تعداد بازدید: ۱۹۹
کد خبر: ۲۱۶۰۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۱ - 2024 26 October

راه‌های ارتباطی:
واتساپ و تلگرام: ۱۸۰۸، ۸۰۰، ۹۱۷، ۰
دفتر: ۰۹۰۳، ۵۳۸۳ - ۰۷۱
رایانامه (ایمیل):neyrizanfars@gmail.com

جهاد کشاورزی

سلام جناب آقای مهندس زارعی، ضمن تبریک بابت انتصاب شما به عنوان مدیر جدید جهاد کشاورزی نی‌ریز، چند سؤال داشتم.  

برای آینده کشاورزی و باغداری در نی‌ریز چه برنامه‌ای دارید؟ آیا برای این خرده مالکی‌ها و خرد شدن اراضی کشاورزی برنامه‌ای دارید؟ آیا در مورد باغ شهری‌هایی که مانند قارچ در زمین‌های مرغوب با آب و خاک شیرین در حال افزایش است نباید اقدامی صورت پذیرد؟

در کوهستان‌های استهبان به ندرت ساختمان دیده می‌شود؛ اما در نی‌ریز برای زیر ۱۰ درخت و حتی کمتر هم ساختمان‌های مجلل ساخته شده و در حال ساخت است که طبیعتاً دیگر نه جنبه کشاورزی دارد و نه اقتصاد کشاورزی... فقط اینجا زمین‌های بکر در حال تبدیل به ساختمان‌های بد قواره و زشت است و هیچ گونه جلوگیری در برابر این خشونت علیه طبیعت نی‌ریز نداریم. ظاهراً مسئولان که اکثراً خودشان هم صاحب چنین املاکی هستند، چشمشان را بر روی این ساخت و ساز‌های افراد سودجود بسته‌اند و هیچ اولویتی برایشان ندارد. از شما انتظار می‌رود که در برابر این عوامل تخریبگر محکم بایستید.  

اما در بحث اقتصاد کشاورزی اگر با همین فرمان پیش برویم، باغ‌های اقتصادی ما ذره ذره نابود خواهد شد.

نه پشتیبانی از باغداران صورت می‌پذیرد و نه آموزشی و... داده می‌شود.

هر ساله وضعیت خاموشی چاه‌ها بدتر از سال قبل می‌شود. عملاً این افزایش ساعت‌های خاموشی از ۴ ساعت به ۶ ساعت، ضربه نهایی به قلب باغداران است و هیچ مسئولی چاره‌ای برای این موضوع ندارد.

پاسخ جهاد کشاورزی:

ضمن تشکر از دغدغه‌مندی شما شهروند گرامی، اعلام می‌داریم که این مدیریت با آغوش باز از تمامی پیشنهادات و راهکار‌های سازنده و مفید استقبال می‌کند. در خصوص سؤالات مطرح‌شده، با توجه به محدودیت پاسخگویی در هفته‌نامه، مطالبی به اختصار بیان می‌شود:

با عنایت به شرایط اقلیمی حاکم بر شهرستان که تبخیر سالیانه بیش از دو متر را شاهد هستیم و نیز با توجه به متوسط بارندگی کمتر از ۲۰۰ میلی‌متر، اولویت کنونی جهادکشاورزی حفظ وضع موجود و گونه‌های کم‌آب‌بر و مقاوم به شوری و خشکی است که از ظرفیت بالای تولید و صادرات برخوردار است. در کنار آن  نیز در موضوع توسعه باغ، ضمن مشاوره با کارشناسان جهادکشاورزی، از گونه‌های کم‌آب‌بر و با ظرفیت بالای ارزآوری حمایت خواهیم کرد.

در رابطه با موضوع تغییر کاربری، یقیناً از عوامل اصلی خرد شدن اراضی کشاورزی اعمال حقوقی اجرایی سهم‌الارث و بعضاً دعاوی بوده (انتقال قهری) و معاملات مبایعه‌نامه و قولنامه‌های عادی به شدت افزون بر این فعل شده است که جهاد کشاورزی هیچ دخالتی در این امر ندارد.

سیاست وزارت متبوع  کاملاً بر حفظ بستر تولید  است که در همین زمینه طبق مادتین قوانین جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی مصوب ۱۳۸۵ این مدیریت به صدور اسناد و نقل و انتقالات واصله از دفاتر رسمی، رسیدگی می‌نماید.  
اکنون نیز رعایت قوانین جلوگیری از خرد شدن اراضی در صدور اسناد و نقل و انتقالات برابر با قانون الزام ثبتی (تبصره ۹ ماده ۱۰) بوده که تمامی دستگاه‌های اجرایی و مشاورین املاک را ملزم به رعایت آن نموده است.

با این توضیحات، مجموعه جهاد کشاورزی فقط در معاملات رسمی می‌تواند از خردشدن اراضی جلوگیری کند و لازم است سایر سازمان‌ها و حتی بنگاه‌های معاملاتی (که بیشترین تأثیر را در خرد شدن اراضی دارند) نیز در این مورد، همکاری و رعایت قوانین  را بنمایند.

بی شک هر اقدامی در زمینه جلوگیری از خرد شدن اراضی، تابع خواسته و همکاری بهره‌برداران و مالکان کشاورزی است. فرهنگ‌سازی از جمله ابزار‌هایی است که در صیانت از اراضی کشاورزی مؤثر است؛ لذا تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی از جمله سیاست‌های اخیر وزارت جهاد کشاورزی است که مشوق‌هایی هم برای متقاضیان از سوی وزارت به شهرستان‌ها اعلام شده و کشاورزان می‌توانند با مراجعه به اداره امور اراضی، از طرح‌های مصوب مطلع شوند و دیدگاه خود را به سمت این امر سوق دهند.

