برنج تولید داخلی برگردانند. چون هم حمایت از تولید داخلی است و هم خوشمزهتر و دارای ارزش غذایی بیشتری است.»