بر اساس یک گزارش تازه، ۶ نفر از هر ۱۰ کارفرما میگویند برخی از کارگران نسل زد را که در اوایل امسال تازه از دانشگاه فارغالتحصیل و استخدام شده بودند، اخراج کردهاند.
Intelligent.com که یک پلتفرم اختصاصی برای کمک به حرفهایهای جوان برای هدایت آینده بازار کار است دیدگاه قریب ۱۰۰۰ کارفرمای آمریکایی را در این باره جویا شده است. یکی از آنان میگوید: پس از تجربه مشکلات زیادی با استخدام افراد جوان به وجود آمد در استخدام فارغ التحصیلان دانشگاه تردید دارد.
در همین حال، یک نفر از هر ۷ رییس اعتراف کردهاند ممکن است سال آینده به طور کامل از استخدام آنها بپرهیزند. سه چهارم از شرکتهای مورد نظرسنجی گفتهاند از برخی یا از هیچ یک از فارغالتحصیلان تازه استخدام شده رضایت ندارند.
نسل زد، بیانگیزه و غیر حرفهای؟
نیمی از کارفرمایان در این بررسی به این دلیل اشاره کردهاند که چرا از استخدامهای جدیدشان راضی نیستند. این کارفرمایان همچنین به نسل زد اشاره کرده اند و آنان را غیر حرفهای، ناسازمان یافته و در مهارتهای ارتباطی ضعیف توصیف و همین ویژگیها را به عنوان دلایل اصلی در اخراج این گروه از فارغالتحصیلان عنوان کردهاند.
کارفرمایان میگویند با چالشهای ملموس این نسل درگیرند: از جمله دیر رسیدن به کار و جلسات، نپوشیدن لباس مناسب دفتر و استفاده از ادبیات نامناسب در فضای کاری.
حالا، بیش از نیمی از مدیران استخدام به این نتیجه رسیدهاند که فارغ التحصیلان دانشگاه برای دنیای کار آماده نیستند. در همین حال، بیش از ۲۰ درصد مدیران میگویند نسل زد نمیتوانند با حجم کار کنار بیایند.
اندی جسی (Andy Jassy)، مدیرعامل آمازون هم اخیراً گفته است: موفقیت شما به نگرش شما بستگی دارد و دلیل آن هم ساده است: ترجیح مدیران کار با افراد مثبت است.
اهمیت نگرش چنان است که برخی از رهبران آن را در پیشبرد حرفهای کارگران جوان مؤثرتر از مدرک دانشگاهی میدانند. تا جایی که حتی ریچارد برانسون، بنیانگذار میلیاردر شرکت ویرجین، بارها و بارها از جوانان خواسته دانشگاه را به نفع مدرسه زندگی ترک کنند.
مارک زاکربرگ مدیر عامل شرکت Meta هم اخیراً ادعا کرد استعداد ناب و شخصیت بر مدرک میچربد.
مدیر ارشد سیسکو در بریتانیا، دیوید میدز (David Meads) که در ۱۶ سالگی مدرسه را ترک کرده به Furtune گفته نگرش و استعداد مهمتر از هر عنوانی است که شما در پی نام خود دارید، یا هر مدرک تحصیلی که در برگهای نگاه میدارید.