سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در حمله شدید اسرائیل به ضاحیه (حومه جنوبی بیروت)، مورد هدف قرار گرفت و به شهادت رسید.
به گزارش عصرایران، سید حسن نصرالله متولد ۱۹۶۰ میلادی، به هنگام شهادت ۶۴ ساله بود.
از تولد تا سفر به قم
سیدحسن متولد شرق بیروت در لبنان است و در حوزه علمیه در شهر بعلبک در جنوب لبنان تحصیل کرد. وی بعد از آن به عضویت حزب شیعی امل درآمد.
سید حسن نصرالله وقتی ۲۱ ساله بود در سال ۱۳۶۰ شمسی در سفر به تهران با امام خمینی دیدار داشت. امام خمینی او را به عنوان نماینده خود در امور شرعی و دریافت وجوهات تعیین کرد. او در سال ۱۳۶۱ نیز به عنوان سرپرست تیم ورزشی جنبش امل به تهران سفر کرده بود.
نصرالله در سال ۱۳۶۶ شمسی برای ادامه تحصیلات حوزه به قم رفت و دو سال در این شهر به تحصیل پرداخت. وی در این مدت زبان فارسی را یاد گرفت. نصرالله در سال ۱۳۶۸ به دلیل شدت گرفتن تنش در لبنان به کشورش بازگشت.
۳۲ سال رهبری حزب الله
این روحانی شیعه و فعال سیاسی لبنان از سال ۱۹۹۲ میلادی، رهبری حزب الله لبنان را به مدت ۳۲ سال برعهده داشت.
حزب الله لبنان مجموعه سیاسی - اجتماعی و نظامی است که در سال ۱۹۸۵ - یعنی ۳۹ سال قبل از سوی شماری از فعالان شیعه لبنان برای حمایت از شیعیان لبنان و مبارزه با اشغالگری اسرائیل در خاک لبنان تاسیس شد.
نصرالله بعد از دو روحانی به نامهای صبحی طفیلی و سیدعباس موسوی به دبیرکلی حزب الله لبنان رسید.
سیدعباس موسوی دبیرکل وقت حزب الله هم در حمله ارتش اسرائیل در سال ۱۹۹۲ به شهادت رسید.
اجبار اسرائیل به عقب نشینی از مناطق اشغالی جنوب لبنان در نتیجه فعالیتهای ضداسرائیلی واحدهای نظامی حزب الله، از جمله دستاوردهای رهبری نصرالله است.
ارتقای عملیاتی، گسترش نیروها و افزایش حجم و قدرت تسلیحات در اختیار حزب الله در مدت رهبری سیدحسن نصرالله محقق شد.
پدر شهید
محمد هادی فرزند سیدحسن نصرالله، عضو واحدهای نظامی حزب الله لبنان بود که در سن ۱۸ سالگی و در سال ۲۰۱۷ در درگیری با نیروهای اسرائیلی به شهادت رسید.
ترورهای متعدد
سیدحسن نصرالله بارها از ترور و حملات اسرائیل، جان سالم به در برد. در سال ۱۹۹۷ مورد حمله قرار گرفت، اما این اقدام ناکام ماند. همچنین میتوان به حمله ناکام ترور او در سال ۲۰۰۶ به هنگام جنگ با اسرائیل اشاره کرد.
جنگ ۳۳ روزه و بحران سوریه
در جنگ ۳۳ روزه با ارتش اسرائیل، رهبری حزب الله را برعهده داشت. حزب الله ضمن مقابله با حمله زمینی ارتش اسرائیل، مانع از اشغال دوباره خاک لبنان به دست اسرائیل شد.
در جنگ داخلی سوریه که از سال ۲۰۱۱ شروع شد نیز حزب الله به مقابله با گروههای مسلح، گروههای افراط گرای اسلامی و داعش پرداخت و نقش پررنگی در سرکوب آنها داشت.