تعداد بازدید: ۱۵۱
کد خبر: ۲۱۳۰۰
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۵ - 2024 21 September
در دوران بلوغ و عادت ماهیانه، تغییراتی هورمونی در بدن خانم‌ها ایجاد می‌شود و همین امر شرایطی را برای ایجاد بیماری لثه فراهم می‌کند؛ بنابراین الزامی است خانم‌ها به خصوص در این دوران بیشتر مراقب سلامت لثه و دندان‌های خود باشند.
نویسنده : نجمه بیدارمغز کارشناس سلامت مادران در نی‌ریز

به آنان توصیه می‌شود قبل از باردار شدن با مراجعه به دندانپزشک از سلامت دندان‌ها و لثه‌های خود مطمئن شوند و در صورت وجود پوسیدگی دندان یا بیماری لثه، سریعاً برای درمان آن اقدام نمایند، چون کوتاهی در این امر سبب تشدید بیماری و پیامد‌های ناخوشایندی در دوران بارداری خواهد شد.

توجه به بهداشت دهان و دندان به خصوص التهابات لثه در دوران بارداری و مراقبت‌های پیش از بارداری بسیار ضروری است. 
بیماری‌های التهابی لثه و عفونت‌های ناحیه دهان و دندان یکی از دلایل مهم زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس و کم وزن می‌باشد.

توصیه‌های دندانپزشکی در بارداری:
۱- توصیه می‌شود در دوران بارداری رعایت بهداشت دهان و دندان (استفاده از مسواک با روش صحیح استفاده، نخ دندان و دهانشویه) به طور منظم انجام شود.

۲- در صورت بروز استفراغ، دهان کاملاً با آب شسته شود. 

۳- داشتن تغذیه مناسب و پرهیز از ریزه‌خواری در دوران بارداری فراموش نشود.

۴- مراجعه منظم به پایگاه‌های سلامت و یا خانه‌های بهداشت انجام شود.

۵- از آنجا که استفاده از بعضی دارو‌ها در دوران بارداری می‌تواند باعث ایجاد نقایص دندانی- صورتی مثل شکاف لب و کام، بد رنگ شدن دندان‌ها و ... گردد، لذا مصرف هرگونه دارو باید با نظارت پزشک یا دندانپزشک باشد.

۶- بهترین زمان جهت انجام درمان‌های دندانپزشکی، سه ماهه دوم بارداری (هفته ۱۴ تا ۲۵) می‌باشد.

۷- مادران باید پس از زایمان توسط دندانپزشک معاینه شوند تا درمان دندان‌هایی که در دوران بارداری به تعویق افتاده، انجام شود.

۸- بهترین زمان برای آغاز مشاوره داندن‌پزشکی برای با پدر و مادر کودک، پیش از تولد و زمانی است که زوج در انتظار به دنیا آمدن فرزند خود هستند.

۹- مشاوره با آنها در مورد عادات بهداشتی خودشان و تأثیر آن به صورت الگویی برای فرزندان آنها، کمک مؤثری به بهبود سلامت دهان و دندان پدر، مادر و کودک می‌کند.

۱۰- جهت درمان بیماری‌های لثه از جمله قرمز، متورم و خون آلود شدن لثه‌ها و نیز وجود جرم دندان برای گرفتن درمان‌های مورد نیاز به خصوص جرمگیری در هر زمان از دوران بارداری حتماً به دندانپزشک مراجعه کنند.

مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری
◽پوسیدگی دندان

◽ بیماری‌های لثه: التهاب یا پریودنتیت

التهاب لثه شایعترین بیماری دهان در دوره بارداری است که ۶۰ تا ۷۵ درصد زنان را درگیر می‌کند.

اگر خانمی قبل از بارداری التهاب لثه داشته باشد، طی بارداری به علت تغییرات هورمونی، التهاب لثه بیشتر می‌شود. در بیماری لثه و پریودنتیت شدید، لقی دندان‌ها ایجاد می‌شود.

عوارض بیماری پریودنتیت در مادر باردار
۱- زایمان زودرس
۲- تولد نوزاد با وزن کم

باور غلط 
دندان‌های مادر در دوره بارداری مواد معدنی خود را از دست می‌دهند و به همین دلیل در بارداری دندان‌ها پوسیده شده و از دست می‌رود.

مراکز دندانپزشکی دولتی در مرکز جامع خدمات سلامت شهید فقیهی، مرکز جامع خدمات سلامت شبانه روزی مشکان و مرکز جامع خدمات سلامت قطرویه آماده ارائه خدمات آمورزشی و درمانی سطح یک به مادران باردار می‌باشد.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها