تعداد بازدید: ۶۵
کد خبر: ۲۱۲۲۰
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸ - 2024 13 September
بطری‌های پلاستیکی نوشابه را تا باز کردید سر بکشید
نویسنده : انتخاب

از بستر دریا تا قله هیمالیا، میکروپلاستیک‌ها در همه جا وجود دارند و این‌بار آزمایشات وجود آن‌ها را در برخی نوشابه‌های گازدار ثابت کرد.

انجمن محیط‌‌زیستی «اقدام برای محیط‌ زیست» در آزمایشی که بر روی بطری‌های کوکاکولا و شواپس انجام داد، به وجود ریزپلاستیک‌های مضر در این نوشیدنی‌ها پی برد.

دو آزمایشگاه نمونه‌هایی از بطری‌های کوکاکولا اورجینال یک لیتری و شوآپس یک و نیم لیتری را به نسبت تعداد دفعات مختلف باز کردن در بطری آزمایش کردند. در این آزمایشات محتوی نوشیدنی‌ها پس از یک‌بار، ده بار و در نهایت بیست بار باز کردن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  با استفاده از تجزیه و تحلیل صورت گرفته به وسیله اشعه مادون قرمز، محققان ذرات پلاستیکی کمتر از ۵ میلی‌متری موسوم به میکروپلاستیک متشکل از شش نوع پلیمر مختلف را شناسایی کردند.

این کشف جدید انجمن را شگفت زده کرد، زیرا تولید کنندگان معمولاً فقط دو پلیمر را در تماس با نوشیدنی‌ها اعلام می‌کنند. این دو پلیمر عبارتند از پلی اتیلن (PE) ناشی از درب بطری و پلی اتیلن ترفتالات (PET) ناشی از  خود بطری.

نتایج نشان می‌دهد که هر چه درب بطری بیشتر باز شود، تعداد ریز ذرات بیشتر می‌شود. در بطری کوکاکولا پس از حدود بیست بار باز شدن، مقدار ۴۶ میکرو ذره در لیتر یافت شد و این مقدار برای شوآپس ۶۲ میکروذره در لیتر بود. این انجمن نشان می‌دهد که تخریب درِ بطری می‌تواند منشأ میکروپلاستیک‌های شناسایی شده باشد.

این نانوذرات که ۱۰۰۰ برابر کوچکتر از ذرات ریز پلاستیکی هستند، به دلیل اندازه بسیار کوچک‌شان، به راحتی توسط موجودات زنده جذب می‌شوند و بنابراین خطرات بهداشتی بیشتری ایجاد می‌کنند.

پلاستیک‌ها تا شیر مادر هم نفوذ کرده‌اند
 گرچه تحقیق این انجمن به عنوان یک تحقیق علمی شناخته  نمی‌شود اما این انجمن یادآوری می‌کند که انباشت ذرات ریز پلاستیک در بدن انسان خطرات قابل توجهی برای سلامتی دارد که هنوز به خوبی شناخته نشده است و از سازمان‌های فرانسوی بهداشت عمومی، آژانس ملی ایمنی غذا و محیط زیست و نیز سازمان رقابت، مصرف و مبارزه با تقلب درخواست کرد تا اقداماتی برای پایان دادن به این آلودگی تصادفی اتخاذ کنند.

در ژوئیه ۲۰۲۲، این انجمن محیط‌ زیستی مطالعه مشابهی روی ۹ بطری آب مختلف انجام داده بود.

این ذرات ریز آلاینده که از تخریب محصولات روزمره مانند پلاستیک‌ها، بسته‌بندی‌ها، لباس‌های مصنوعی و دیگر محصولات پلاستیکی به وجود آمده‌اند، در هوا، خاک و آب یافت می‌شوند و حتی در حال نفوذ به زنجیره غذایی ما هستند. به عنوان مثال، آن ها به بدن ماهی‌هایی که می‌خوریم، وارد می‌شوند.

این انجمن همچنین یادآوری می‌کند که در سال‌های اخیر، مطالعاتی وجود داشته که حضور میکروپلاستیک‌ها را در بدن انسان، به ویژه در جفت، شیر مادر، سیستم گوارشی و حتی خون نشان داده‌اند.

هرچند تاثیر آن‌ها بر انسان هنوز به خوبی شناخته نشده است، اما شواهد علمی نشان می‌دهند که وجود این ذرات می‌تواند واکنش‌های آلرژیک و آسیب‌های سلولی را ایجاد کند و مواد شیمیایی موجود در آن‌ها نیز با افزایش خطر سرطان، مشکلات باروری و تغییرات در دی‌ان‌ای مرتبط است.

نظر شما
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
پربازدیدها