در خصوص ساخت و ساز‌های غیر مجاز، به اطلاع مردم شریف می‌رساند که  این مدیریت با تمام کمبود‌های نیروی انسانی و امکانات گشت، برخورد با تغییر کاربری‌های غیرمجاز را از وظایف ذاتی خود می‌داند و با مشاهده هر نوع تغییر کاربری در عرصه‌های کشاورزی (غیر ملی)  ورود و دعوی خود را در دستگاه قضا مطرح می‌دارد که پرونده‌های موجود در دستگاه قضا گواه بر این امر است. لازم به ذکر است که در اراضی فاقد اجرای مقررات و بعضاً ملی فاقد اسناد رسمی، این مدیریت حق ورود تا تعیین تکلیف وضعیت اراضی را ندارد که متأسفانه خیلی از ساخت و ساز‌های ایجاد شده سالیان قبل، در چنین اراضی بوده که از قدمت بنای آنان می‌گذرد. بخشی از مناطق نیز اراضی حریم شهر است که گشت اداره  راه و شهرسازی نظارت مستمر در آن عرصه را دارد و هر گونه گزارشی را می‌توان به آن اداره محترم ارائه نمود. در اراضی فاقد اجرای مقررات و ملی نیز هر گونه گزارش تغییر کاربری یا تخریب، باید به یگان گشت اداره منابع طبیعی (روزانه بر طبیعت  نظارت مستمر دارد)  اعلام شود.

این مدیریت با تعامل سایر ادارات مذکور در  زمان‌های مختلف به اجرای گشت مشترک در عرصه‌های مختلف مبادرت کرده و هم‌اکنون نیز از مردم شریف تقاضا داریم در امر صیانت از اراضی کشاورزی به عنوان همیار با مجموعه جهادکشاورزی، همکاری و هر گونه تغییر کاربری غیر مجاز را در همان  شروع اولیه ساخت به اداره امور اراضی اطلاع دهند (حضوری یا سامانه ۱۳۱) تا برخورد به موقع صورت پذیرد.

در خصوص آموزش کشاورزان نیز اعلام می‌دارد که با همکاری مرکز تحقیقات استان فارس و تعاونی انارکاران و انجیرکاران نی‌ریز،  ۱۲۳ کلاس آموزشی در سال ۱۴۰۲ و شش ماهه اول ۱۴۰۳  در نقاط مختلف شهرستان برگزارشده و  ۲۰۰۰ نفر از بهره‌برداران بخش کشاورزی  (زن و مرد) در خصوص دام، باغ، آبیاری، امور اراضی مانند هرس درختان انجیر، گرده‌افشانی در درختان انجیر، آفات و بیماری‌ها و تغذیه درختان پسته، تغذیه گوسفند داشتی، مشاغل خانگی، تغییر کاربری اراضی و  ... آموزش دیده‌اند.

درباره قطعی برق چاه آب کشاورزی نیز بدیهی است که این مدیریت هیچ‌گونه اختیاری در این خصوص ندارد؛ ولی با این وجود مکاتبات  و مذاکرات متعددی را در سطح شهرستان و استان، به منظور حمایت از حقوق کشاورزان انجام داده است.

در پایان با توجه به تأکید مدیر محترم جهادکشاورزی شهرستان مبنی بر تکریم ارباب رجوع و پاسخگویی به کشاورزان زحمتکش، اعلام می‌دارد که هرکدام از بهره‌برداران که سؤال یا پیشنهادی  دارند، با هماهنگی قبلی با این مدیریت می‌توانند خارج از وقت اداری و در محل دفتر مدیر شهرستان حضور یابند و نظرات سازنده خود را با مجموعه خدوم جهادکشاورزی در میان بگذارند. ضمن این که شهروندان گرامی می‌توانند از طریق آدرس زیر و در پیامرسان ایتا عضو کانال اطلاع‌رسانی جهادکشاورزی شهرستان نی‌ریز شده و از آخرین اخبار و تحولات جاری بخش کشاورزی شهرستان نی‌ریز به‌صورت روزانه و درلحظه، مطلع شوند:

آدرس کانال اطلاع‌رسانی جهادکشاورزی نی‌ریز  در ایتا:

https://eitaa.com/jahadekeshavaziNeyrizfars
-----------//-----------

شورای ترافیک

لطفاً در هفته‌نامه درج کنید که سه‌راه خیابان طالقانی و بهداشت نیاز به چراغ راهنمایی دارد. سرعتکاه نصب شده خراب شده و ماشین‌ها و موتور‌سیکلت‌ها با سرعت بالا رانندگی می‌کنند.

پاسخ شورای ترافیک:

طرح مذکور قبلاً در شورای ترافیک مصوب و مقرر شده که توسط شهرداری محترم اجرایی شود.
-----------//-----------

مدیران فرهنگی

لطفاً خواننده‌هایی مثل ماکان، حامیم و عرفان طهماسبی را برای برگزاری کنسرت دعوت کنید.
-----------//-----------

راهنمایی و رانندگی

از پلیس راهنمایی و رانندگی که در این چند مدت قاطعانه با موتور‌سوران نوجوان و جوان بدون گواهینامه برخورد کردند، تشکر و قدردانی می‌کنیم. امیدوارم از این به بعد هم ادامه داشته باشد. چرا که متأسفانه هر روز شاهد پرپر شدن این عزیزان هستیم.

هر چند متأسفانه هیچ جای تفریح سالم و دلخوشی برایشان نیست.

پاسخ راهنمایی و رانندگی:

با سلام، طرح ویژه موتورسیکلت سوران از ابتدای هفته با شدت شروع شده است.

غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
0
0
سپاس از پاسخگویی شفاف جهاد کشاورزی
نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها