در این کارگاه، زهرا مستفیضی با اشاره به تقاضای روز افزون و علاقهمندی جوانان برای پرورش اسب گفت: این کار در ایران میتواند یک کسب و کار سودآور باشد؛ اما به شرطی که به درستی انجام شود. زیرا چالش برانگیز است و نیاز به سرمایه، دانش، و مهارت زیادی دارد.
علیرضا نورافشان کارشناس اسب سازمان جهادکشاورزی فارس و مدرس این کلاس اظهار داشت: هزینههای پرورش اسب مانند خرید زمین، امکانات، تغذیه، مراقبتهای بهداشتی و آموزش اسبها میتواند بسیار زیاد باشد.
بهگفته وی، برای این که پرورش اسب در ایران سودآور باشد، باید هزینههای پرورش را کاهش و درآمد را افزایش داد. کاهش هزینههای پرورش اسب میتواند با استفاده از روشهای مدیریتی و منابع محلی و ارزانتر انجام شود. همچنین افزایش درآمد میتواند با فروش اسبهای باکیفیت و آموزش اسبها برای مسابقات و سایر فعالیتها انجام گردد.
نورافشان تأکید کرد: هنگام پرورش اسب باید عوامل زیادی همچون خطوط خونی، ساختار والدین، خلق و خو، سلامتی، توانایی ورزشی آنها و اهداف پرورش دهنده را مورد توجه قرارداد و برای تولید بهترین فرزندان، پرورش دهندگان ممکن است از تکنیکهای مختلف اصلاحی مانند کشش طبیعی، لقاح مصنوعی و انتقال جنین استفاده کنند.
کارشناس اسب سازمان جهاد کشاورزی فارس بیانکرد: پرورش اسب میتواند یک فرآیند پیچیده و زمان بر باشد و به دانش و تجربه زیادی نیاز دارد؛ بنابراین همکاری با پرورش دهندگان معتبری که سابقه اثبات شدهای در تولید اسبهای سالم و باکیفیت دارند، توصیه میشود.